Nur Atirah

Friday, 7 February 2014

Geram bila reading list tak muncul

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Dah banyak kali tira refresh blog ni . Same jeee . Tak nak keluar jugak . Hal ni la selalu jugak tira kena . Korang pun sama jugak kah ?

Kenapa eahh ? Susah la macam ni nak baca new entry korang . Arghh . Korang buat mcam mana kalau jadi gini ?



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Ingat order jee ...

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Sekarang jam 7:08 malam . Kejap lagi mail ajak tira pergi pasar malam . Maybe dekat nyalas kot . tira tanya adik adik . especially yana dengan adik . 'Korang nak apa ? kejap lagi akak nak pegi pasa' .

memang dia tengah baring sebelah tira ni . adik jawab dia nak laksa . 2bungkus . Satu lagi untuk mak . Then dia senyap . 

Yana pulak masih lagi berfikir . 'Hmmmm ...' bunyi nyaa .

Tira pandang diorang sambil buat isyarat jari . Mintak duet . Tira kate , nak boleh , tapi bak duitt . HAHAHA . jahat tak ?

Diorang pun gelak . Yana cakap, "ingatkan order jeeeee, tak payah duet!" 



p/s : maaf la adik . duet takde nak bayar bil p1 . ekekeke .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Dear Nuffnang, Maaf.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Ececehh , macam nak hantar surat pulak kan . Siap nak ber 'dear' bagai . Apa cite ni sebenarnya . Disebabkan tira memang dah lama gila tak berkasih sayang dengan blog ni , maka tiada lah earning untuk tira . 

Earning ape ? Nuffnang la awak awak oitt . Kesian kat diri ni haa . Hamek kau . Sape suruh malas . Hehehe . Tadi tira mimpi kot . Terajin pulak nak bukak nuffnang . Nak tengok earning . Bajet ade yang masuk je .

Last masuk 10 Jan hari tu . lama dah kann . tu dah credit dahh . aduhh . survey pun dah lama takk update . Baru je lepas update tadi . Fokus fokus . Haha . Jangan malas lagi .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Perempuan tak pandai masak ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !






Ape pandangan korang kalau perempuan tak pandai masak ? Bagi tira hmm , susah nak cakap . Bukan ke memasak ni satu keperluan yang diperlukan oleh wanita ? Tapi its okay kalau tak pandai masak , tapi janji rajin masak . Bukan tak pandai masak digunakan sebagai alasan untuk tidak ke dapur langsung .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

sunnah potong kuku ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



fokus kat hari ni okeyy .

"nescaya keluar dosa dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya & masuk kepadanya rahmat daripada Allah taala"


jangan lupa baca doa :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

masalah adik adik

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ni keje adik adik la ni . wat orang gelak jekk . aisehh . wan ceritaaa masalah diorang nak pergi kedai .


ini budak wan suruh beli susu , bila balik dibawak nya ubat nyamukk . HAHA .


budak ni pulak , wan suruh beli gulaa , dibawak balik susu . bila ditanya kenapa beli susu dikkk ??? dia jawab wan la suruh tadi . hahaha .

masalah adik adik tira . kenapa tah diorang ni . tetibe je . selalu tak pulak gini .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



jom joinnnn . klik banner k sayang sayang

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Jom Beramah Mesra

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe DynastyBifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH