Nur Atirah

Wednesday, 4 September 2013

Bila tetamu tiba2 muncul .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


adehh , kalau orang nak datang , tak bagi tau awal2 , ni lah masalahnyaa . terkejar tira nak wat tu , nak buat ini . ni tadi , si mail datang . ingat kan nak datang dia je . selalu kalau dia je , no hal lah . ape pon jadi . ujang pon ade .

"mak ekot sekali" . ohhmenn . berlari tira kedapor . tengok periuk , aduhhh , belum masak nasik lagi ! ni tugas adik masak nasik petang2 . dia plak lengah pergi sekolah rendah . terus masak nasik . nasib ade keropok . keropok tu la gorengkan dulu untuk tunggu nasik masak .

nasib la mak mail memang jenis yang oke . oke sangat oke ! macam kawan2 je . tapi yelah , nak kawan2 sangat pon , orang tua kena hormat jugak . hm ,


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tutorial letak The Nuffnang Poll 2.0

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeh , ni baru je tira terbaca dekat fanpage nuffnang tadi . tujuan nye untuk kita tau seberapa ramai orang yang singgah baca entry dekat blog . so , Nuffnang Poll 2.0 ni fungsi baru lah kiranye . so , lets tutorial .
1) Login Nuffnang --> Dashboard -->> Poll 2.0
2) Pilih warna yang korang suka . Then tekan Comfirm!
3) Copy code yang tersedia.
4) Dashboard --> Template --> Edit HTML --> carik code </body>

5) Pastekan code yang tadi SEBELUM perkataan </body>

6) Preview . Kalau jadi , SAVE !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

rupenye tira pon ade silent reader.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




uppss . sekarang ni nak kembang2 hidung kejap . haha . baru ku tau dalam diam2 , tira pon ade silent reader jugak . nak kate stalker ? ehh , bukan lahh .

Fatihah ni kawan yana . tengah dok layan fb tadi , terjumpa status dia tu . nampak macam tag nama Liyana . ehh , ada nama tira ! cakap pasal tira and adik2 . hmm , tapi betullah ape dia cakap . kami adik beradik akan jaga mak . kalau sorang ade hal nak keluar , sorang akan jaga and teman mak dekat rumah .

broken english ke fatihah ? hehe . hentam je la dikk . janji rock !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV Pertama - DiGi Prepaid Project Zoom

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




alhamdulillahh . ini adalah CPUV tira yang pertama . tak sangka boleh dapat nie . terima kasih Nuffnang . CPUV ni adalah dari iklan DiGi Prepaid Project Zoom . tadi bukak jap akaun tengok earning , sama jee . tetibe terpandang kat part CPUV . yeahh . hehe

masih lagi on going . selalu tira tengok orang lain je update pasal nuffnang ni . kali ni , tira berkesempatan jugak nak merasa sikit . hehe . 

selalu nya dapat CPC je . tu pon ade jugak . ade jugak earning nya . kali ni nak merasa jugak CPUV kan . thanks Nuffnang . I love you nuffnang . smilee . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Review tempahan Softly Shop

Assalamualaikum .
Apa Khabar



RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SOFTLY SHOP DRESS GIVEAWAY

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


join

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mak makin kurus

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sejak akhir2 ni, mak makan sikit je . tadi lepas jemput cekmi dari sekolah , singgah beli goreng pisang dengan keropok lekor . balik duduk depan tv . wan join jugak . wan cakap "kau makin kurus lak dik, makan tak banyak , kau sakit ke ?"

tira nyampuk , " a'ah mak , mak makan sikit je " . mak geleng2 kepala tanda tidak . sentap jugak mase tu . sedih tengok mak . ingatkan , tira je perasan yang mak dah makin makan sikit . wan pon nmpak badan mak kurus . tira perasan mak makan sikit sebab mak payah nak telan makan .

bila suapkan makan , susah sangat nak telan . kenapa eah ? sebelum ni tak teruk macam nie . bila sonsongkan dengan air , baru mak boleh telan . kadang2 , mak nak sedut air tu pon susah . 

time mak minum air , mesti tira tengok tekak mak . tira telan air liur sendiri , macam tira plak yang minum air tu . sebab nak suruh air tu masuk dalam . hmm . entah lah . nasib emak . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

September Giveaway By KasihLestariAbadi

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



hadiah best giler . jum klik

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1st GiveAway by adkdayah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


cepat tekan banner..

hadiah yang ohsemmenanti anda
reader x nak ke? kalau nak join cepat dekat SINI
antara hadiah yang ohsem
novel terpakai (nama je terpakai tapi still cantik dan elok lagi tau)
4 pemenang ( sape cepat bole pilih yang mana satu)

majalah ujang keluaran terbaru x 2 pemenang
(gambar contoh)

Felt keychain yang superb cumel x 1 pemenang

cover photo x 3 pemenang
(gambar contoh)
topup RM10 x 4 pemenang
topup RM5 x 2 pemenang

Fridge magnet x 3 pemenang
(xde gambar)
bloglist x 3 pemenang
bloglist sebulan + review blog x 3 pemenang (dayah sendiri)

apa tunggu lagi??cepat sertai 1st GiveAway by adkdayah..tekan banner diatas

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Carik tira di instagram !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




username = atirahhhh


***sape2 yang ade instagram tu , boleh la tinggalkan username . boleh la tira follow korang :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang ade instagram ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hehe , duduk2 je kan , tetibe terfikir . nuffnang ade instagram tak ? haha . ni soalan tak masuk akal kan . kalau dekatt blog , dia wat banner , kalau fb , nuffnang ade page ? kalau dekat insta , nuffnang nak letak ape eah . tira terfikir je . tapi tak tau lah kalau ade pulak .
ehh , siapa2 ade insta tu jum follow tira . username = atirahhhh 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Ayah.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Ayah. ape maksud ayah ? kalau tira , ayah tu orang yang terdekat . yang ada same2 dengan tira . tapi tu lahh . takdir Allah . hanya dapat dekat dengan ayah masa kecik2 dulu . tu je . hinggalah sekarang , dari umur 10tahun , sampai dah 21 tahun , tira membesar dekat rumah wan . kalau dulu , tira duduk melaka , sekarang tinggal kat kampung , dengan wan dan mak .


baru kejap tadi ayah bg mesej tanya khabar . hmm , kalau ekotkan hati , malas je nak balas . tapi fikirkan kesian . kesian dari bulan puasa ayah hantar mesej . tira tak pernah balas . hati keras . tira cakap minggu depan baru ade kat melaka .

huh , kesian ? tira je tau kesian kat ayah . kalau dulu , pernah kesian kat mak ? ayah buat mak sampai mak sakit . pergi kat perempuan tu . mata rabun . buta ! dulu tira kecik , tak tau ape2 . sekarang tira dah besar . adik2 dah besar . baru tau nak jaga ? hmm . manusia .

paling kesian dekat adik . takpe . asalkan adik2 ade dekat dengan tira , mereka lah kekuatan tira nak terus usaha . lagi pun Allah ade . harap sembuhkan mak . at least dapat makan sendiri pon takpe. amin .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Santai September by Cik akak

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



cik akk suka warna merah ! betul tak ? hehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Lelaki Mengamuk Rampas Bendera Sang Saka Malaya - (video)

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Seorang lelaki telah bertindak merampas beberapa helai bendera 'Sang Saka Malaya' yang dikibarkan sekumpulan penyokong pembangkang di Dataran Merdeka. Pada pendapat tira la , hormat dengan cara abang ni . dalam ramai2 orang kat Dataran Merdeka tu , dia je berani yang buat camtu . tapikan , tira still lagi tak faham , kenapa A Samad Said buat macam tu eah ?



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

A Samad Said mesti serah diri

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


A Samad Said  mesti  serah diri

Polis minta bantu siasatan kes kibar bendera Sang Saka Malaya

Gombak: Polis mahu Sasterawan Negara, Datuk A Samad Said, menyerah diri bagi membantu siasatan berhubung kes mengibar bendera Sang Saka Malaya pada malam ambang merdeka, Jumaat lalu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata polis terpaksa menahannya jika gagal berbuat demikian bagi melengkapkan siasatan selepas beberapa aduan diterima daripada beberapa badan bukan kerajaan (NGO) berhubung tindakan pengibaran bendera itu. 
“Polis menerima beberapa laporan mengenai pembabitan beliau (A Samad Said) dalam kejadian mengibarkan bendera Sang Saka Malaya tempoh hari, jadi kami meminta beliau untuk menyerah diri atau akan ditahan,” katanya pada sidang media Majlis Perbarisan Tamat Latihan dan Pentauliahan anggota Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi (Kor SUKSIS) di Univerisiti Islam Antarabangsa (UIAM), di sini, semalam. 


Hishamuddin Rais, Adam Adli dibebaskan

Beliau berkata dua yang lain iaitu Hishamuddin Rais dan Adam Adli turut ditahan untuk membantu siasatan berhubung kes sama.

Difahamkan, kedua-duanya dibebaskan awal pagi semalam selepas keterangan mereka diambil.

Pada sambutan malam kemerdekaan Jumaat lalu, sekumpulan aktivis propembangkang dilaporkan mengibarkan bendera Sang Saka Malaya, bukan Jalur Gemilang seperti sepatutnya, di Dataran Merdeka di sini. 
Terkini sehingga jam 1 pagi

Samad ditahan dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, tengah malam tadi.

Dalam twitternya, Samad memaklumkan dia dibawa tiga anggota polis ke IPD Dang Wangi, kira-kira jam 12.50 tengah malam tadi.

“Saya dalam perjalanan ke balai polis Dang Wangi, saya dibawa tiga anggota polis,” katanya melalui twitternya.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tak tau malu ke ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


saje tira tempek gambar tu besar2 . biar kasi pengajaran sikit . ishh , macam ni jenis orang pon ade ke . oke lah tira mengaku jugak diorang pon teenagers macam tira . tapi kan , tak kan tak bertimbang rase kott .

byk jugak komen negatif yang tira baca dari sumber . 
hmm , ingat comel ke nak manja2 kat tempat awam macam tu ? adoiiii , kesian kakak tuuu . yang amikkan gambar ni mesti tak puas hati jugak ni . hehe . btw , muka adik tu jugak yang comel :)



*sumber

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH