Nur Atirah

Saturday, 5 October 2013

nasib baik rumah tak terbakar

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


actually ni cerita malam semalam . dalam pukol 12.30am gitu , tetibe je lampu rumah suma tertutup . dekat plug utama tu dah bunyi lain macam je kan . fuu , risau sehhh . tira , adik lelaki , mak je yang belum tidor . tira dah risau giler2 dah .

adik laki (ujang) , tengok lah wayar utama tu . tira cakap jangan pegang pakai tangan . dia pon tak tau ape dah jadi . last2 kitorang tidur je gelap2 .

pagi2 lagi dah panggil abang sebelah umah tengokkan . dia cakap ni macam kena litar pintas tu . nasiib baik lah tak terbakar umah . fuuu , alhamdulillah lah . syukur sangatt2 sebab selamat . kalau tak , tak tau nak cakap ape ehh .

last2 , abang tu call kan orang kampung yang pandai betulkan . petang jugak lah baru ada eletrik . masak nasik guna dapur gas . nak blender bawang and lada kat rumah jiran . hehehe . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH