Nur Atirah

Friday, 6 April 2012

surat 'sayang' untuk awak .

Assalamualaikum .


siape pernah dapat surat cinta ? kamu ? anda ? haha . persoalannye , zaman skarang masih ade lagi mereka yang bercinta , masih menggunakan surat untuk berhubung ? ade ke tidak ? cube tolong jawab . Erk ? mungkin ade lagi kot . nak tunjuk jiwang gitu . huahuahua . tapi zaman sekarang dah canggih , handphone ade , laptop ade , internet ade , so  semua orang akan dapat berhubung dengan mudah . kan , kan ?


dah takde masalah . sorang kat utara , sorang kat selatan , still masih boleh berhubung ye tak ? contoh , anda suka dia , dia tak tahu . anda malu nak terus terang dengan dia tu . no tel dah tau , account fb on dah tau , haa , ape lagi , cakap je lah gune kemudahan yang ade . kan , kan . tapi , bagi tira , itu untuk perempuan lah .


nanti orang kate perigi cari timba pulak . tira bukan galakkan pon , tapi cume idea . haha . tira pernah buat ke ? korang pernah ke ? haha . kenape tira kate hanye untuk lelaki ? jap nak tanye . gentle ke laki kalau tackle perempuan macam tu ? hee , ntah , tira tanye je . jawapan nye terletak pada ...................... (ntah , tak tau) . haha


dan sebenarnye entry tira ni pasal surat cinta je pon . kat atas tu saje nak share sikit2 . korang rase kelakar tak biler dengar budak-2 bercinta ? sape-2 yang pernah couple mase zaman2 sekolah dulu , cube renungkan balik . mesti korang kate "alahh , budak2" . haha . dan korang cube bace yang bawah ni . ape pendapat korang ?



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tira tak layak ke ?

Assalamualaikum .


ape yang tak layak ? hee . korang pernah rase tak kalau niat yang baik tu tak kesampaian ?? sila angkat kening ! muehehe . dan ape yang tira tak layak ni ? sape tahu ? hee . kes ni berlaku semalam . tapi baru nak cerita hari ni . belum lapuk lagikan . ye tak ? haha . lainlah kalau dah berlaku 2 3 tahun lalu . haha


ceritanya begini , dekat UiTM tira sekarang ade booth untuk derma darah . darah ? darah ? darah ? sape fobia darah ? haha . so , tira dengan niat agak ragu-2 pon pergilah isi borang . konon nak derma lah ni . hehe . tira bukan takut jarum tapi entah lah . macam tak berani . tapi kawan dah bagi semangat , on je lahhh !


dah isi borang , sticker KI pon da dapat , dengan gementar nye pergi ke sorang doktor ni . check darah dulu . 

"sebelum ni pernah derma ? " dortor tu tanye .
" tak pernah , semester lepas ade pergi tapi tak lepas "

haha , check punye check , doktor tu kate , "maaf dik , kali ni pon tak lepas jugak "


tanpa perasaan nye tira senyum je . blurr sekejap . haha . kesian tira kan . asyik tak dapat derma je . hehe . nak kate kurus , tak de lah kurus sangat . doktor tu ade kate tira kurang darah . jawapan yang same dengan semester lepas . haha . dah makan banyak pon , camni jugak . apelah nasib . haha .


tira darah jenis B ! sape darah B jugak ? haha , kite geng !! haha . oke lah , bubye . lambat dah ni , nak p kelas . salam :)



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH