Nur Atirah

Friday, 29 June 2012

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

Assalamualaikum .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 28 June 2012

getaran finaL

Assalamualaikum .


celik pejam , celik pejam , da nak habis pon semester due ni . now , musim final pon dah datang , dah tiba , dah say hye2 , dah menjelma . and ape yang dah blajar mase semester ni tira kene muntahkan balik atas kertas exam . huh , ade rase getarannye tuh . dup dap ! dup dap ! dup dap !


tira start paper esok . dimulakan dengan paper TAXATION . seronok sebenarnye belajar tax . dapat gak ilmu camne nak bape banyak tax yang seseorang tu kene bayar . hehe . alhamdullillah . setakat ni tira rase tira dah abis study . latihan pon da buat . and tira rase kene revise lagi , do some more exercise .


tira nak buat yang terbaik lagi sem ni . lebih baik dari semester lepas . tu azam tira . bukan bermaksud tira sem lepas tu teruk , tak tak memuaskan bagi tira . dan insyaallah , tira akan cuba lagi semster ni . tira kan dah janji . hehe .


so , kepada kawan2 tira yang lain , good luck ye . tira dari sini doakan yang terbaik untuk korang . jangan leka , jangan careless , dangan give up , fokus , tira yakin kalian semua boleh buat . terutama pelajar M1AC2201C .  all the best :))





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 26 June 2012

no title

Assalamualaikum .








Jari Menaip ,
Nur Atirah .

cashout says !

Assalamualaikum .


tira dah cashout says ! yihuu . first time tu . hehe . seronok jugak . sebenarnya ade faedahnya jadi blogger ni kan . boleh buat duet sendiri . memang sesuai sangat lah untuk pelajar macam tira ni . sambil2 ber-blog , ber-facebook , ber-twitter tu , boleh juga jana pendapatan sendiri . kan , kan , kan ?



haa , yang ni die dok bagi tau yang die tengah processkan duet untuk masukkan ke account tira . so , takpe , just sabar menunggu la . then , petang semalam , biler tira bukak email je , dah ade noti baru dahh ..


tengok yang tira underline merah tu . wahh , hehe . syiokkk uhh . tira just cashout RM70 je . and balance yang ade kat says sekranag ade lah dalam RM10 gitu . tira baru je join says ni . tu pon tengok dari dari rakan2 blogger lain kan . so , tira pon join jugak . and , ni lahh hasilnyeee ..


tira percaya ramai daripada korang dah ade akaun says ni kan ? mesti da cashout banyak2 kali kan ? hik hik hik . and kepada yang takde tu , and tak tau ape tu says , meh tira cakap sikit . says ni boleh jana pendapatan sendiri dengan hanya share iklan2 diorang je . senang bukan ? kebiasaannya setiap klik akan dapat rm0.20 . so , kene lah rajin share untuk dapat income lebih .


anda nak join jugak ? nak daftar tak ? rugi taw sape tak join , tak semestinya takde blog , tak boleh join . sesiapa je boleh daftar . klik sini dulu >SINI< . haa , korang nak daftar meh tekan sini .  DAFTAR . haa , da daftar tu , pandai2 share ye . peace !!

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 24 June 2012

Contest : Kami BFF(!)

ASsalamualaikum .


join ?









Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Giveaway Aku Suka Saya Benci by Dieya

Assalamualaikum .


join ?

5 perkara yang tira suka :
-bila dapat keluar jalan
-bila dapat borak ngn kawan tersayang
-bila dia senyum kat tira
-bila dengar lagu best
bila dapat hadiah

5 perkara yang tira tak suka :
- menangis
-lelaki poyo
-pempuan gedik
-orang menipu
bila sifat malas datang

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Speacial GiVeAway By Aiman

Assalamualaikum .


nak join ? meh click sini .

15/06/2012 Dan Tamat Pada 6/07/2012

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 23 June 2012

miss you .

Assalamualaikum.





ia disini
telah hadir menyapa diri kala sunyi
yup .
lonely .
perasaan itu datang menyergah .
setelah lama sepi
kerna sibuk mengejar yang tak pasti .







p/s : currently missing you

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen BLOGLIST by AFIQAH KAMAL

Assalamualaikum .




15.6.2012 hingga 30.6.2012

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 22 June 2012

GiveAway preloved items by Anis Athia

Assalamualaikum .





syarat-syarat :
  1. Buat satu entry bertajuk "GiveAway preloved items by Anis Athia" dan letakkan gambar header anis dalam entry tersebut serta link-kan ke entry ini.
  2. Tinggalkan link entry anda di ruangan comment entry ini sahaja. (link entry tau, bukan link blog semata-mata)
okey, itu sahaja :)

GiveAway ini akan ditutup pada 12 JULY 2012 jam 11.00 malam

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 20 June 2012

MEBA IS THE WINNER !!

Assalamualaikum .


sukan antara program (SAP) pon dah berakhir . seriously , seronok sangat ade sukan2 macam ni . bukan setakat peringkat sekolah je taw . kat universiti pon ade beb . hehe . tira pon ade join jugak . ape tu MEBA ? sebenarnya meba adalah singkatan daripada Member Of Bachelor Accounting . wahh , grand tak ? hehe .


semua pertandingan buat mase sabtu dan ahad . sabtu lepas , (9/6/2012) , tira join bola tampar . wakilkan meba . tira memang minat sangat dengan bola tampar ni . sejak sekolah lagi dah join . :)) . seronokk ! dari pagi sampai ke petang kat UiTM lendu tu . yelahh , kat kampus bandar ni mane ade kemudahan untuk sukan . ape2 program je , mesti nak p lendu nun .


haha , yang tak bley blah tu , niat ke sana nak p main bola tampar je . tapi tak pasal2 kene join group bola jaring . so ,  main je lahh . penat gak woo . abis netball , terkejar2 plak kat volleyball . clash jadual lagi . penat2 . dan akhirnya , kami tak menang untuk netball . tapi alhamdulillah , tira and the geng dapat johan untuk volleyball . seronok giler2 . meba johan weyy ! hehe .


satu juta senyum :)



then , ahad lepas (17/6/2012) , majlis penutup sukan ni . so , pada malam ni lah dapat tau juara segala juara kan . hehe . tira pon ade buat persembahan gak malam tu . menari nari . zapin+korea+one direction . hehe . mungkin ade gak yang tak perasan tira ade salah step mase menari tu . like3 . hehe . sampai pkol 12 gak lah majlis nye . penat sangat . tapi puas hati sebab meba dapat kekal kan kejuaraan dalam sap ni . yahoo . menang dengan 5 emas and plus++ . saya bangga jadi mebarian . :))


sebelum persembahan


barisan penari dan pembimbing

cheers+pemain bola+penari+penyokong


MEBA IS THE REAL WINNER !!

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 18 June 2012

terima je lahh

Assalalamualaikum .



ye , memang aku tak nafikan . betol ape akak tu kate . walaupun kadang-kadang sebelum ni aku cuba nak nafikan , sebab aku nak jaga hati dia . bagi dia peluang . mungkin die perlukan mase . tak biasa dengan keadaan ni . bagi die mengerti .



tapi until now , aku still lagi tak puas hati . macam tu jugak walaupun aku dah banyak kali bagi tahu . tau plak nak back up diri . heyyy , tolong lah . mase dah banyak terbuang dah . kalau lah aku repeat balik semua kate2 akak tu , mesti kau terdiam . baru kau tau yang sebenarnye .



tak gune lah alasan lapuk tu . alasan tu tak match dengan usia kau sekarang . kau sepatutnya dah paham . kalau aku cakap lagi sekali dengan kau pon , mesti kau masih tetap dengan pendirian kau . hemm .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 13 June 2012

Harus lahh .

Assalamualaikum .






"sometimes i asked for love but Allah gave me tears ,
so that i could drop them when i see those orphans live without love"

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 11 June 2012

Mungkin ade hikmah. #1

Assalamualaikum .



now dah sampai melaka . alhamdulillah lega dapat balik rumah tengok keadaan adik dan wan walaupun sekejap . wan da beransur sihat dah . kaki adik yana plak , walaupun nampak teruk , tapi dia dah boleh jalan dah . lega tengok . first sampai rumah semalam terus carik yana . nak sangat tengok kaki die . memang terkejut la aku . kesian . kalau aku yang kena , nangis kot . tapi cikmi kate yana tak nangis pon , die tahan , pehh , memang kuat semangat adik aku tu .


cikmi pon cerita lah ape jadi . yana angkat periuk yang masak air panas tu , then die terlepas . yana tak perasan dan tak sedar pon diri die kena sebab die nampak wan jatuh . wan pon terkene gak air tu . agaknye yana dah panic , die just cakap , 'wan , maaf wan . wan , sorry wan' . then cikmi yang cakap , 'yana , kaki kau! ' . tira rase nk gelak pon ade , rase kesian pon ade . hehe adik tira sorang tu .


then , baru duduk2 kejap  , dah ade orang datang lawat . so , sebagai  akak sulung , buat la ape patot kan . sampai la kemalam sedare2 datang jugak . letih jugak lak aku kan . hari ni first day sekolah lepas cuti . yana masih kat rumah . cikmi kate , tak sampai hajat die nak lari rabu ni coz sekolah diorang ade wat merentas desa . hem , kesian . tak de nasib .hehe .


nak bagi tunjuk gambar , tak boleh . kene nya di kaki . so, kene jugak jage aurat die kan . takpelah . be strong my girl . banyak rehat and letak ubat kerap . hemm , tira ade keje perlu dibuat .  nanti ade sambugan lagi . ade mase mau cerita .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 10 June 2012

ceghito nogori.

Assalamualaikum .



hehe , sapo ley baco ? sapo ghoti cakap nogoghi ? tira pham , sebab tira kan dok nogori . seronok woo . ce korang terjemahkan . :) kelakar pon ade cite ni . enjoy k . lapaa~~ . hehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sukan Antara Program (SAP) #1

Assalamualaikum .


alhamdulillah ade hikmah yang berlaku mase sukan sap tu . lost satu game , seliuh , lebam , salah faham , tu sume ade hikmahnye . tadi game volleyball , netball and takraw . game yang sangat best . tapi ape2 pon , (member of bachelor accounting) MEBA memang best . banyak giler menang kot . hehe . disebabkan penat , nanti2 je lah cerita yang selanjut nya . nak relax lu . nak tido dulu . nak rest dulu . good luck untuk game esok . bye3~~



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 7 June 2012

silent reader

Assalamualaikum .






tiap2 hari nak kene jadi silent reader kamu .
takpe2 .
ape2 pon boleh .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah

Assalamualaikum .


link


saya join Nikon Giveaway By Ieqah Blog Gajah kerana saya tertarik dengan hadiah yang ditawarkan . huh , memang meletop woo hadiah nye . saguhati pon takpe , yang penting dah join . hehe . oke , nak letak gambar , takde . so , tira tag orang je la ye :)

awak , awak , awak , awak , awak .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 6 June 2012

dia penting , tapi maaf , saya tak bisa buat apa2.

Assalamualaikum ,


sedih nye , adik dan wan terkene air panas dan keadaan memang teruk . saya hanya bisa mendengar , tapi tak bisa buat ape2 . maaf ya . kalau ikutkan hati , memang nak balik . esok je ade presentation , jumaat dah ade test , sabtu ade sukan . so , camne ? nak sangat balik . dari luar memang saya tenang , tapi dalam hati ? saya memang bisa senyum , tapi dalam hati tetap gak resah . ape keadaan mereka dirumah . kesian yang lagi sorang tu kene buat kerja rumah sorang2 . takpe , ada hikmahnya . 




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 4 June 2012

Semua isi hatimu

Assalamualaikum .




Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaan ku untukmu

Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku
Yang hanyalah teruntuk dirimu

Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Cubalah tu cubalah tuk mengerti aku
Cubalah tuk merasa aku
seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Semua isi hatimu

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 2 June 2012

Pengumuman , Senarai Pemenang Giveaway !

Assalamualaikum .


oke , sperti yang dijanjikan , tira nak umumkan senarai pemenang2 bagi GA yang pertama kali tira anjurkan . based on this entry , tira ucapkan kepada rakan blogger yang sudi join . :) . terima kasih ye awakkk .. nak tau tak pemenang nye sape ? hehe , seperti yang tira katekan , tira pilih pemenang bukan melalui random.org . tira buat mcam cabutan bertuah . dan antara orang yang cabut adalah , adik2 tira . :) . tiada pilih kasih disini ya . jom tengok para pemenang .


sponsor : TIRA

43) http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

37) http://stuntwomanwho.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html#comment-form
21) http://itsbegins.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

12) http://lunakankasih.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html 

sponsor : ALYNN

15) http://nurulezateeob.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html 

topup RM10 >
17) http://www.feetdrunk-lightlove.co.cc/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
topup RM5 >
40) http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

sponsor : CIK FIZA

topup RM5 >
28) http://afaszgiveawaycontest.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 
2x freebies cursor nama
41) http://aisarangheo.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
7) http://amyrazz2.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html

3x freebies assalamualaikum
29) http://arisalatifah.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-athira.html
23) http://itscookiemonsterstory.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
45)  http://missmashimaaru.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html


sponsor : FARAIN

2x header
2) http://cikpuanmudaumi21.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
34) http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

sponsor : JAAKECHIK

topup RM5
24) http://mylove-norazumi.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
3) http://iralone09.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html

sponsor : cik hamiza

25) http://mun-rah.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
31) http://thisforjoin.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 

sponsor : zana hassan

32) http://eikanurviolet.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 

topup RM10
20) http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/04/giveaway-first-giveaway-by-atirah.html
topup RM 5
39) http://eira-shamiera.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

sponsor : AMAA

42)  http://skascyhazindie.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
6) http://suhadarazman.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
9) http://gilecontest.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
36) http://supergir2.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
10) http://pnatnyetaip.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html

sponsor : ERYNN

19) http://alongnidar.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 

8) http://kekasihsaga.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html 

18) http://domo-cute.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html 

26) http://feeraakira.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 

sponsor : QMAA

38) http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 

sponsor : ika

1) http://miera-akmalina.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html 

sponsor : laila

4) http://iemagurlz.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
22) http://nnaaqua91.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html 
44) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html

fuhh , penat ! hehe . oke , tahniah kepada para pemenang . hem . kepada para pemenang , sila hantar detail anda pada email saya ye .   itsmetira@gmail.com
butir yang diperlukan :
1) url blog
2) no pemenang 
3) alamat
4) no tel

hantar A.S.A.P oke yunk :) . syukur Alhamdulillah . now , bagi mase tira nak bagi hadiah kepada para pemenang oke . tata~

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH