Nur Atirah

Saturday, 15 September 2012

Cantiknya Tulisan Blog Saya .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Oritee , kali ni tira nak kongsi sedikit tips tentang jenis font yang digunakan dalam blog anda . mungkin ramai yang suka sangat nak menghasilkan blog yang cantikkan ? hingga jenis font yang digunakan pon "cantik sangat" . mungkin tips ni sesuai untuk blogger yang baru nak berjinak2 dalam dunia blogging kot .


oke , bagi tira , nak menghasilkan blog yang cantik , yang selesa dipandang , blogger tu mestilah guna jenis font yang sesuai . yang mudah di baca dan mudah difahami . bukan nya guna font yang berbelit2 tulisannye , bercantum2 , dan yang kecik sampai readers ambil masa yang lama untuk teliti sesuatu ayat tu .

TENGOK SINI

tak mau lah ye . jenis font yang kita guna semasa update post , tajuk untuk post , tajuk disidebar , semua tu memainkan peranan penting untuk attrack readers baca blog kita . kalau la font entry belit2 , font title besar kecik , tak ke nampak macam berserabut ? betol tak ?


lagi satu , saiz font yang digunakan pon penting . jangan lah terlalu besar dan terlalu kecik . kadang2 kalau tira blogwalking tu , perkara2 yang tira cakapkan ni semua ada . kadang2 jadi serabut gak tira tengok . so , gunakan la font yang sesuai ye . tira hanya sekadar berkongsi pendapat . kalau korang rase ade idea lain ? just komen kat bawah . :)




JANGAN LUPA JOIN

GA SYAWAL

SEGMEN AKU SAYANG KAU , SAHABAT

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

GiveAway : Saya Mau Novel dari Onenie

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


click untuk join 


~ BERSATU DALAM CINTA  ~
sinopsis : Setelah kehilangan isteri tercinta, Isma bertemu dengan Damia yang merupakan sepupu kepada arwah isterinya. Raut wajah seiras Kamilia menyebabkan Isma terkenang pada arwah isterinya. Perbezaan sikap dan tingkah Damia berjaya memutikkan cinta Isma terhadap Damia dalam diam. 

Sementara Wafi, seorang wanita pendiam pula telah membuatkan Faris, jiran sebelah rumahnya jatuh hati padanya. Namun huluran cintanya disambut dingin. 

Manakala, mampukah perbalahan antara Ainul dan Alia pasangan suami isteri yang telah bercerai dipulihkan oleh keluarga mereka? Adakah akhirnya mereka mampu bersatu dalam cinta?




JANGAN LUPA JOIN JUGA
GA SYAWAL
SEGMEN AKU SAYANG KAU , SAHABAT .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

AimanAziz's Giveaway 2012

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


click untuk join 


tak silap , selalu gak tengok dia aktif kat fb tu , sbb ada like page . die . blog pon bgus .

Giveaway ini Ditaja oleh Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir , Cadar Murah , Izumi Shop , Mizzs Ninie , Eqbal Zack ,  Greennpanda Craft ,Izzah Ismail , Hosting Rajawali dan Dianjurkan oleh Aiman Aziz


JANGAN LUPA JOIN JUGA
GA SYAWALSEGMEN AKU SAYANG KAU , SAHABAT .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Hot and Super Giveaway by Fatimah Azzarah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


click untuk join .

saya tag : http://budakpeliksstory.blogspot.com/

saya dah follow . 93 .

ID fb . nur atirah .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH