Nur Atirah

Monday, 14 January 2013

tentang rasa

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


currently i'm at home . bukan melaka tapi bukit jalor , negeri sembilan . hmm , then ape yang actually happened at home ? sedangkan aku tengah ketagih final kot . berdebar menanti soalan yang bakal tiba . alhamdulillah tadi dah lepas untuk subjek AUD 390 . dah habis pulun aku review itu subjek . masa dalam kelas memain . bila final kan dah gelabah sendiri . haha

lepas ni tinggal one more paper to go . FAR 315 . yup , sapa kata senang ? mana ade benda senang dalam hidup . semua kena usaha . tapi , aku dirumah ... gi mana mau nyaaa ? sini juga satu tanggungjawab . final itu jugak satu tanggungjawab untuk aku . untuk masa depan yang dirumah ni lahh .

paper tadi aku keluar awal . 30 minit sebelum . awal ke ? HAHA . entah lah . aku menulis selaju mungkin . bukan sebab idea yang mencurah2 , tapi aku tak tahan duduk dalam dewan tu . resah . gelabah . tapi suma dalam hati lah . tapi tetap gak buat aku tak senang . makan macam biasa . niat nak balik bilik nak sambung tido .. fuuu , ngantok gilaaa .

tapi sebelum tu aku tunggu azan zohor . tak pk panjang dah , lepas bagi salam rakaat terakhir aku cakap kat zura aku nak balik . time2 tu jugak aku kemas2 . then balik . dalam hati aku pikir , ape ke jadah nya tetiba aku mimpi nak balik rumah ni . HAHA .

aku text cekmi suruh ujang jemput aku bila sampai nanti . cekmi tanya kau balik kenapa ? ohooiiii , rumah saya , suka hati saya lah mau pulang bila . KAN KAN KAN . rupanya something happened at home . dia memang niat ta nak bg tau aku just becoz of aku tengah final . so , nmpak tak kat situ ? sebab kenapa aku resah gelisah masah sebelum ni ?? TENTANG RASA ...

 fuu , sampai hati ! dalam bas tertido2 aku sebab penat . sampai rumah carik wan . wan sakit teruk pagi tadi . :( . mak pon sedih , cekmi apetah lagi . sedih aku dengar cerita cekmi . aku sentap masa tu . aku bersyukur sebab cekmi ni matang sikit . dia boleh jaga wan dengan mak masa aku tade . aku tau cekmi terbeban sikit dengan perkara ni .

aku perlu study untuk last paper ni . aku jugak perlukan semangat . sebelum ni aku ajar diri aku untuk jadi professional . asingkan masalah peribadi dengan yang lain . belajar itu perlu . tapi keluarga itu tanggungjawab ! dan kali ni memang , sungguh aku lemah . aku hanya mampu semangat semula bila lihat adik2 aku je .

aku sentap dengar ayat dari mulut cekmi "owang masakkan nasi goreng nak bagi adik2 dan mak makan " . fuuu , ya allah . dengan keadaan macam ni , bg lah aku sedikit semangat . pulih kan aku . jangan bagi aku lemah .

aku harap , segala ucapan tu belum smpai masa nya lagi . aku belum ready nak kehilangan . aku mungkin punya tempat berteduh , tapi aku tak punya tempat bergantung . please . sayang semua . <3 .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH