Nur Atirah

Monday, 18 February 2013

Pou oh Pou

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ntah macam mana , tira terenjoy plak main satu game ni . nama dia Pou ! kalau sesapa yang pakai android tu maybe familiar kot dengan game nihh . hehe . tira baru je download . then try la main . syiookk woo . 

first time tira main game ni , tira cakap la sorang2 . cakap dengan pou tu ! hehe . adek2 tira da gase pelik . asyik tanya je "asal kau cakap sorang2 kak?" , "ape kena tah ngn akak aku ni, cakap sorang2" . HAHA . tapi tira wat tak peduli je .


now , tira dah sampai level ke 16 . seronok taw actually . bila up satu level , unlocked la satu benda . contoh macam kalau nak beli outfit ,kena sampai level tertentu baru outfit tu unlocked . sekarang , wallpaper untuk games , bedroom , hall , kitchen suma dah tuka . dah menarik sikit . hehe .


hehe , comel tak pou hijau tira ? siap pakai kot taw . mata wara kuning . kihkih . dah bg makan banyak2 dah . still belum jadi besar lagi .ngehngeh . try la main yer . tata~

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pencarian Bloglist February 2013

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



join jugakkk . selamat pengantin baru kak yuyu . lagu tema blog pon sedapppp ! enjoy bila masuk blog akak  

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Lengan panjang lengan pendek

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


baru kejap tadi tira keluar nak g kedai . masa ni mula la nk carik baju lengan panjang . siap2 pakai tudung suma , then keluar . hmm , masa tira nak bersiap tu , tetibe teringat kat adik2 . hehe , sekarang ni adik takdaaa . suma pegi sekolahh .


kalau dulu tira kecik , keluar rumah pakai baju lengan pendek jee . see , dulu tada yang nak menegur tira pon pasal aurat tangan ni . yang biasa , pakai tudung . pakai tudung tapi tangan terdedah ? apekahh ?? hmm , terasa jahil nya dulu . masa tu , ayah takda , mak plak sakit . camne nk bg pndidikan kat tira ye dok . tira cuma harapkn ilmu kat sekolah je .


tapi sejak masuk matrik , tira dah nmpak lua . biasa kat matrik kan dah dapat pengetahuan sikit . so , bila pakai baju lengan pendek tu , gase macam lain macam jeee . macam tak kena la gn satu badan ni . and now , alhamdulillah . masih lagi boleh tutup aurat tu .


teringat plak kat adik2 tira tadi . adik yang kecik tu 13tahun . si abang 18 tahun [tira panggil dia ujang] . ade satu petang tu , adek keluar umah . masa tu dia pakai lengan pendek . ujang ternampak lak dia pakai camtu . da free2 kena marah . "adekk , boleh tak panjangkan lagi lengan baju tuee?" . tira pon ade gak mase tu . tira tak ley kate pe laa , senyum je .  lagi pon bnda baik kan .

 hmm , start tang tu , adek tade da pakai lengan pendek kalau keluar . tapi yang tak oke nyaa , baju tira , baju akak2 dia yang lain , main slumber je die pakai . HAHA . badan kami suma sama je besarnya . adek2 . sayang adek2 ku :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH