Nur Atirah

Sunday, 29 April 2012

serius ke ni ?

Assalamualaikum


haa , dari semalam tira dok terpikir satu bende yang  buat tira pening kepala . nak percaye ke tak eah ? rase cam betul , tapi takut kene tipu pulakk . kalau buat tak tau , pastu bende ni betol2 , rugi pulak .. hadoiii , korang boleh tolong ke advise tira macam mane nak buat ? hemm , tak paham ape tira dok bebelkan ? . ni haa , ce tengok gambar ni ..




haa , dia kate menang . so , tira macam tak percaye , tira ade gak reply . then hari ni dpat email dari email yang lain tapi pasal kes yang same . so , tira keliru lahh .. ce tengok ni  pulakkk ..




ni tira dapat tadi dalam pukol 9 lebih kot . cam ne ni . confius2 . boleh caye ke tak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 27 April 2012

sape nak buat kad kahwin macam ni .

Assalamualaikum .


sape nak kahwin ? haha . takde lah , tira just nak share satu bende yang tira rase menarik untuk di kongsikan . first tira tengok je , tira dah gelak dah . hehe . mane tak nye . orang buat kad kahwin mestilah nak cantik2 ye tak ? ni , dah macam nak pergi amek exam dah . hehe , tak paham ape yang dok tira merepekkan ni ? jom tengok gambar . sebelum tu , sini .




haa , kreatif tak ? kreatif tak ? muehehe . dasyat woo sape buat camni . siap ade arahan lagi . salalu lah kalau tira pergi rumah kenduri , main redah je . hehe . ish , ish . alaa , sebenarnye , ini untuk bahan gurauan je kan . takkan lah orang nak buat betol2 ye tak ? ape2 je lahh .


dermalah kat tira , klik sini . >> here , here .
terima kasih .. drop komen then , tira akan follow korang okeyh . :) . jangan lupe join GA . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tira terkinje2 kat padang ?

Assalamualaikum .


sini please >> here


fuhh , ari ni memang penat betol ! tira just nak share yang petang tadi ade lawan bola jaring kat padang kampung tira ni . hehe . seronok woo . dalam pukul 3.30 gitu tira pergi rumah kawan jap , ade lah dalam 7km jauh nye . nak lawan pukol 5 . sedar2 tak sedar dah pukol 5 . berdesup tira bawak motor laju2 balik . haha .


alih2 tengok padang takde orang lagi . baru sekerat je yang datang . hua hua hua , penat aku rempit . dah lah nak langgar ank orang , mane tak nye , budak kecik tu main lintas je . hamek kaww , terus break emergency . naseb baik boleh elak . syukurr !


then , balik terus salin pakai jersi . haha , dah la besar gedabak ! dah macam pakai baju saiz XXXL . tira ni bukan lah besar mane . tapi apekan daya , dah itu yang diorang bagi , pakai je lah . haha . tadi , Blok A lawan Blok C . tira main untuk Blok C . penat woo , terkinje2 . kejar sane , kejar sini . name je , mak2 , tapi aktif giler diorang . haha .




haa , ni lah antara pemain2 nya . kih kih kih . yang berdiri geng tira .. tira main posisi C . selalu kat sekolah , tira main GA . hoho . dan tadi , kemenangan berada di pihak BLOK C !! yahoo , blok tira menang . haha . 19 berbalas 4 . semangat kental beb . bagus sebenarnye buat macam ni . dapat eratkan silaturrahim . macam akhir tahun lepas pon ade gak , dan BLOK C jugak lah yang menjadi juare . hehe , dapat sepasang baju kurung . :)))



GO BLOK C !!


baju yang BESAR GEDABAK tuh .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 26 April 2012

SEGMEN : UP FOLLOWER BULAN APRIL

Assalamualikum .



hadoi , penat tadi blogwalking . now , nak join segmen  .
nak join klik sini . >SINI<

kat sini tira tag :

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

My Little Giveaway

Assalamualaikum .




" My Little Giveaway dianjurkan oleh

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

LUCKY DRAW RM100

Assalamualikum .



meh sini nak join . sekali due cabutan bertuah ade taw  . mane tau kalau ade luck , boleh menang kan ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

RILEKS GIVEAWAY BY MISZNADEA & LINIEY

assalamualaikum .



hai , tengah2 tira blogwalking , tira jumpe plak GA ni . terus rase nak join . ape2 pon goodluck kepada peserta yang lain oke :) . kalau boleh , tria nak jugak domai tuh . heheh . ape kate singgah blog tira jugak . ade GA taw . hehe . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

segmen : tambah follower tambah kawan

Assalamualaikum .



nak join , sini . sambil tu tira tag kamu , kamu jugak .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 25 April 2012

HADIAH FIRST GIVEAWAY !

Assalamualaikum . 


kepada bakal2 peserta giveaway tira nanti , ini ade lah hadiah2 yang bakal korang menangi nanti . banyak taw ! jadi tunggu pelancaran nye ye . sebelum tu , jom tengok senarai sponsor dan hadiah2 nye . sebelum tu , meh klik >> HERE


TIRA : blog , page , twitter
1x contact lens
2x bawal plain
1x keychain pulau redang


ALYNN : blog , ADD FB , twitter
1x tshirt sarawak
1x  topup RM10
1x topup RM 5


CIK FIZA : blog , page .
1x topup RM 5
2x freebies cursor nama , 
3x freebies assalamualaikum .


FARAIN : blog
2x header


JAAKECHIK : blog 
2x topup RM5


CIK HAMIZA : blog 
2x keychain pulau redang


ZANA HASSAN : blog , page 
1x shawl satin
1x topup RM 10
1x topup RM 5


AMAA : blog
5x shawl


ERYNN : blog , twitter , letak banner di sidebar
1x pashmina purple
1x bangle
1x rantai burung hantu
1x felt keychain


QMAA : blog , fb , page 
1x 10 caps noreafa; vit E softgel


IKA : blog , page .
1x pencil box

LAILA : blog
2x shawl
1x topup RM5



oke , tu senarai2 sponsor dan hadiah2 yang bakal korang menang . jangan lupe join taw !! :) . lastly , tira nak mintak tolong korang klik satu bende . meh kat sini >> SINI .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 23 April 2012

PENGUMUMAN ! GA akan berlangsung tidak lame lagi .

Assalamualaikum 


oke , kat sini tira just nak update tentang giveaway yang akan berlangsung tak lame je lagi . berdasarkan entry malam semalam , >SINI< , alhamdulillah , dapat respond yang baik daripada rakan2 blogger yang lain . >here< . insyaallah , dalam dua atau tiga hari lagi , GA tu akan tira lancarkan .


tira harap akan dapat sambutan jugak daripada rakan blogger . :) dan kat sini tira list kan senarai2 sponsor yang bermurah hati untuk membantu tira menjayakan GA tu . LETS CHECK IT OUT !! sebelum tu , meh tengok sini . sini


1- ATIRAH , PAGE , twitter - ( 1x contect lens , 2x bawal plain , 1x keychain pulau redang )
2- ALYNN , ADD FB , twitter ( 1x tshirt serawak , 1x topup rm10 , 1x topup rm5 )
3- CIK FIZA , PAGE , ( 1x topup RM5 , 2x freebies cursor nama , 3x freebies assalamualaikum )
4- FARAIN , ( 2x header )
5- JAAKECHIK , ( 2x topup rm5 )
6- CIK HAMIZA , ( 2x keychain pulau redang )
7- IZANA , PAGE - ( 1x shawl satin , 1x topup rm10 , 1x topup 5 )
8- AMA - ( 5x shawl )
9- ERYN , twitter ,  dan letak banner di sidebar - ( 1x pashmina warna purple , 1x rantai burung hantu , 1x bangle , 1x felt keychain )
10- IKA , PAGE . - ( 1x pencil box )
11- QMAA . FB . PAGE . ( 1x 10 norefal vit E softgel )

oke , setakat ni , tu para sponsor yang dah bagi detail2 yang lengkap . ade jugak yang lain , tapi mereka masih fikir hadiahnye dan akan diketahui nanti . nanti tira update lagi ye . sabar menunggu , dan bagi tira mase untuk lancarkan ye :) 


and , kalau ade lagi yang berminat , boleh je pm tira kat email . masih belum terlewat , ni email tira >> itsmetira@gmail.com 
akhir sekali , meh tolong tira > terima kasih <


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 22 April 2012

nak tolong tak ?

Assalamualaikum .


tolonggg !!!! hehe , kenape2 ? tadi ular masuk rumah saya . fuhh , besar wooo ! takot tira . da lah kat rumah ni semuanya wanita . jiran2 pulak senyap je , takde orang . kalau ade orang pon , lelaki takde . tira sebagai kakak sulong ni , suruh lah adik2 ketepi . mak dan wan pon same .

tira dengan gelabahnye call pakcik sedare . nasib baik rumah nye dekat . pastu ade gak lah 2 , 3 orang yang tolong . memang mendebarkan . besar lengan tira ! fuhh , mase die derdesis tuh , kuat giler bunyi die . maklong kate itu ular tikus . nasib baik semua oke . terima kasih kepada semua yang menolong  :) .


then , niat sebenar buat entry ni sebab nak tanye sape2 yang rase berminat untuk sponsor tira punye first GA nanti . hem , tajuk nye akan diketahui nanti . GA tu berlangsung sebulan . berlangsung sepanjang bulan 5 lah maknenye . tira tak kisah ape2 pon . minat ? nak tak ? boleh pm tira kat email ye  >> itsmetira@gmail.com





p/s : kerjasama amat tira perlukan
terima kasih
^,^

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

pulang sudah .

Assalamualaikum 


hari ni dah kat rumah sendiri dah . jumpa wan , mak , adik2 . now , nak cerita perjalanan dari kolej sampai lah ke rumah . tengok kat sini . <here> . waa , pagi2 lagi dah kene bangun awal . sebab ade test MKT . soalan dia pusing2 , sampai tira pon naik pusing bila bce . hehe . oke ke tidak ? tunggu resultnye nanti . muehehe .


so , sementara tunggu bestfriend tira jemput , dengan suasana rumah yang sunyi , -yelah , housemate lain dah balik- , tira pon kemas satu rumah . uhh , dok bersungguh2 sapu , mop , basuh itu , basuh ni , >> kringggggg!!! kawan tira tu call . dah nak samapi katenye . hambek kau ! terkocoh2 tira bersiap . sudahkan semua tu dulu . dengan baju pon tak pack lagi . dalam pukol 2 gitu , tira pon pulang .


first , destinasi kitorang ke MITC melaka sebab nak p tengok pc fair . ingatkan  nak pergi beli laptop untuk adik , tapiii , tak jadi pulak . just tengok2 je lah . >sini< oke , lepas tu , kami pergi pulak MP . fuhh ade lotus tuhhh . doirang p buat drift pulak kat tengah2 jalan tuh . abis sesak !









perasan tak ade model cina kat situ ? seksi gilerr . diorang teman mamat2 drift ni . 

haa , lepas dah malas tengok , makan Md , main bowling , pastu dok teriak2 kat pusat karoke . sampai ke malam berjalan . tapi tira happy sebab dapat keluar dengan diorang . yelah , diorang cuti time tira study , dan sebaliknye .

now , kat rumah takdelah bosan . ade kawan2 teman . :) >>> last !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 20 April 2012

CONTEST : I LOVE MY FRIENDS

Assalamualaikum


meh tekan sini . >blink<


haa , now , nak join contest ni . agak menarik . sebab dia pasal kawan . mestilah sayang kawan kan . ye dok ? hehe . pemilik contest suruh letak gambar bersama kawan . hmm , gambar ape eak yang sesuai ? jap2 , tengok kat folder . heh , heh , heh .



haa , jumpa dah ! hehe , ni housemate tira . time ni kitorang p main bowling kat MP. syiokk uhhh keluar ngan depa . haha . you all sporting gitu! muehehe .




haa , yang ni pulak budak2 kelas tira . mase ni ktowang nak p perhimpunan mahasiswa satu melaka . ramai gak lah yang ade mase tu . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SINGGAH BW BY WAN NASHRUL

Assalamualaikum .

meh click sini . >blink<

anda di tag :

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saya Blogger Pilihan Chegu Zubir

Assalamualaikum .


meh click sini . >blink<

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

AmerCorner 1st Giveaway

Assalamualaikum


meh tekan sini >blink<

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Giveaway Herba Tihara

Assalamualaikum .


meh tekan sini . >blink<

jom join .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

5 positive thoughts

Assalamualaikum .


now 12.35a.m , kejap lagi dah abis 'buat karangan' , post , tak tau plak pukul bape an . ape motif tira update ni ? hmm ? haa , saje  nak share bende ni .





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 19 April 2012

indah nya insan bergelar .........

Assalamualaikum .




tangan halus wanita itu juga mamapu menggoncang dunia .





p/s : siapa setuju ?
^,^

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

jenaka lama

Assalamualaikum .


haha , dah tak de keje . dah lame pon tak hapdet blog ni . dengan segala masalah yang ade , jom layan jenaka lama ni . 




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 16 April 2012

love you life




“ Life is an opportunity , benefit from it .
Life is beauty , admire it .
Life is a dream , realize it .
Life is a challenge , meet it .
Life is a duty , complete it .
Life is a game , play it .
Life is a promise , fulfill it .
Life is sorrow , overcome it .
Life is a song , sing it .
Life is a struggle , accept it .
Life is a tragedy , confront it .
Life is an adventure , dare it .
Life is luck , make it .
Life is too precious , do not destroy it .
Life is life, fight for it . ”





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH