Nur Atirah

Monday, 18 February 2013

Lengan panjang lengan pendek

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


baru kejap tadi tira keluar nak g kedai . masa ni mula la nk carik baju lengan panjang . siap2 pakai tudung suma , then keluar . hmm , masa tira nak bersiap tu , tetibe teringat kat adik2 . hehe , sekarang ni adik takdaaa . suma pegi sekolahh .


kalau dulu tira kecik , keluar rumah pakai baju lengan pendek jee . see , dulu tada yang nak menegur tira pon pasal aurat tangan ni . yang biasa , pakai tudung . pakai tudung tapi tangan terdedah ? apekahh ?? hmm , terasa jahil nya dulu . masa tu , ayah takda , mak plak sakit . camne nk bg pndidikan kat tira ye dok . tira cuma harapkn ilmu kat sekolah je .


tapi sejak masuk matrik , tira dah nmpak lua . biasa kat matrik kan dah dapat pengetahuan sikit . so , bila pakai baju lengan pendek tu , gase macam lain macam jeee . macam tak kena la gn satu badan ni . and now , alhamdulillah . masih lagi boleh tutup aurat tu .


teringat plak kat adik2 tira tadi . adik yang kecik tu 13tahun . si abang 18 tahun [tira panggil dia ujang] . ade satu petang tu , adek keluar umah . masa tu dia pakai lengan pendek . ujang ternampak lak dia pakai camtu . da free2 kena marah . "adekk , boleh tak panjangkan lagi lengan baju tuee?" . tira pon ade gak mase tu . tira tak ley kate pe laa , senyum je .  lagi pon bnda baik kan .

 hmm , start tang tu , adek tade da pakai lengan pendek kalau keluar . tapi yang tak oke nyaa , baju tira , baju akak2 dia yang lain , main slumber je die pakai . HAHA . badan kami suma sama je besarnya . adek2 . sayang adek2 ku :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

4 comments:

izan mama mia said...

baju lengan panjang lebih selesa kalau keluar, tapi kalau ddk dirumah lainlah cerita

trah zain said...

alhamdulillah... bagus la tu dulu pun saya ada pakai bj lengan pendek n balut lengan tu dengan handsock, punya la teruk perangai,,huhu

Sue PeLik said...

huhuhuhu. baguslaaa kalau cm tuh :)

Si Kembang Cina said...

alhamdulillah . kite pun mcm tu dulu . now , nak pakai lengan pendek pun mcm pelik je :p

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH