Nur Atirah

Monday, 7 October 2013

food testing

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


arghh , penat ! haha . asal setiap kali balik dari kelas je mengadu penat . tak baik kan . hehe . kan pergi kelas tu untuk menuntut ilmuuu . 

actually tadi kelas International Business , IB , ade food testing . satu group kena bawak 3 jenama yang berbeza untuk satu produk . contoh macam group tira , kitorang serve mee segera . jenama yang ada , mee saji , mamee and cintan .

then group lain pon macam tu jugak. ade yang bawak coklat , roti , kopi , sweet , air gas , macam2 lahh . so , setiap kumpulan kena teka sendiri rase tu . seronok jugak . yang tak suka nak rasa susu . entah jenama ape yang diorang bawak , tak sedap okeyyy . 

yang teka paling banyak betul akan dapat hadiah . group tira ? haha . lidah fail sumenye . hahaha .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mudah-mudahan rezeki itu berkat.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


seperti yang korang sedia maklum . sekarang ni tira dah tambah satu kerja lagi . dah ade online shop la katekan . jadi nyee , tira berharap sangat , jalan atau cara yang tira lakukan ni mendapat rezeki yang berkat . tira bukan borong dari supplier . just tira jadi agent dropship .

alhamdulillah , walaupun baru lagi , rezeki tu sentiasa ada walaupun sikit . biz topup tira ? ehh , still berjalan macam biasa . biz topup tu senang je . actually , tira boleh je daftar kan agent bawah tira . tapi part yang ni , belum sampai masa lagi . nanti bertambah2 busy plak tira . hehe .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Bukan senang nak tarik pelanggan .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


baru je jinak2 nak berniaga online ni . actually sejak ari tu tira nak berniaga tapi nak carik masa sesuai tu belum ade . and now , masa tu dah sampai . nak carik income lebih sikit , kena lah rajin . ye dokk . 

now , tira ada bukak page meniaga online . nak singgah ? jom lahh . cari TMF chopshops. hehe . baju2 yang cantik dan harga yang berpatutan . singgah dan lihat okey . nak tarik pelanggan ni bukan senang . yang penting kena rajin dan terus berusaha .

jangan lah give up awal2 . baru setengah jalan , dah malas ! harap2 tira dijauhkan dengan sifat yang begitu . tira ade azam sikit ni . so ,kena lah byk bersabar . doakan tira :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen 'Kami Kembar Kami Geng'

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


v

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH