Nur Atirah

Tuesday, 17 September 2013

Schedule post .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


kalau dah blogger , mestilah tau namanya schedule post . ye dok . ape kelebihan schedule post nie ? hmm , alaa , sorang blogger tu mesti selalu guna . macam tira ! hehe . yelahh . start dah busy musim class nie . mana ade masa nak ngadap laptop je kan . nak blogging je . so , gunakan lah schedule post .

sebenarnya entry ni pon adalah schedule post . time tengah menaip ni jam 2 . dalam klas , so , siap kan sntry siap2 ! hehe . have fun kawan2 . bye 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

AllahuRabbi :(

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



"Saya sangat mencintai Rasullah Saw , menangis merindukan Rasullah Saw dan sering dikunjungi Rasullah Saw dalam mimpi . Rasullah Saw selalu menghiburkan saya jika saya sedih" .. 
Suatu ketika , saya mimpi bersimpuh dan memeluk lutut beliau Saw dan berkata " wahai Rasullah Saw , aku rindu padamu , jangan tinggalkan aku lagi , butakan mataku ini asalkan bisa berjumpa dengan mu atau matikan aku sekarang , aku tersiksa didunia ini" ..
lalu Rasullah Saw menepuk bahu saya dan berkata " Munzir , tenanglah .. sebelum usiamu mencapai 40tahun , kau (bisa) bertemu dengan ku"
maka genaplah umurnya 40tahun , pergi bertemu kekasihnya iaitu Rasullah Saw ..
ALfatihah .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sebab aku pandang-pandang kau

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


haa , meh sini tira nak cite sikit . ni suma atas dasar pengalaman lah kan . sebab kenapa kita akan pandang2 orang lain . elehhh , korang pon mesti penah kan asyik pandang orang yang tak kenal je . ade sebab kan . takkan sesaja . tak kesah la lelaki pandang perempuan ke , perempuan pandang perempuan ke . whatever . bagi tira la kan sebab pandang2 ni kerana 

1. Jatuh Cinta
haa , part yang ni sesaja tira tambah ekot logik . kihkih . ehh , mesti lah ade kan orang yang first time jumpa pun dah jatuh cinta . cinta pandang pertama la katekan . sweet ke gitu ? lepas tu , termimpi2 , tu lah orang kate makan tak kenyang , mandi tak basah , tidur tak lena . cewahh .

2. Muka Serupa
korang pernah dengar kan orang kate muka kita akan ade 7orang muka sama . tapi tira tak tau lah betul ke tak . maybe kita pandang orang tu sebijik macam someone yang kita kenal . then , kita asyik pandangggggg je muka diaaa . haha . oke , part ni tira ade pengalaman sendiri . muka girl tu sebijik macam housemate tira .

3. Something Wrong
something wrong ni macam perempuan dengan perempuan lah contoh . korang pandang dia tu , rambut terkeluar dari tudung ke , baju dia kotor ke , zip beg dia trbukak ke . then korang macam berani tak berani je nak cakap . pandang je muka dia dengan harapan dia paham maksud korang . adehh , tira pernah k macam tu .

4. Nak Berkenalan
yang ni of course lahh . contoh macam lelaki dengan perempuan . kadang2 , kadang2 oke , lelaki ni yang akan mula dulu . yeke ? haha . kalau perempuan tu cun sikit , pandangg je . then sebab anda sorang2 kan kan tempat tu . korang pon tengok dia sorang . mesti ade rase nak g kenal , then korang pn ade lah kawan nak berborak .

5. Kagum
okey , ni last . kagum , faham maksud kagum ? contoh macam seseorang yang lebih bagus dari kita . korang akan pandag je dia kan . dalam hati tu cakap "seronok nye jadi mcam dia" hehehe . ade tak ?
okeyy . ni lah yang dapat tira ringkas kan . nak cita suma pengalaman , memang berjela lah entry ni kan . kenapa aku pandang2 kau ? ni lah sebab diaaa . ehh , korang ade sebab lain ke ? jom kongsi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Simple Give away for facebookers and bloggers

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


join mari

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


join mari.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Ucapkanlah setiap hari

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Selamat beramal :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH