Nur Atirah

Sunday, 25 November 2012

Cafe Cinta - baju melayu bertemu baju kurung

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



hari ni tira pergi satu forum yang agak menarik dan memang menarik bagi tira . tajuk pon dah cantik . CAFE CINTA . macam mana nak bercinta . wahh , kalau anak muda sekarang memang suka bab2 cinta ni . betul tak betul tak ? jujur taw . hehe .


haa , menarikkan poster tuh ? warna pink lagi tuh . tapi tira peminat tegar hijau . huhu . emm , seronok dapat tengok ustaz , ustazah tu berforum . pandai gak mereka buat lawak . salute lahh .


dah nama pon cafe cinta , mestilah cerita pasal cinta kan . tambah2 pasal kawin muda . aaa , terasa macam nak kawin . haha . tapi apekan daya , belajar pon tak habis lagi . plus dengan tentangan dari orang tua . fuhh , indah tapi sakit sikit .




malas nk komen panjang .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 20 November 2012

KARISMA - part 2

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


bahagiaaa . bahagiaaa . haha . dah kenapa kan . oke , kali ni nk cakap ringkas jep . alhamdulillah , team tira boleh sampai ke separuh akhir . masa suku akhir tu , lawan dengan sabah . memang dikatekan misi balas dendam lah kan . seronok gila main . dah tiga kali jumpa sabah kat suku akhir . dari tahun 2010 . dan akhirnya tahun 2012 ni lah melaka dapat kalahkan sabah . :)))
masa separuh akhir , melaka vs pahang . fuhh , sengit . tapi kalah . hehe . then melaka berjaya dapat no tiga (3) . oke , jom lah tengok gambar . nanti cerita lagi banyak di next part .
gembira dapat medal .
lelaki dan wanita
johan uitm shah
kami semua awesome !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 16 November 2012

KARISMA 2012 - part 1

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


waa , lame sangat tak update rasanya . busy sangat2 . seperti tahun lepas tira join karisma kat Uitm Segamat . tapi tahun ni diadakan di uitm puncak alam . Karisma stand for Karnival Sukan Malaysia . hanya diantara uitm2 dekat malaysia ni . tira main permainan outdoor , BOLA TAMPAR .


now , tira dah pon kat UiTM Puncak Alam . berkampung disini . semalam tira gerak dari melaka . konvoi 4 bas ! sweet kan ?? hehe . game pertama mungkin hari ahad ni . 2 game , pagi dan petang . tapi coach tira kate ade perubahan jadual , then belum tahu keputusannya macam mana . 


macam tahun lepas , melaka hanya berjaya sampai ke Suku akhir . kami kalah dengan Sabah 3-2 . kekalahan tu dah berlaku dua kali di suku akhir yang sama . now , Wak kate maybe kami akan bertemu sabah lagi jika berjaya sampai ke separuh akhir .


apa2 pun , tira harap , tahun ni ada perubahan dan melaka akan bawa lebih lagi pingat dari tahun lepas . wish Melaka luck ! good luck Melaka :)
VOLLEYBALL TEAM MELAKA .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 14 November 2012

Jangan lupa baca doa awal dan akhir tahun .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !





setiap yang datang , pasti ada yang pergi .
selamat tinggal akhir tahun . 
selamat datang tahun baru .
baiki niat .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 10 November 2012

Sekian Lamaa .

Assalamualaikum .



Sekian lama dah tak update . kesian pada blog ni ditinggalkan . hehe . sungguh , masa tu memang berharga , setiap saat , detik tu memberi makna . hari ni baru tira berkesempatan nak update . sekarang sangat2 busy . lepas naik cuti je , struggle dengan test . memang sakit . :)


emm , semalam , 9/11/2012 . alhamdulillah dapat membesar selama 20 tahun . mesti mak rindu tira . hehe . apekan daya tak dapat balik rumah nak jumpa mak . ade jugak perkara yang gembira bagi tira . tak dapat ungkap . terima kasih kat dia .


tentang sesuatu yang tak dpat jawab saat ni , biarlah waktu yang tentu kan . bijak berfikir . waspada . tenang dan doa . hehe . oke , cukup lah . saje mengisi ruang yang kosong ni . haha . tata

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 4 November 2012

SENYUM

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

 
sebenarnya saje nak amik masa nak update sikit setelah lama tak update . sepi dah tade pengunjung . haha . so , jom cerita pasal senyum .


Rasullah S.A.W ada menegaskan bahawa senyum adalah sedekah paling murah tetapi paling besar pahalanya .



S . M . I . L . E !
special magic in living everyday !



LETS SMILE !!
^-^

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH