Nur Atirah

Friday, 29 March 2013

Kini , ku akui .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sebelum ni dengar2 senior cakap FAR400 susah . gua pon takot la dengar kan . awal2 lagi dah label tu killer paper . HAHA . tapi bila belajar masa first class hari tu , gase mcam oke jee . dan dan dapat lak lecturer yang asyik wat lawak je .


MISS SALINA . asyiik wat lawak je . tapi kuat memerli orang pon boleh gak dia tu . hehe . then , masa dia ajar tu , oke je . senang  je paham . so tira dok pk2 balik senior dulu cakap , betul ke paper ni susah ? sebab wat tuto pon oke je . agaknye baru permulaan kot .

 tapi , lepas jam 5.45 petang tadi , dah tuka perception dah . Kini , Ku akui . haha . memang FAR tu mencabar . quiz kot petang tadi . dan hanya MFRS 116 je yang masuk . td jawab pon dah macam ape tah . kekeliruan tu amat tinggi . huahua .


baru satu MFRS . test nanti , cmne plak . final nanti ??? ottokeee . satu cabarn yang amat tinggi . kena letak more effort on it . yeahh , usaha , doa , tawakal .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

sini

wahh , apit dah nak rombak bloglist dalam blog dia tuhh . haa , bagus ni. ade peluang jugak blogger2 lain nak masuk . contoh macam tira lahh . wink wink  *muka senyum* hehe . hem , tira actually suka sangat blogging ni .

kalau dalam sehari tira tak update , means, tira busy sesangat lah tu . selalu online pakai hp je . memang lah ade blogger droid kan . tapi bagi tira tak best la nak update guna hp . sebab tira suka blogwalking . so , dengan baik hati nya apit kalau tira dapat masuk bloglist apit .

so , dapat la up readers . ye dok ? so , sape2 nk join tu , tekan laju2 link kat atas nun . p join yaa . taa

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Saya nak doodle dari MH !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 28 March 2013

Segmen : Fun Fun Of Me by Nurul Atiqah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

my happy sibling . hehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Biasiswa JPA dah masuk . Yahooo !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


setelah berminggu2 menunggu duet masuk ke dalam account , akhirnya , hari ni dah dapat . hoo yeahhh . sapa tak suka . sebelum ni budak2 tajaan JPA dok sibuk2 tanya bila duet tok uitm student nak masuk . kalau tengok kat page fb tu , huh , ramai je dok sibuk tanya .


now , alhamdulillah . lega . sebab ? yuran pon dah dibayar . kihkih . itu je yang risau sebenarnye . tak bayar yuran , tak pasal2 kena gugur taraf . huahuahua . 


haa , tengok kat tahun 2013 tu . gumbira lah dihati . kehkeh . anyone same cam tira ? Uitm student ? or JPA student ? happy kan . hihi . tataa .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 26 March 2013

Artis korea Nyanyi lagu melayu

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


haa , korang boleh ke nak speaking bahasa lain ? sedangkan kadang2 kita nak cakap english pon tersasul2 , ni kan pulak kalau kita orang Melayu nak cakap korea . loghat dia pon bunyi tak betul . ye dok ?

hari ni , tira dapat tengok satu benda yang mengagumkan bagi tira . wahh , rase macam seronok je bila bangsa lain dapat belajar bahasa kita kan . hehe . tadi masa CTU ( hubungan etnik ) , kumpulan yang present bentang tentang budaya .


so , diorang lah tunjuk satu video ni dimana artis korea belajar atau nyanyi dalam bahasa melayu . comel sangat !! hehe . 2PM deabak !!



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 25 March 2013

"Aku Sentap"

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hati dah dapat terima keadaan itu . maybe . uppss , tira jugak tak tau . cuma nak nak letak kan diri sendiri sebagai dia . cerite lama dulu . yang hanya sekejap . based on the title , tak kesah la mane2 person yang "sentap" , sendiri yang tau .


hey , tak kesian ke ? kejam nye . hmm , entah lah . hati manusia memang tak dapat baca . hanyaaa , bersedia membahagia kan diri melihat orang yang kita sayang bahagia . sanggup ? terpaksa RELA . sorry .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 24 March 2013

bila keluar bersama

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


happy . thanks .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 23 March 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira'

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 22 March 2013

Karena ku cinta kau

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar... 
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar... 
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 
Kau... 

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku... 
Jika kau lebih dengar mereka
Sedih hatiku... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 
Kau... 

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau

i fell for him just now . his love that he shows to me make me little happy . aku suka kau , mr.C .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN BLOGLIST 2 BULAN PAPA BLOGGER

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


banner pon gempak woi


tag anda .
http://cikarinasukataip.blogspot.com/

http://nurinafarhana.blogspot.com

http://www.kisahemasputih.com/

SENARAI PENAJA :
SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd Ridzwan

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Now , im HOME !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


semalam beria janji sama2 housemate nak gerak same2 g melaka central (MC) . shima kate bas die pukol 8 . so,  sepakat la nak gerak pukol 7 la konon2 . abis tu , tira bangun pagi td , tade pon yang bangun , tira pon sambung la tido . haha .


tengok jam dah pukol 9 , tira siap2 mandi . nak balik umah punye pasal . tira takk kesah je gerak pukol bape pon . sebab tira naek bas ting tong . hehe . and now . tira kat umah dahh . fuu , duduk dalam bas pon boleh letih taw .

pagi tak makan ape2 pon , so , sekarang , nak g lunch . jemput makan kawan2 :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 21 March 2013

Bolly dance

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ececehhh . dah rajin nak dance dah tira sekarang . kihkih . btw , seronok taw . actually minggu lepas tira dah ade pegi . hari isnin tak silap . tapi kelas aerobik nye malam . so , tira just main kat gym je lah . dan akhirnya , dapat la berdancing hari ni . 


zura ta nak ekot , so tira g ngn housemate tira , fiza , and her classmate . enjoy la jugak . setiap hari ade taw aerobik ni . dan setiap hari ade jenis dance nye . contoh macam hari ni bolly dance . dah name pon bolly . sume lagu gelek dah mcam bollywood . HAHA . 

bajet kurus la ni kan . haha , ta lah . just nak enjoy2 je . sekali sekala . ehh , lupa lak nak cakap . tira g kat UTC ni je . sape2 yg dok melaka tu , ley la dtg . hihi . boleh dance same2 . wahaha .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Movie Review : Stolen

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hohohoho laaaaaa . da macam minum air ho ho horlick dah . kihkih . actually saje nak gurau2 . yeahh , kelas tok minggu ni dah abis . tadi kelas PSA kejap sangat . 1 jam je . ehh , entah lah , rase mcam tak sampai satu jam plak . em em em .

now, dah ade kat bilik . amik la mase kejap dok update nih . hehe . kalau ekotkan hati nak balik umah terus . tapi bila terfikirkan ade assignment , terus tak jadi . esok je lahh . so , malam ni kena buat , siapkan assignment ni ..

sem ni tira ade subjek CRG520 . Business & Professional Ethics . assignment yang pertama dapat ni lah die . movie review . woo , best kan . tengok cerita je , pastu review . then kena la kaitkan dengan subjek yg tira amik tu .


STOLEN . ni la cite yg dipilih . ade ethics gak kan ? hehe . banyak woo markah untuk assignment ni . so , kena buat betul2 . korang dah pernah tengok blom cite ni . best taw . pendapat ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen: Featured Me on Bubbly?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Bloggies... may I catch your attention? ^_^... Segmen ni inspired by Kak Mia Liana sebab... saya gunakan coding HTML sahaja untuk uols join...macam Kak Mia buat... supaya mudah dan senang dan cepat... 

Segmen: Featured Me on Bubbly? adalah 1 segmen di mana ianya merupakan 1 lagi segmen untuk semua blogger blogwalking, follow dan berkenalan sesama kita... Bukan untuk saya sahaja...tapi untuk semua juga... Get to know each other giteww... Jujur ek? Dah join kena blogwalking ke blog peserta2 lain... Hopefully, dapatlah support dan sambutan dari uols... 

Segmen ini bermula dari 5.00 petang 16 Mac 2013 sehingga 5.00 petang 23 Mac 2013. 

Syarat2?
  1. Follow blog Farah's Bubblynotes, Add to Circle Google +Farah Waheda Wahid.
  2. Buat entri bertajuk Segmen: Featured Me on Bubbly?
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste-kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila highlight semua coding, tekan Ctrl + C serentak dan paste ke ruangan HTML anda yer? 
  4. Tinggalkan URL uols dalam kotak komen di bawah. 
Pemilihan Pemenang Segmen:
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang akan menjadi Featured Blogger di Bubblynotes di dalam entri yang akan di-up-kan pada hari Isnin dan Jumaat setiap minggu. 
Jom join? ^_^... I wanna get to know uols better... 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Bloglist 2013 Cik Kumbang

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.

TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist

Assalamualaikum .
Apa Khabar !





Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Mac dan April iaitu pencarian bermula dari 19 Mac 2013 hingga 11:59 malam 21 Mac 2013 nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.


.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 20 March 2013

lamanya tira tertinggal .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


wow , lamanya tira tak update kan . last 9hb hari tu . itu pon mase kat kampung . dah balik melaka , tertinggal lah blog ni . just bcoz of tira tak bawak lappy ke melaka . susah kan tade lappy ni . nak update pon payah . tapi yela , tira bg keutamaan kat adik tira tok buat kerja2 dia . 


notebook yang kat rumah tu tak boleh na bukak microsoft word , tu yang payah . hmm . but then , ape mimpi yang buat tira tetibe nak update ni ? wahaha . sebab i miss my blog very much . actually tiap hari tira teragak nak update tapi tira malas nk bukak lappy zura ni . 

selalunye tira online guna phone je . bukak fb , twitter , instagram . walaupon ade blogger droid , tapi tira tak rase puas la update dari hp . macam tak best . then tak ley nak blogwalking . so , bosan kat situ . hmm . tu masalah nye .

tapi insyaAllah . lepas biasiswa JPA keluar , tira nak belikan adik lappy baru . then boleh la tira use my own lappy with happy / huahaha . english terabur . tak kira , nk try gak cakap . haha . oke lah . nak pergi tengok mesin basuh . baju dah melambak tak basuh . kahkah . peace :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

BIRTHDAY SADA: GIVEAWAY

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



















join

join last minute . harap2 oleh lagi :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 9 March 2013

Wadah Cinta Solehah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


introduce a youth motivational book , Wadah Cinta Solehah , tira baru je beli semalam . menarik  . seronok . yang paling best sebab guna baucar . hehe .


banyak ilmu yang boleh dikongsi . nanti tira share ye .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Amacam , romantik tak ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


kami sweet kan ?


korang ade?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 8 March 2013

pasword ke tandas .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hihi , now tira nak story tentang pengalaman first class sepanjang minggu ni . biase lahh , first class memang tak blaja pon . TAPI , korang jangan salah anggap . first class ni la yang penting .

biasenye first class ni la lecturer akan terangkan serba sikit tentang subjek yang kita amik tu . and juga bg tau buku ape yang diperlukan . hmm .

sem ni tira ade third language . so , tira pilih untuk amik subjek Arab . code subjek BAB401 . first class je tira dah rasa sangat seronok . entah kenapa . hihi . biasalah first class ade sesi taaruf . in arabic taw ! seronok !

dan benda baru tira belajar first class , pergi tandas pon kena ade pasword taw ! kihkih .


Law samahti Ya ustazah.
Ana adzhab ila dawratil miyah

^,^

bahasa syurga memang indah .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger
sini

Seperti yang dijanjikan, Ganjaran Wang Tunai RM5000 untuk Bloggerdari BloggerWanita.com sempena ulang tahun ke-2 BloggerWanita.com. Program ini mudah sahaja.
Apa yang perlu dilakukan?
  • Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawalyang berdaftar sahaja. TERBUKA KEPADA SEMUA BLOGGER.Cara berdaftar adalah  rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”. Sila nyatakan link URL post tersebut di ruangan komen di bawah.
  • Blogger-blogger yang terpilih akan bersaing sesama mereka untuk menjadi Top 10 Referrrel ke blog ini iaitu 10 blog yang membawa trafik tertinggi ke blog BloggerWanita.com dengan mengikut pengiraan Google Analytic.
  • Setiap satu trafik yang disumbangkan ke blog BloggerWanita.com akan dibayar sebanyak RM0.05. Jika rakan blogger mampu membawa 10000 trafik ke blog ini, maka bayaran pada bulan tersebut adalah RM500 ( RM0.05 X 10000) dan seterusnya.
  • Terbuka kepada semua warga Blogger di Malaysia, tidak kira lelaki atau perempuan dan tanpa mengira status pagerank atau Alexa Rank.
  • Bayaran wang tunai akan dibayar pada setiap bulan ke akaun Maybank secara online. Bank lain masih diterima jika tidak memiliki akaun Maybank.
  • Program RM5000 adalah fasa pertama yang akan dilancarkan pada 1 April 2012 sehingga RM5000 tercapai untuk diberikan kepada blogger.
  • Rakan blogger boleh menggunakan banners yang disediakan di sini untuk tujuan promosi. Tidak dibenarkan menggunakan iframe atau apa-apa script yang boleh menipu trafik.
  • Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu sahaja.
  • Tambahan:
  1. Bayaran akan dibuat hanya setelah jumlah wang tunai terkumpul Rm5 atau lebih bagi memudahkan proses pembayaran.
  2. Pastikan top referrel menghantar butir bayaran seperti Nama Penuh, Email, Bank dan No akaun ke Bloggerwanita@@gmail.com
Penaja bagi Program Wang Tunai RM5000 untuk Blogger adalah BloggerWanita.com.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Perjalanan seterusnya.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hye korangg , seminggu kot tira tak update . sedeyh actually . tak jenguk blog ni . al maklum . tira balik melaka tak bawak lappy . saja tinggal bagi adik guna . tira boleh on pkai hp je . hmm . dah seminggu dah class tira start . so , my journey will continue as usual .

hmm , korang ape kabar , sihat ? tira oke je . sem ni housemate suma awesome ! hehe , happy jep . bagi sem ni , kelas malam dah tade . tira plak tade class hari jumaat . memang heaven la kan .

oke , nti malam tira update oke . nak rehat . baru sampai rumah .

tata~ 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Cari Bloglist Sebulan By NabilaMedan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

My First Giveaway By Dhia-Manja

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 4 March 2013

Giler Kentangggg !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




ni baru betul gila kentang . wahahaha
bapak segala kentang

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 2 March 2013

perjalanan semester baru

hee , now , tira di melaka . rumah pon da dapat .

isnin ni bermula kelas . kembali dengan azam baru .

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 1 March 2013

Kalau ni korang , korang nak buat ape ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




kih kih kih .
 komen ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH