Nur Atirah

Monday, 31 December 2012

31 December 2012

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


orang happy nak sambut tahun baru . tapi aku takde perasaan . even nampak macam happy , tapi rasa dalam hati aku ni , rasa lemah . dengan kerisauan aku . disana , disana, disana .



ke mereka pikir kami macam ni , kami tak boleh nak survive untuk hidup ? salah tu . dengan usaha aku yakin aku boleh sara family aku tu . kalau mereka tak ikhlas , jangan bebankan kami yang dah beban ni . tak salah kan bagi semangat ? bila aku tak waras , rasa dendam tu datang .


tapi , itu dugaan semata2 . lihatlah bila kami berjaya . I'll prove it ! 




With love and patience, nothing is impossible

sayang adik2 aku . :(


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 27 December 2012

Room Alone

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ngeh ngeh ngeh . selalu mereka bilang home alone . tapi aku kat sini na cakap yang aku ROOM ALONE !!! ahahaha . sorang2 la aku . zura , kawan aku tu tak balik plak semalam . memang rancang nak balik same , tapi umi die kate balik hari jumaat . soooooo , keseorangan la aku dua hari  ni .



grrr , camne camne ... camni lahhh . haha . ape yang tak boleh blah , note aku tinggal umah !! ottokeee . camne mau study ni ???? ni gara2 adik aku la ni soh cepat semalam . dah aku jadi kelam kabut . bb pon tinggal . baru mau topup itu bb . nangis aku cmni haha . ** cakap je , tak nangis pon .




siapa  mau teman nieeee ... grrr


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 25 December 2012

Cinta cyber

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




hahaha , serius terasa .
=,=


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Seperti aku yang mengharap

Assalamualaikum .


Jika awak menaruh hati pada sesorang,
cuma tidak mampu meluahkannya,
sebagai kenyataan luahkan lah pada yang Esa.

Dan sekiranya sesorang itu telah menerima kamu serta menghulurkan cintanya, berserderhana lah saja.

Jangan terlalu baik, 
kelak dia akan merindui kamu.

Jangan terlalu mengambil berat,
kelak dia mungkin menaruh harapan pada kamu.

Jangan jadi terlalu 'sweet',
kelak dia mungkin bergantung harap pada kamu.

Kenyataan itu dan sekurang-kurangnya awak lantaran
- tidak kecewa nanti bila disakiti..Biarkan masa akan menentukan segala-galanya.



**rasa seperti aku yang mengharap
-,-

Sekiann ...


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 22 December 2012

yakin aku boleh .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


alhamdulillah , berakhir dah kelas bagi semester 3 ni . now , kena berdepan dengan final pulak . satu cabaran yang amat besar bagi aku . boleh ke aku ? dah bersedia ke aku ? sedia atau tidak , final exam tu memang kena amik la kan .


kenapa aku confident ni ? no , no , no , bukan la confident giler2 yang aku bole buat . tapi selagi aku masih berusaha , aku yakin , aku boleh . betul tak ? kejayaaan tu tak datang dengan sendiri . mana ade duet nak datang bergolek kat kite kalau kita tak keluarkan setitik peluh pon . berkorban apa sajaaa .ceh cehhh . hehe



tapi disebalik keyakinan aku ni , ade jugak rasa rapuh . dengan tanggungjawab yang aku bawa selama ni . bukan setakat belajar . ade benda lain yang merunsingkan hati aku ni . mampu ke aku hadapi sendiri ? no , actually aku ade mak , adik2 . plus rakan2 yang disamping aku . bezanya cuma mereka tahu atau tidak je .


tapi just follow the flow . even sakit pon , mesti ade jalan penyelesaian kan . and yakin boleh la tirahhhh !!! mana ada benda senang . semua perlukan pengorbanan . tak kira besar atau kecik , semangat perlu ade . okeee . tenangkan hati . berdoa , mohon pada Allah permudahkan jalan untuk kau . Insyaallah semua oke .


Sekiann ...


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 18 December 2012

ikhlas <-- perlu dinilai ke ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dalam hati ni , rasa sentap je . amik hati ke aku ni ? baik hati ke ? sakit hati ke ? entah , ta tau . ta tau . tak pandai nak cakap . pandai menaip je . HAHA . kadang2 , bicara tanpa suara lagi senang terluah dari bercakap menggunakan suara . hati yang bercakap . tak perlu nak selindung . kan kan .


kalau satu benda kita buat ikhlas , perlu dinilai ke ? tak harap balasan pon . dan sememangnya diri aku macam tu . adekah sebab kamu pikir sebalik nya ? tapi ape ? ehhh , ilusi aku je ni . no , no , jangan fikir yang tak baik .


everything that i'd done , describe who i am . terpulang nak nilai macam mana . and now , simpan jauh2 rasa ni dulu . its okey for me . target for test and quiz for tomorrow . ehh , pagi ni lahh . haha . carik ilham nak study .


Sekian ....


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 16 December 2012

SAH , pemalas !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


haa , sape pemalas ni ? sape lagi kalau bukan tira . haha . gila ke ape cakap diri sendiri camtu . ehh , memang terbukti taw . hehe . nak tira tunjukkan evidence ? meh tengok bawah .


haaa , amik kaw . gedabak tira tunjuk bukti . reasonable assurance tak ?? haha , dah masuk topic audit plak . hehe . tengok2 . bulan lepas punye entry . sikit gilaaa . kalau ye pon , sekurang2 nya mesti ada dalam 30entry ke . yela , satu hari satu entry . ni nak sampai 10 pon tak sampai .


ni ke nak dikatakan blogger ? blogger ke aku ni ? aishh , kalau berterusan macam ni , mau tak payah berblog lagi . tade dah nak kenal dengan kawan alam maya ni . tak best ! kawan alam maya ni kadang2 seronok taw . haa, korang yang blogger tu , betul tak cakap tira ? hehe . lepas ni azam , nak cari masa update jeee  . haha . tengok la boleh ke tak .


sekian ...


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tak bisa memilihmu .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu, 
Dalam ruang dan waktu, 
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu, 
Resahku tanpa hadirmu, 
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya 

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah 
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku, 
Ku cintainya, 
Hatiku pun inginkannya, 
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu 

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku 

C/O 
Maaf ku tak bisa memilih dirimu 
Karena kuterhanyut mencintai dia 
Inilah salahku yang memberi ruang 
Didalam hatiku tuk mencintainya... 

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)



tetiba hari ni terdengar lak lagu ni setelah sekian lama tak dengar . kalau dulu , wajib ada kot dalam hp . yelah , dulu kan aku suka lagu jiwang2 macam ni . layan feeling la kata kan . haha . dengan sapa ? ntahh , ta nak ingat . grrr


thennnn , sekarang , sentap plak dengan bait2 lirik lagu ni . " Hingga runtuh setiaku kepada dirimu" . aishh , nak cakap benda lama ke ? aku tengok dia pon dah boleh terima . no call or mcj dari dia lagi . salah aku ke ? no , aku yang nak benda ni jadi cm ni kan . dan sekarang terima lah . 


sekiann ..




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

kesibukan melanda fikiran .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tett , hahaha , actually nak merapu je dalam entry ni . sebab kesian sangat tengok blog ni tak berupdate . dan bukan salah aku , sebab memang tade mase langsung nak berblog . aku makin jadi tak aktif plak . lagi2 nak final ni .

dan minggu depan minggu terakhir belajar . dengan syllabus yg aku rase mcm belom abis lecture lagi , terkejar2 plak dengan kelas tambahan + assignment + kuiz + common test dan sebagainyaaaa . dan yang buat aku sikit memberontak bila hari jumaat yang sepatutnya tak da kelas , diganti dengan kelas2 yang tak sepatutnya ada ..


warghhhhh , dah la khamis class pack gila . dari 8.30pagi sampai 10.30 malam ! pengsan sape yang tak kuat tu . haha . tapi setakat ni aku pon belom pengsan lagi lahh . so this meansssss aku KUAT ! haha . perasan disitu . erkp , whatever.


kesibukan melanda fikiran . nak stress pon buat ape , lumrah seorang mahasiswi . wahh , baru aku sedar banyak2 yang aku ni mahasiswi rupenye . haha . dok belajar , test , belajar , test , akhirnya dapat resulttt . gempak tu takpe lah jugak . kalau tak , fuhh , menangis wehh .

 tapi tapi tapi , actually ada satu benda yang sepatutnya aku shae kat sini and jadikan kenangan dalam blog ni . tapi , nantilah aku update ookeyyy . sekarang nak ucap GOOD BYE .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 7 December 2012

same goes to me !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


arrgghhh . know what ? baru la ni aku dapat tengok cerita tu . alaa , yang lisa dengan tomok dok berlakon sama2 tu . yang macam romantik but for me , bukan setakat tu , sweet pon ade jugak ! haha . ape ? aku tak peduli oke , cite tu dah lame ke ape . tapi yang penting tajuk nye still "Istanbul Aku Datang" . haha .


then , ape yang bersungguh2 untuk aku update ni , kemain laju je jari2 ni menekan2 keyboard ni ha . tade dah pikir2 lagi . haha . aku nak komen pasal cerita tu lahhh . like same goes to me . ape yang same? haha . bila die dah sama dgn laki2 yang bari dia kenal tu . so sweet !


grr , haha , aku ade perasan yang ade satu scene tu tunjuk gambar diorang . means diorang dah bersama sejak sekolah lagi la kot . bertahun2 , tapi akhir nya , tetap tu bukan jodoh die . kahwin jugak dengan orang lain .



bukan aku nak samakan 100% . no no no . tapi nak cakap kat sini kalau kapel lama pon , bertahun2 *macam aku la sebelum ni kot* tapi tak bahagia . tak jadi jugak . at last , pergi kat orang lain . kan kan kan . 


wehh , sweet and more sweet sweet bila lelaki B tu kate "awak , saya tak kan mintak awak peluang kedua , say cuma mintak satu peluang" . tettt , jatuh hati saat tu .. grrr , awak awak macam tu tak ? hahaha . *suka actually*


but never mind . movie je kot yang tadi . wake up girl ! jangan berangan . haha . wait for that moment . #ehh , ni tade kene mengena ngn movie tuh . ngeee ~ last . smile no matter what happen . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 5 December 2012

will you ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

aku tenggelam lagi . ye ke ? larut , terus ke dalam . jauh dari dasar . siapa nak tolong ? sendiri mau ingat la . tapi aku sendiri yang bersedia . cukup preparation ke ? ntah . 


perlu lagi pelbagai persoalan ? aku juga tak tau . kadang2 , bila aku dah serious , dia start nak jauh sikit , then menguji aku . bukan aku tak suka , tapi rasa macam main2 plak . sentap tak ? ambil hati sikit la .


but its okayy . sakit itu mungkin sekejap . tak perlu lama . then , kau mula tanya 'will you?' . rasanya bukan pertama kali kot . cuma sebelum tu aku belom pasti . but now , vice versa .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 2 December 2012

harap maklum .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


akhirnya , tercatat juga sesuatu dalam blog ni . entah la , sebelum2 ni bukak je tengok dashboard . tengok blog2 lain , masih giat lagi dengan blog diorang . tira ? mana tah semangat blogging tira macam dulu . HILANG ! dan masa menaip ni jugak , belom terlintas lagi tajuk entry ni ape . biarkan kosong dulu . mintak2 tira habiskan penulisan ni dan tak tinggalkan dekat draft .


so , ape yang nak dibicarakan sebenarnya ? fikirkan smula , ape tujuan tira buat blog dulu ? sebab nak catat kehidupan tira disini . jadikan memori . erk ? sometime ade sesetengah orang tak suka baca blog yang berkisarkan tentang hidup ni . sebab macam meluat . ye ke ? bg tira ye jugak . tapi blog sendiri , suka hati lah kan .


then apa yang terjadi pada tira sekarang ? dilemma . jawapan yang tepat ke ? entah lah . rasa macam nak cerita je semua nya kat sini . tapi , wajar ke ? tira baru je baca satu entry di blog mira . seriously , memang suka sangat baca entry tu . macam nak relatekan je dengan ape yang tira lalui sekarang .


tira sokong ayat "kehadiran orang ketiga adalah berpunca dari diri kita sendiri" dan "orang ketiga takkan pernah wujud tanpa usikan dan gurauan dari orang pertama atau orang kedua" . kenapa ? cuba fikirkan semula . dan cari jawapan sendirii . mungkin kamu juga paham apa makna sebenarnya .


kalau kasih sayang tu dah pudar , apa makna sebuah hubungan tu ? takde lagi bahagia . takde lagi nak mesra2 . kalau anda jadi begitu , ape jadi ? sanggup ke nak teruskan relationship tu ? tira tak sanggup . that why i want break . and i really mean it . orang ketiga ? dia bukan orang ketiga . harap maklum .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 1 December 2012

1st Giveaway by Chirp-chirp!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tengah2 rajin nak join .
klik la banner ye .


anda semua di tag .:)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

GIVEAWAY 'jangan perah otak

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


done .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH