Nur Atirah

Thursday, 21 November 2013

muka mengelupas lagi

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ni la masalah tira kalau berjemur tengah panas . tapi yang peliknya dah sebulan dah ta nak elok lagi muka ni . ehh , jap ! bukan mengelupas teruk ehh . hehe . adelah sikit mengelupas yang nampak bila pakai2 bedak tu . at last , g kelas takde bedak tempek kat mukaa . 

tira berjemur bukan saja2 . alaa , masa pergi KARISMA uitm hari tu kat terengganu , main tengah panas . plus balik melaka muka dah gelap . hehe .berbelang gilaaaaa . tangan pun sama . kelakar ! tira main volleyball . kalah atau menang ? ececehh , nanti tira story next entry k .

dah tu tira cuba lah kollagen yang duk jual tu . alhamdullillah . okey dah muka . belang pun tak de sangat dah . muka licin . takde jerawat . bagus gak kot . tau tak yang mana ? yang nii .


tapi mengelupas kat muka ni ade lagi sikit . camne eah nak buat . tau dakk ?? 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Masalah P1 wimax

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

meh ni haa nak citer sikit . antara sebab-sebab tira dah lama tak blogging ni banyakk . tapi yang nak sangat sangat mention dekat sini pasal wifi p1 yang tira tengah guna sekarang ni lahh . sebelum ni baikkk je dengar cite yang p1 ni bagus guna .

kawan2 pn ade jugak yang pakai . broadband la tapi . yang tira ni nak dok kongsi ngn housemate , so decide la nak pakai home plan punya . sebulan rm98 + 23gb . besar tak ? uu , syiokk ue kalau laju . KALAU okey !

dah bayar memahal , tapi bila dok nak service , hampeh ! lambat . nak kata ni kawasan ceruk , takde la sangat . bandar melaka . wahai p1 , apesal la hang lambat nak load . geram mak hangg . dah tu , tira p la ngadu kat center . nun kan melaka raya sana .

diorang plak soh p complaint kat HQ . HQ kata okey , time kat rumah , call diorang bila kat depan lappy sebab nak buat troubleshoot . akk kat center tu pulak gatal tangan g reset modem hijau ni . dah sampai rumah , bukak lappy , terus tak  jumpa nama modem ni . nampak tak . tambah satu masalah lagi . 

tak pasal pasal lahhh , tunggu beberapa hari yang tira free nak g balik kat center nun . haaa , baru la betul . banyak cekadak plak modem tira ni kan . penat nak jaga dia jee . yang tira dok kecoh tu bukan sebab ape . kita guna bayar mahal mahal , tapi service tak cantik . kontrak plak 2 tahun . adehh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH