Nur Atirah

Thursday, 28 February 2013

Bloglist March telah pon tersedia .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


first sekali , tira nak ucapkan thanks kat korang sebab dah join segmen yang tira lancarkan . alhamdulillah .. walaupon tak capai target , tapi still lagi ade respond . hehe . noww , ce tengok kat sidebar tira tu , dah ade dahh bloglist untuk korang .



macam biasa , tira letak tagline utama segmen ni . "you comment , i follow" . so jangan lupa bila dah baca entry mereka yang gempak tu , drop komen oke . insyaAllah , blogger tu akan balas kunjungan dan follow kamu semula . 

faham tak tujuan tira actually ? tira nak rapatkan korang melalui cara ni . so , harap2 cadangan yang tira cadangkan berkesan sekaligus kena dengan tajuk tagline . okee . untuk check senarai peserta , korang boleh ke sini . SENARAI PESERTA . happy blogwalking :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Bloglist March

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Logo Segmen


oke hye ,  tira nak lancarkan satu segmen . simple dan mudah . tira nak buat satu bloglist kat blog tira ni . so , bagi yang nak join tu , join la ye . tagline segmen ni ialah "you comment , i follow" . thats means , lepas korang join , and drop komen korang , tira akan follow blog korang . itu bonus untuk yang join .

oke , bagi segmen ni , tira akan pilih top referral untuk direview . peserta yang lain , tira akan buat satu bloglist oke . bloglist adalah untuk 50 orang pertama . so , cepat lah join . hehe , syarat2 dibawah .

SYARAT :

1) letak tajuk segmen " Segmen : Bloglist March" .
2) Copy logo Segmen . *pastikan banklink befungsi . senang orang lain nk join .
3) Copy tagline " YOU COMMENT , I FOLLOW "
4) just tekan like.


senang kan ? so , tutup sampai 28/2 . happy segmen :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Bila bunga jadi mangsa cinta

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




kesian kat bunga . hahaha . sampai kuning2 muka dia .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kad Jemputan Kahwin .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


kad kawin ? ohh tidakkk ! tira nak kawin dah ke ? siapa calonnya ? kihkihkih . supriseee !! 


sabar2 , nak bagi tau la ni . tira nak bg korang tengok kad jemputan kahwin ni . tira gase macam suka plak tengok . pink2 gitu . hehe , makna nya baju kahwin pon pink la kan . ehhh , tapi tira kan suka warna hijau . kenapa pink ?


wihihi . first , tengok la dulu . nahh !

malas plak nak rotate .

tadaa !

haa ,tengok betul2 . 2 November 1991 mak dengan ayah tira bersanding . dan pada tahun berikutnya 1992 ,  bulan november jugak , lahirlah tira di atas dunia yang indah ini . wehehe . opss , bukan kad jemputan majlis tira taw . ini mak ngn ayah punya . peace !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 27 February 2013

Siapa betul , dia bijak .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Alkisah 3 beradik kembar yang diberi nama SOYA, SAYO dan SAYA .

Dan mereka baru saja melepaskan hajat besar iaitu membuang air besar secara serentak disebabkan mereka ini kembar . SOYA dan SAYO sudah pon mencebok dan membersihkan diri mereka . 

Persoalannya . Siapakah diantara mereka yang belum CEBOK ?

p/s : sape dapat jawab die bijak :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 26 February 2013

Accident , tapi alhamdullillah selamat .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


waaa , nak nanges bole tak ? ni semua berlaku petang tadi . tetibe jatuh . naseb baik tade ape2 . tade la teruk sangat . calar pon sikit2 je . tapi dalam hati ni tetap sedih ! =,=

niat baik nak g pejabat pos sebab nak bayar bil elektrik . tira bawak moto je . naseb baik masa tu tak bawak laju . yelah , tu pon sebab nak masuk selekoh . berderai handphone ku di jalan ! wahahaha .

naseb baik masa tu tade orang . segan tu satu hal . lagi satu, buat nye kena lenyek hp tira tu , mau nanges kuat2 ! hihi . cepat2 tira patah balik , pungut . 

haa , tu nasnaseb baik hp tu yang accident , kalau tira ? kihkih . hmm , adek tira balik sekolah tanya "kak , tadi kau g ayer kuning , lepas tu beg duet kau jatuh kan" . grr , bila masa plak ?? hp yg jatuh ade lah . hihi


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

masih ada lagi kekosongan .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


oke , salam tengah hari . alhamdulillah . segmen simple yang tira buat , ade jugak sambutannya . terima kasih kepada yang sudi join and merelakan diri untuk tersenarai dalam bloglist tira pada bulan march nanti . hmm , kepada yang join tu , boleh la pergi jenguk rakan2 lain tu . kat sini senarai peserta yang join . SENARAI PESERTA.


keyh , terdapat lagi tempat kosong yang available . tira mencari 50 orang blogger yang terawal . masih ada beberapa lagi tempat kosong . kepada blogger yang belom join tu , meh la JOIN sini . hehe . blog korang akan dibloglist kan dalam blog tira selama berlangsungnya bulan march 2013 . 


kepada yang nak join tu . link kat sini . TEKAN ! . and lastly , terima kasih . hehe


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kisah Benar : Betul atau tidak ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




setuju tak . hihihi

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 25 February 2013

MEGA GIVEAWAY by DJH

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


clcik to join .

tag :
http://nitaliciousdotcom.blogspot.com
http://www.mialiana.com/

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Pantas by DI

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


click banner to join .
follower ke 211

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


CLICK TO JOIN



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Senarai Peserta Segmen Bloglist March

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


SENARAI PESERTA .


1. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
2. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
3. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
4. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
5. http://ehfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
6. http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
7. http://misshdyh.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
8. http://nasothman.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
9. http://www.dieratekikushika.my/2013/02/segmen-bloglist-march.html
10. http://iema90.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html

11. http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/02/segmen-you-comment-i-follow.html
12. http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
13. http://supersweetcola.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
14. http://diarycikshort.blogspot.com/2013/02/bloglist-march.html
15. http://storymowly.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
16. http://sigadisberblogging.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
17. http://blogcikmiyah.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
18. http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
19. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
20. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html

21. http://kakikerja.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
22. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
23. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
24. http://sitihaleedaahmad.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
25. http://norainirahman.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
26. http://uaredifferent.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
27. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/02/segmenbloglist-march.html
28. http://anereodacandid.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
29. http://ynarazali.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
30. http://setiasmile.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
31. http://kechiqira.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html
32. http://solidarity95.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html#more
33. http://dielala.blogspot.com/2013/02/segmen-bloglist-march.html

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Bila Lamar awek dengan cara ni

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



haha , kalau pompuan tu korang camne ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 23 February 2013

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kisah si suami

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




A newly Married Husband saved his Wife's number... on his mobile as...
"My Life"..

After one year of marriage he changed the number to
"My Wife"..

After 2 years of marriage he changed the number to
"Home"..

After 5 years of marriage he changed the number to
"Witch"..!!

After 10 years of marriage he changed the number to
"Wrong Number"..!!!

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 22 February 2013

percubaan pertama


yihuuu . tak pernak buat pon sebelum ni . hari tu masa tengah blogwalking , ade blogger yang buat kek batik ni . terus tira p beli bahan2 then buat . kihkih . first time pon sedap woo . bak kate wan tira "kalau da buat semua sedap . jangan tak buat je" . peace.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Arab Atau Mandarin

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



see , nampak tak sebesar besar gedabak tira letak question mark disitu ? hee . btw , tira tengah konfius ni . anda bisa tolong . tolong bagi pendapat .


semester 4 ni tira ade subjek third language . so , bagi student accounting hanya dibenarkan 2 pilihan . sama ada arab atau mandarin . hmm , kalau nak ekotkan hati , memang la nak amik mandarin kan . sebab ape ? sebab nak jugak belajar bahasa cina ni . kan seronok . hihi


tapi bila difikir fikirkan , asas mandarin ZERO ! then nak belajar dalam masa 3bulan then , final . fuu , tak boleh jadi tu . kena jugak fikirkan panjang2 . so , terasa la nak amik arab . maybe la senang sikit . asas komfirm la ade kan . 


so , camne eahh? * tapi tira dah daftar untuk arab . kihkih . still ade masa nk fikir .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Misi Bloglist By Cik Zara

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

NT | Mini GA Topup RM30

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen: Follow Sambil Tutup Mata By Lia Abdillah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

saya nak header doodle part 1.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

http://dyshasahhir.blogspot.com/

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Selesai sudah satu tanggungjawab

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


penat dan letih . fuuu , gase macam tak terangkat kaki ni ha . ngensot jee kalau nak g mana2 . kihkih . *cite tipu . lalala~

hee , pagi tadi bawak mak pegi bank . kad bank mak dah tak boleh guna , so kena tuka baru . naseb baik senang je tadi . bila cakap kat wan , alhamdulillah naseb baik senang je . yela , mak dah la susah nk jalan . kadang2 pegawai bank ni byk songeh plak . itulah , inilah . wan kate , dah buat suma senang , nak bawak mak ni yang susah .

mak kan susah jalan . so nak harapkan adik2 , diorang semua sekolah . nak tunggu cuti , sabtu ahad mana ade bank bukak . sementara tira tak balik melaka lagi , tira tolong la mak . kan senang . hehe . dah selesai singgah plak kedai . beli periuk belanga suma . HAHA . keje wan tira .

sampai umah tengok adik2 dah balik . tira terus masak . sardin je pon . tak sempat beli ikan tadi . haha . adik2 dah mengadu lapar . habis masak , makan . baru sekarang dapat rehat . selesai satu tanggungjawab . now , nak relaxkan badan . BABAI .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 21 February 2013

Jangan tipuu , betul tak betul tak ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



hihihihi , mengaku tak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Banyak Gilaaa ...

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ape yang banyak ? kihkih . korang tak pasan ke ramai blogger yang rajin buat segmen dengan GA ? tira pon merajinkan diri untuk support diorang . so , tira pon join laaaa.. banyak woo . nak join jugak tak ? 
hehe bawah ni senarainya .

1) Mini Giveaway by FD

2) Jaa Jah@t First Giveaway

3) 2nd Segmen : Pencarian bloglist mac

4) SEGMEN : FOLLOWING IS SIMPLE!

5) Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Anis Zainudd


JOIN okee . hehe . LAPAR . jom makan :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mini Giveaway by FD

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Jaa Jah@t First Giveaway

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

JOIN

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

2nd Segmen : Pencarian bloglist mac

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



SINI

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN : FOLLOWING IS SIMPLE!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

JOIN :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Anis Zainuddin

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini


tag :

awak , awak

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Ni namanya carik pasal !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Isteri : Abang ! Abang pergi mana tadi? Meeting ke dating?

Suami : Abang pergi meeting lah sayang :3

Isteri : Abes kenape tadi saya call abang tadi perempuan yang angkat ? Berlagak cakap orang putih dengan saya .

Suami : Apa perempuan tuh cakap ?

Isteri : "Please Try Later " -.-

Suami : Awak kalau abang tampar kang , koma 3minggu

Isteri : hehehew :*

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kan senang macam ni .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




benda ni kat thailand . hehehe , kalau kat malaysia , kita ade sistem no giliran kan . tapi kat sana ?? hehe . penat berdiri , camni ag bagus . kihkih 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tentang Perasaan .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hmm , nak jiwang ke ? tak tak . bukan dan bukan . tentang hati ke ? maybe kott . actually tira nak tanya , ape perasaan korang petang ni ? hehe




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

7 perkara yang kena hafal

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



dah hafal ? alhamdulillah . :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 20 February 2013

pernah tak korang buat ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




pernah buat yang mana ? kihkih

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Be Careful Kiri Dan Kanan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Oke actually entry ni adalah kesinambungan dari entry tira yang pagi tadi . tak tau apa jadi ? meh sini baca dulu . SINI . haa , dan ini berlaku masa tira nak on the way balik umah .

jarak umah tira dengan air kuning tade la jauh sangat . just 7km macam tu . lagipon sekolah lame tira dulu pon kat air kuning jugak . HAHA  so dah biasa dah ulang alik . hm , pasal kiri kanan ni . ape actually tira nak cakap ni . kihkih

lepas bayar bil ayer , tira ingat nk g pasa kat situ kejap . ingat kan dah bagi signal kanan , rupanya belom . naseb baik sebelum tu tira pandang side mirror . gupenya ada kete kat belakang . dalam hati bapak terkejut gila . naseb baik dapat kawal ag . sebab masa tu kaki tira ni nak tekan brek . 


kalau tertekan jugak masa tu , terbenti tengah2 tu , lepas tu kete tu langgar tira . ishhh , alhamdulillah selamat lagi . tu satu yang wat lemah semangat sikit . lagi satu bila dah sampai masuk kampung tira lak . dalam kampung biasa la kan . mana boleh bawak laju2 .

lagi2 tira pompuan , kunk mengata plak mulut orang . punye lah perlahan tira bawak , ade satu kete tu slumber dia je tak bagi signal nak kua jalan . memang sipi lah . naseb tira boleh elak . itusatu lagi wat tira terkejut . aishh , lemah semangat gua . geram je bila pk balik .

haa , korang plak . jangan lupa plak nak bagi signal . tak pasal2 jadi cam tira . kihkih . :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

The power of "terima kasih"

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tira baru je balik dari klinik . cop ! bukan tira yang sakit . hehe . tapi hanya pergi ambilkan ubat wan je . tiap2 bulan kena amik yang baru kat klinik Air Kuning tu . hm , lepas tu tira singgah la pejabat pos kejap . sebab nak bayar bil air .

hm , nak g sane tu satu hal . dah la jalan baru tu selekoh nya bahaya gila . baru , tade la baru sangat , tapi tira je jarang lalu . HAHA . jalan tu kena buat sebab nak buat yang jalan keretapi baru tuhh . ntah ape nama tah yang ta siap2 ag tu .

sampai kat sana , tira park moto . hm , pastu g la kat kaunter . tira dok sebok2 keluarkan duet syiling dulu . yela , just 45sen je syiling nya . tira tengok abg tu macam buat2 ade keje la kononnye . dalam hati tira "ehh aku lupa bagi salam , aku tercongok kat depan ni dia buat2 ta nampak" hishh .

then , die pon buat la keje die . check . bagi balance kat tira . haa , time ni tira cakap terima kasih kuat2 tade la kuat sangat . HAHA . baru la terserlah kehenseman dia tu . haha . baru dia nak senyum lebar2 . haaa , nampak tak the power of ucapan terima kasih kat situ ?

itu sebablah , malaysia ni bagus kan . setuju tak ? ada adab , budaya nye tersendiri . lain kali , ingat taw . jangan lupa cakap terima kasih . hihi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCH.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

support u :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Arwendanish GA FM Aussie

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



 
sini

keluar kat dashboard terus join . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 19 February 2013

Keep Moving On

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



“Don't be afraid of your fears. They're not there to scare you. They're there to let you know that something is worth it.” 
― C. JoyBell C.


apa pun yang jadi , keep moving on .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 18 February 2013

Pou oh Pou

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ntah macam mana , tira terenjoy plak main satu game ni . nama dia Pou ! kalau sesapa yang pakai android tu maybe familiar kot dengan game nihh . hehe . tira baru je download . then try la main . syiookk woo . 

first time tira main game ni , tira cakap la sorang2 . cakap dengan pou tu ! hehe . adek2 tira da gase pelik . asyik tanya je "asal kau cakap sorang2 kak?" , "ape kena tah ngn akak aku ni, cakap sorang2" . HAHA . tapi tira wat tak peduli je .


now , tira dah sampai level ke 16 . seronok taw actually . bila up satu level , unlocked la satu benda . contoh macam kalau nak beli outfit ,kena sampai level tertentu baru outfit tu unlocked . sekarang , wallpaper untuk games , bedroom , hall , kitchen suma dah tuka . dah menarik sikit . hehe .


hehe , comel tak pou hijau tira ? siap pakai kot taw . mata wara kuning . kihkih . dah bg makan banyak2 dah . still belum jadi besar lagi .ngehngeh . try la main yer . tata~

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pencarian Bloglist February 2013

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



join jugakkk . selamat pengantin baru kak yuyu . lagu tema blog pon sedapppp ! enjoy bila masuk blog akak  

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Lengan panjang lengan pendek

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


baru kejap tadi tira keluar nak g kedai . masa ni mula la nk carik baju lengan panjang . siap2 pakai tudung suma , then keluar . hmm , masa tira nak bersiap tu , tetibe teringat kat adik2 . hehe , sekarang ni adik takdaaa . suma pegi sekolahh .


kalau dulu tira kecik , keluar rumah pakai baju lengan pendek jee . see , dulu tada yang nak menegur tira pon pasal aurat tangan ni . yang biasa , pakai tudung . pakai tudung tapi tangan terdedah ? apekahh ?? hmm , terasa jahil nya dulu . masa tu , ayah takda , mak plak sakit . camne nk bg pndidikan kat tira ye dok . tira cuma harapkn ilmu kat sekolah je .


tapi sejak masuk matrik , tira dah nmpak lua . biasa kat matrik kan dah dapat pengetahuan sikit . so , bila pakai baju lengan pendek tu , gase macam lain macam jeee . macam tak kena la gn satu badan ni . and now , alhamdulillah . masih lagi boleh tutup aurat tu .


teringat plak kat adik2 tira tadi . adik yang kecik tu 13tahun . si abang 18 tahun [tira panggil dia ujang] . ade satu petang tu , adek keluar umah . masa tu dia pakai lengan pendek . ujang ternampak lak dia pakai camtu . da free2 kena marah . "adekk , boleh tak panjangkan lagi lengan baju tuee?" . tira pon ade gak mase tu . tira tak ley kate pe laa , senyum je .  lagi pon bnda baik kan .

 hmm , start tang tu , adek tade da pakai lengan pendek kalau keluar . tapi yang tak oke nyaa , baju tira , baju akak2 dia yang lain , main slumber je die pakai . HAHA . badan kami suma sama je besarnya . adek2 . sayang adek2 ku :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 17 February 2013

Penyiasat Lipan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


fuu , still lagi berdebar debar nihh . baru je kejap tadi adik yana panggil tira . tira pon keluar la dari bilik . adik2 yang lain suma muka takot dah2 . "tadi kakmi nampak lipan" . ujang dah siap pegang penyapu dah . first , tira angkat mak dulu bawak naik atas . bahaya uee lipann .


ujang carik dulu , takda . tengok bawah tikar , bawah bantal suma . takda . tira pon turun la dekat . tiracarik2 , angkat la carpet yang kat tepi nihh . carpet tu bergulung plak . tira betolkan la carpet tu . dah tu , tercongok lak lipan tu kat situ . maun terkejut beruk tira . HAHA .


kuat gak tira menjerit , kihkih . sambil tu melompat masuk bilik . tira rase dah macam superwoman ! wahaha . cepat2 ujang dengan cekmi hentak binatang tu pakai kayu . lemah semangat kejap sebab terkejut . hihi . bila ingat balik , kelakar lak gasenye . hadoii . bahaya woii .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kehilanganmu berat bagiku

Assalamualaikum .
Apa Khabar !





Sampai mati pun engkau takkan ku lepaskan
Akan ku jaga seumur hidupku
Beribu puisi yang ku untaikan untukmu
Ingin ku selalu memiliki kamu

Jangan pernah kau sakiti aku lagi
Cobalah untuk lengkapi hidupku
Ku ingin menjaga dirimu
Tak akan pernah ku sakiti kamu

(Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu)

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

(Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu)

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karna ku tak sanggup hidup tanpa cintamu



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Blogger Pilihan 2013

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


click click .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 15 February 2013

break up letter paling lawak

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


aippp , jangan gelak dulu . hahaha . what kind of joke la ni kan . tarik nafas dulu , then baca okeee .



hihihi *gelak sopan* peace

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Dan Akhirnya sudah terjawab

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


first sekali alhamdulillahh . hari ni result untuk degree student keluar . those yg sama2 belajar cam tira kat uitm , tira wish tahniahh kat korang . ingat, result yg come out tu adalah setanding dengan usaha yang kite dah usahakan . 
mungkin ada yang kecewa , jangan terlalu kecewa . dan yang berjaya , yang terlalu suka . hidup ini umpama roda kan ? kadang2 kita kata atas , dan adakala kita akan berada dibawah . mungkin kamu dah perform sehabis mungkin pada final , tapi carrymark yang kurang membuatkan kamu jatuh .
tira ? wahaha . still alhamdulillah . untuk semester 3 ni, tira hanya mampu dapat 3.4 , sorry mom . walaupun agak kecewa , tapi tira redha . takpe , tira boleh usaha lagi . insyaAllah . tahniah kali ni untuk kawan tira , zura yang dapat perform very well kali ni . well done . you deserve for it my friend .
insyaAllah sem depan tira usaha lagi , gembirakan mak , adik2 . kalau bersabar , Allah pasti tolong . ye dok . hehe .yup , sem depan mencabar sikit . FaR 400 . wow . haha . oke lahh , tira ada hal . congrates semua yang berjaya . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 14 February 2013

Berdebar? Gementar?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !





fuuu , tak terkata lahhhh .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Percaya atau tidak ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




kita sering ragu ragu tentang kepercayaan . ya kan ? tapi percaya atai tidak , ade sesuatu perkara yang kadang2 tak sengaja anda fikirkan berlaku , tapi sememangnya terjadi dalam diri korang sendiri . ehh , paham tak tira nak sampaikan ni ? hehe . oke , check it out .


percaya atau tidak ?

. kala kamu berdiri depan cermin , kamu akan tersenyum sendiri .

. ketika bangun tidur , kamu akan lihat arah jam dahulu .

. ketika kamu kesorangan , kamu mengharapkan ada seseorang yang akan menemani kamu saat itu .

. kadang2 kamu akan merasa sedih tanpa sebab lalu menangis .

. ada seseorang ada merindui kamu dalam diam dan menyampaikan rindunya dalam doa .

. ada seseorang yang menyayangi kamu tetapi dia tidak pernah meluahkannya .

. lelaki sukar menyatakan bahawa dia sayang kepada kamu , tapi cuba lihat dari tingkah laku nya , percaya tak bahawa dia sebenarnya AMAt sayang kepada kamu .

. anda sebenarnya amat bermakna dalam hidup seseorang .

. seseorang akan terfikir tentang anda sebelum dia tidur .

. senyuman anda boleh membuat orang lain tersenyum jugak .


ketika kamu keseorangan , ingatlah bahawa ade orang lain juga yang mengharapkan anda , menyayangi anda dan mengasihi anda . jadi , mahu percaya atau tidakk ??

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 13 February 2013

Mungkir Bahagia

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Dihimpit dicengkam rindu ini
Gerimis dukaku
Menggamit kenangan silam
Resah nan pilu menghampiri

Suramnya malam ku kelam
Pedih kemelut cinta
Dingin kelu bicara
‘Tuk mengungkap rindu

Sayangku mungkir pada kejujuranku
Menolak segala bahagia dihadapanku
Kasihku mungkir pada kata janjiku
Berlari aku jauh dari cintamu
Ku kesali

Dihanyut dilambung ombak lara
Sepiku berkelana
Kulayari jiwa nestapa
Menggagahi rasa kesayuan

Leburlah harapan cinta
Namun kesetiaanku
Ku genggam bagai hukuman
Mengheret langkahku

Sayangku mungkir pada kejujuranku
Menolak segala bahagia dihadapanku
Kasihku mungkir pada kata janjiku
Berlari aku jauh dari cintamu
Ku kesali 2 x
Maafkan daku
Kekasih hati
Cinta kita berakhir
Maafkan daku
Kerna ku memungkirinya

Maafkan daku kekasih hati
Cinta jadi begini
Maafkan daku
Ku mungkir bahagia

p/s : kadang2 , tersentap bila dengar lagu ni . haha , saje nak feel lebihh :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH