Nur Atirah

Tuesday, 24 July 2012

Segmen Simple : Aku Nak free Domain Dari Aiman Aziz

Assalamualaikum .
Salam Ramadhan !



nak domain freeeeeeee . hehehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

RAMADHAN 4 : LAWAK TENGAHARI

Assalamualaikum .
Salam Ramadhan !


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab esklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . “

“Hello?”
“Abang, nie sayang nie,”
“Emmm… “
“Abang masih ada di kelab lagi ke?”
“Iya.”
“Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?”
“Berapa harganya?”
“Cuma $1500.00 aje”
“O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat”

“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu “
“Berapa harga yang dia bagi?”
“Cuma $280,000 …”
“O.K tapi pastikan harga tu dah on the road.”
“Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi…”

“Apa?”
“Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan…. pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu… sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . “
” Berapa harga yang mereka minta?”
” Cuma $740,000… O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . .”
“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”
“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”
“Bye… I Love you too…”

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? “


hehe , kesian kat laki dia tu nanti kan . puas tira gelak.
have fun !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

RAMADHAN 4 : Good Luck Adik !

Assalamualaikum .
Salam Ramadhan !


hari ni adik tira yang darjah 6 tu canang . ape tu canang ? entahlah , tira pon tak tau . tapi sejak dari dulu memang ade exam canang tu sebelum exam UPSR . so , semalam , tira tengok dia ni belajar bukan main sungguh2 lagi . 


kadang2 kalau dia tak belajar , tira bebel jugak . yelah , akak sape yang taknak tengok adik berjayakan . tambah2 lagi tira anak sulong . mestilah kenen bimbing adik2 belajar betol2 kan . kan . kan . hemm , tira ade siapkan 'surat cinta' untuk dia . hehe .


setiap satu paper yang die amik , tira sediakan 'surat cinta' tu . haha . tira pesan pada die , sebelum nak masuk dewan baru bace . ape tira bebel dalam tu ? tira just cakapp bende penting je . bace doa , jangan gelabah , jangan cuai , and macam2 lah ..  tira harap die boleh buat . GOOD LUCK ADIK !



adik comel saya


teman seperjuangan nya .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH