Nur Atirah

Monday, 26 December 2011

lucky story

assalamualaikum
hai korangg , mcm biase , anda sihat ?? saya sihat jer , alhamdulillah .. seronok lah dapat jalankan hari2 ni dgn biase .. emm , ari ni nk post entry baru . post yg sbelum ni pun agak tak myenangkan . so , ari ni talk about another topic k . (tapi dlam hati ade gak perasaan nak melayan hati ni )

firstly , aq nak story mory pasal 2 3 hari yg lpas . actually , aq bru blik dr prgram anak angkat yg MEBA anjurkan .. dah diorang nak wakil dari kelas , so aq pon join je lah . lagi pun  pada mulanye , aq tak tau un psal bende ni . kwan aq yg disini ajak pegi , aq on je . gpun , aq jnis yg tak kesah .. tapi pada mase yg same , klas ktorang ade wat gathering yg agak menarik di dengar . dalam hati huh sedih jgk tak pat ekot . tp nk wat cmne . dah byarrr .

mase kami di Kampung Parit Sidang Seman tu , byk gak lah bende yg best2 . byk bende nak cite sbenarnye , tapi nti jd karangan la pulak kan , haha . lg pon , tgh tak de feel lah . awat haa ??? aq pun tak pasti . yg pasti , aq mmg rase teruja ngn kmpg tuh . nak tau sbb pe ? sbb dlm kg tu sndiri ade galeri yg myimpan sejarah keturunan diorang dan yg paling aku kagum , ade gak carta anak2 diorang smpai ke generasi yg ke lima . sebenarnye ramai lg , tapi tak muat lah nk msukkan semua .. hebat kan .? tak semua orang dapat wat mcm tu . mmg terbaik lah . hehe

aq kat sane 3hri 2 mlm jep .walupun tak lame , tapi pglman tu amatt myrnokkan . mak angkat pon sporting gler . best sgt . love you lah mak !! hehe . di bawah adlah gmbar kami skluarga . 

:: baru balik dari sawah ::

so , kalu aq da post entry ni da kompom2 la aq kat mutahir kan skrg . dlam hati nak blik umah(n9) tapi , tak ley la plak , da janji ngn ayah nk tido umah nye . byk kali da ayah ajak tido umah , tapi aq asyk ngelak jep . huh, jhat kan .

hmm , smalm aq balik , aq on fb . hati ni seronok sgt . nak tau sbb pe ? sbb aq tgok status kwan2 lpas g gthering tuh hepy2 jer , tersenyum2 aq bace status diorang .. best kan kalu dpat join skali .. tapi mase tak ley nak di undurkan . cehhh , hehe . tak pe , aq tak kisah pon . janji mereke hepy , aq pon hepy gak . walaupun tak g , mcm dapt rase lah kegembiraan mereke2 tuh .. SANGAT SERONOK !! tahniah kpd mereke yg terlibat . tahniah jgk kpade pyumbang idea dan yg mghandle event tuh . (hoho , mcm mereke dgr plak kan) .. :)

di tdika

:: GROUP APPLE ::

:: bersama adik2 angkat mkan dalam dulang ::

:: dpan rumah kami ::

:: dalam galeri ABDUL JABBAR ::

:: ice breaking dgn adik2 yg comel ::

sekian saja .. terima kasih .. :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 21 December 2011

nak tau ?

assalamualaikum .. selamat malam .. aq baru je balik dari kelas CTU551 .. stiap kali g kelas ctu , kalu tak bawak buku pun tak pe , hehe .. mane tak nye , kami just dgr mereke2 yg present jep.. kire lecture gak tu kan . hehe .. dan dlam kelas tadi tu lah , aq pun terlihat tarikh hari ni .. 20/12/2011 .. wahh , nape eeakkk ? haha .. dan terdetik lah dalam hati ni nak cpat2 blik umah sbb nak hapdet blog ni .. haha , knpe ye cik nur atirah ?? tak de lah aq just terpk satu bende .. yg berlaku sebulan yg lalu . 

haaa , nape eah ?  dan cm ne aq ley ingat sume2 tuh ?  kamu sume tau ke ape yg dah sbulan berlaku tuh ? tak tau kan .. aq pon tak de hati dan perasaan nk ckap .. ni sbb aq TERcheck inbox hp lah ni .. terbace lak aq ngn msg yg ari tuh . msg2 yg tidak sepatutnye ade lg dalam inbox SAIA .. hmm . ni kire nak luah sume la ni . ye ke ? haha . ak tak sepatut nye aq jadikan blog ni tmpat kongsi sgale cite yg tak sptutnye di critekan .. tapi . PEDULI apa saya !! .. blog aq , aq punye kisah . blog awak , awak punye story .. :) betul ?

haa , berbalik pada kisah tadi ,, nak d jadikan crite dulu tu aq slalu la hapdet gune pic quotes yg jiwang2kan smpai sowang ni tak semena2 tnye aq isi yg tersirat disebalik ayat uh . then , yg tersirat telah pun jadi tersurat . yg dirahsiakan telah pun dibongkarkan . al kisah nyee ~ ~ ~ ~

walaupun nmpak slumber , tapi tak tau plak cmne aq tak tentu arah pada hari2 selepasnye tuh .. nak kate tak sepatutnye berlaku , ia nya dah pun berlaku .. so , terpakselah hadapi walaupun tak senang hati . dan hari2 slepas tuh , aq terase menyesal pulak .. dah kenape nk menyesal2 bagai .. aq dkat kbm ni bukan diri aq yg sebenar . aq rase tersekat . jadi mcm susah nk brgaul , nak borak , kalu stakat gelak2 tu boley lah .. aq tak tau lah , masalah kat diri aq ke yg susah nak sesuaikan diri ngn kawan2 wlaupn dalm klas .

aq jadi tak senang nak bergerak , mcm takottt sangat .. tau kan , pham tak ? sbb dia ~ ~
tapi tu dulu lah , skrg tak , confident level tu ade skit , walaupun tak spenuhnye . sbb , kan dah kate tadi , dah sebulan .. hmm , btol ckap die " setiap yg berlaku ada hikmahnya .. yakinlah akan ketentuannya .. org yg kita syg x smstinya org yg kte cnta & x smstnya jge org yg kita cnta org yg shrsnya kte cnta .. renung2 kan .." maaflah kalu mengcopy paste ayat kamu ni , tapi nak amik iktibar pada diri sendiri je . tak kisah lah nak kate ape pun . ni last , so , dont worry . 

hai .. aq tau mybe kau akan bce entry ni . so , any comment ?  hehe  tak pe lah . saje je . aq da dapat petunjuk dah dari ape yg ko ckap tuh .. aah mmg la aq kate aq suke kau . skrg da tak mcm dulu . aq da istikharah . yg pnting bukan sekali . dan jwapannye memang kau kawan aq jep . aq tak kisah . ade hikmah lain yg aq telah dapat . hehe , oke , tu lah yg nak dikongsikan .. 

haaa , tgk jam .. ingat nak buat entry tok ari ni , tapi da terlepas plak . leka menaip dan delete balik .. :) haha . never mine . aq jdi terpk beratus kali same ade nak post entry ni ke tak .. aahh tak kire .. jadi lah pe pon . Blog aq . hehe


*berharap*

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 19 December 2011

Menanti Cinta

assalamualaikum kawan2 .. kalian shat ? aq baik2 saja .. 


hari ni just nak kongsi lirik ni jep .

KRISDAYANTI -MENANTI CINTA

Sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung 
mampu menjawab

Hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku


Wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku



Rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMu


yakin pada jodoh Allah .
InsyaAllah .
see next time :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 14 December 2011

holllaaaaaaaaaa

╔═══╦═══╦═══╦═══╗ ╔══╦══╦═══╦═══╦══╦═╦═╦══╦═╦═══╗
║░╔═╣░║░║░║░║░╗░║ ║░░║░░║░║░║░╔░║░░║░║░║░░║░║░╔═╣
║░╚░║░║░║░║░║░╝░║ ║░║░║░║░║░║░░░╣░║░░║░║░║░░║░╚░║
╚═══╩═══╩═══╩═══╝ ╚═╩═╩═╩═══╩═╩═╩═╩══╩═╩═╩══╩═══╝
hollaaaa , assalamualaikum korang~!! hehe , terlebih excited pulak kan ? hehe .. da srpan ke ? tadi saya just minum hot chocolate + biskut .. emmm  yummy2 .. kih kih kih ,, bahagia rasanya dapt mkn ,, btw alhamdulillah ..

so , ape plan tok ari ni ? jap , nak share smethng .. smlam aq gase da mcm nak master MGT 420 da .. haha , mane tak nye , lecturer ksygan bdak2 AC220 1C bg keje yg mengomelkan kami semua .. 19 essay within one night ! haha , pnat seh tgn ni menulis .. smbil wat keje tu , smbil layan lagu .. haha , tu la keje aq , kalu wat keje msti ade music .. memey laaaa !! dpat tenangkan hati .. :) lagi2 lagu erra fazira , nera .. 



haha , tgk list kat dalm uh ,, kalu aq syok2 layan lagu , ni la lagu yg tak penah tgal .. cume lagu ombak rindu tu je la yg baru di add kan .. aq ingat baru nak ltak link lagu erra tuh , tapi , nak bkak youtube tak bley plak .. mane tak nye , pkai wifi je ni haa , memey la .. nak cucuk "beruk band" aq tu , mlas .. da la lmbat nak mati .. mmg beruk betollllll .. haha .. oke , yg aq dok dgr skrg ni lagu nera uh .. mendalam seh lagu tuh ,, same lah background music dlam blog ni kan .. haha . dah2 , tak nak lyan perasaan ag .. annoying gler .. from now on , i am a happy go lucky girl .. haha . klaka2 .. 

haaa , ni yg aq dok nak cakap ni adalah , aq pon plik la ngn blog aq nih , mlam td lpas je siap keje mgt tuh , dalm hati dok ingat nak update blog la knon , tapi tak bley bukak la plak .. aq pon mengangkat kening yg teramat la tggi ,, (tggi la sgt) .. hehe .. tnda nye plik la kan .. die kua mcm ni >>.


haa , nmpak tak yg aq da box kan warna merah tuh .. dlam hati da pk mcm2 dah .. tak kan nak kne wat blog baru kotttt .. huhhh , mmg tak la kan .. pnat2 aq da edit cntik punye , tup2 , nak kne tgal gitu jep .. kcewe2 .. so , dgan hampa nya , aq pon log out and shut down je laptop ni .. haha . then , pagi ni , aq try skali sign in blog , pehh , da oke ~! hati da berbunga2 .. ape lagi , cepat je jari ni tekan button posting .. hek hek .. :) dan inilah hasil nyaaa .. hoho , apsal excited gler aq ni seh ..

oke lah ,, sbenar nye ade keje lg yg perlu disiapkan .. tp d sbabkan blog ni , sggup uh tangguh skjap .. hihi . oke , see next time .. remember , let it go . go on your life with your lovely friendssss .. :)))

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 10 December 2011

dear friends ...

assalamualaikum .. hye and selamat pagi .. haha , mate masih blom ngntok lg .. dan trpk plak nk menaip entry ni . oke , aq shat jerk .. ye ke ? ye lah , mane skit pe2 , dmam pun tak .. apeplan tok hari ni ? dgn lah ulangi smula perbuatan yg buruk2 smalam ea . hehe .. biarkan yg berlalu itu pergi , dan kepada kamu semua 


lapangkan dada , ikhlaskan hati , teguhkan iman , tgkatkan keyakinan . buang sgala kpdihan yg lalu , lupakan sgala kisah silam yg mgguris hati . bina keyakinan yg baru . oke , kawan2 .. aq nak brhujah skit psal kwan .. ape makne kawan tu pada kamu ? is friend important to you ? bg aq , kawan penting untuk aq . why ? bcoz I can not describe how my life will going to be ok without my friend at my side. mungkin  ini bley mggmbarkan hubungan persabahatan di hati saya .


You took my hand and showed me the way, 
when I was blinded by unfortunate fate.
You took my hand and prayed with me, 
while my troubles quickly faded away.
You took my hand and dried my tears, 
when I cried over it all.
You took my hand and helped me understand, 
when I questioned our almighty one.
You took my hand and made me promise, 
I’d never walk alone again.
You took my hand and mended my friendship, 
when I was too stubborn to say anything.
You took my hand and made me laugh, 
when we remembered our funny mistakes.
You took my hand and made me see, 
that God has a special plan for me.
Now take my hand and never let go, 
because our friendship means more than you’ll ever know 


sebesar mane kamu sygkan mereka ? pernah tak kamu rasa sakit apabila "kawan makan kawan" ? istilah tu senang je kalu nak ungkap tapi , mcm aq yg prnah alami sume tu , dapt tak bygkan cm ne rse nye ? .. yee , mgkin kisah tu da lame berlaku , tapi bler sebut tentang kawan , kngan tu sume akan dtg mnyapa wlau hnya sbntar .. dan nilai2 persabahatan yg ade dlam poem tu tdi , da tak de maknenye .. but i still have another friends .. Nur Syarina , Nurul Hidayah .. mungkin kngan itu msih berbekas lg di hati mereka sperti hati aq .. we are friends forever . :) syg korang . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 6 December 2011

be strong .


see my heart ??? is it same like yours ? so,can you imagine how my feeling right now ? haha . klaka kan .. rse nak jrit jep . tapi tak bley .. hoho , sdyh nye .. nape jadi camni , knape begini ? hey girl , be strong oke ... jgn lyan perasaan . waste of your time . ye ke ? ntah~!

Nurul Hidayah Bt Roslan
Nur Syarina Bt Abdul Rahim.

i need both of you . aq nak kongsi kesedihan ni ngn korang .. kalu bley skrg jgak nak korang kat sisi aq . ouhh , tak than wehhh .. tapi , thankz kat dayah sbb dgr celoteh aq yg mengarut2 tadi , tapi tak puas lagi .. 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 3 December 2011

DINNER MEBA

ASSALAMUALAIKUM ... shat tak ?? aq pon shat gak , hehe .. k , hari ni nak kongsi skit .. psal mlam tadi .. aq ade attend satu event ni .. akak2 ngn abg2 senior la yg wat .. mule2 tu mmg gase taknak g pon sbb kne byar RM50 .. banyak oooooo .. melayang duet aq .. haha .. tapi , dsbabkan terpakse , g je lah kan .. tapi bler da g , sronak plak an .. siap ade kad jemputan g .. huhu , exclusive .. >>


alamak , kabur plak name tetamu tuhh , hehe .. tapi tak pe lah .. kad ni aq smpan tok jadi knangan .. emm , sweet memory .. mcm2 la aktiviti yg ade mlam tu .. sronok . dtg2 je pon dapt coklat . nak tgk ? hehe ..


haaa , nmpak mcm sdap kan ? hehe .. terliur tgk .. keh keh .. prot pn lapa .. tak saba nak mkn lah katekan .. makanan pn ley than la .. org kate amik byk2 , sbb da byar mahal . mule2 mmg pk camtu pon .. haha . tapi aq tak mau la , hehe , amik je byk tapi membazir tak gune gak . 



haaa , ni la mkanan aq .. yg rase nye mampu di makan .. haha , sbenar nye byk gak lauk yg ade g , ikan , udang , ayam , n ade lagi lah .. yg terkilan nye , tak pat mkan udang , da la bsar2 udang nye , hehe .. bkan sbb pe , aq jadi takot + fobia gn udang dsbabkan cite yg dulu .... haha .. klaka kan .. oke lah , tak nak cite pnjg .. 














thats all ... bye2 .. 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH