Nur Atirah

Monday, 28 November 2011

jam baru .. hehe

hai assalamualaikum .. ape kabar ? kabar baik .. hehe .. men2 plak , :))))
ari ni aq baru je blik dari palong .. penat lah gak .. dalam pale ni asyk pk pasal keje jep . ye lah , risau an .. haha ..

ahaaaa , nak kongsi something ni , eheee ,, >>>








hahaha , jam baru .. dan cincin baru .. kah , kah , kah , .. sebenar nye tak de niat pon nak bli tu sume . tapi , tulah , da tman cousin membeli , hati pn tertarik pada due bende ni .. *syg , sbb pkai duet sndiri wlaupn tak de la mahal mane pn*

hehe , da lame dah tgn ni tak pkai jam ngn cincin .. cincin hilang mse nak msuk kbm ari tuh .. jam plak , da rosak sbb lompat2 , mse trun tgge kat kbm dulu . haha . cm budak2 an , melompat2 . tapi syg gler kat jam yg lame sbb ayah yg bg .. hehe ..





haaa , ni lah yg lame .. hehe ,, da retak kan ?? aq msih smpan lg jam nih .. muahahahaha .
oke lah , tak nak ngarut2 dah . happy ea tira ade jam baru . hehe .. bye2 . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 25 November 2011

senyum lah wahai hati .

salam dan selamat pagi .... 


emmmm ,, sedap nye nescafe .. hehe ..pagi ni aq sarapan roti je dan nescafe je . dan bgitulah rutin harian aku stiap pagi . kalau tak , aq akn mnum cereal jep .. kre oke la tu dari tak mkn lgsung kan .. huhu ..
soo , ape plan saya tok ari ni ? oke , jap lagi pon nak g klas .. MAT112 .. ptg nti baru grak nak balik . tapi tak blik umah pon .. so , cuti ni aq brcuti d palong shje .. hehe .. nak tgk wedding spupu .. da lah mase die tunang hari tu aq tak dtg .. haha ,.. aq pun tak caye yang dia da nah nikah dah .. yelah , satau aq die couple ngn owg len .. mane tak nye , asal raye je (aidilfitri la ye) msti dok dating kat umah aq .. haha , tu lah jodoh kan .. DIA dah tentukan .. so , SEMOGA BERBAHGIA ya kak lang .. :)



hmm , untung lah ade orang sayang kan .. hehe .. tak pe , bersabar jep . skunk ni aq nak update blog ni pon gase mcm terbatas pulak .. kenape ???? huh , sebab nanti ............................................. (no komen lah)


blog ni da jadi teman aq tok berkate2 . kat sni aq bebas brckap walaupun ade berkias2 nye jugak .. hoho , dan setiap hari aq akan bukak blog ni walaupun tidak menaip entry baru .. tapi , skrg , da tak bley dah nak melayan perasaan mcm dulu .. haha . kenape ye ? *jawab sendiri*

oke lah , tbe2 gse len plak bler pk sume tuh .. tak de smangat da nak menaip . oke , pesan saya  >>>

" wahai hati , jangan bersedih "

senyum lah selalu ..

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 22 November 2011

mulut vs hati .

hai .. ari ni aq saje je nak menaip entry ni . knape ? ntah , sbab suke2 kot .. atau pun sbb nak share smething ?? huhhhh , no komen .. haaaa , ari ni klas aq full dr pagi smpai ke mlam .. ptg pon ade koko .. mlas btol nak g .. msti kne aim kat cikgu hafiz tuh .. hahaha ..

okeyh , aq nak tnye ckit lah .. ni pon soalan lecturer MGT aq tdi lahh (puan azzura) .. dia tnye satu class >>

"perempuan .... mulut nye di mana ?"

dah dgr soalan yang plik tu , ktorang pun pk lah .. ade yang kate kat " kat mulut lah " ..  ade gak lah jwapan yang kelakar di dngar .. okey , agak nye da tgk muke ktowang yang terpinga2 memikirkan jwapan , puan azzura pun cakap lah ... 

"perempuan mulut nya di HATI .. 
sbb walaupun seseorang wanita tu kate dia tak nak , tapi dalam hatinya lain "

yang perempuan pon tersyum2 lah mereka .. dan si lelaki pulak berkata2 lah mereka .. soooooo , ape makne nye ??? tak tau diam . da tau , ape lagi ? terutama kpd kawan saya tuh . bergembira lah kamu ya .bye .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 20 November 2011

from me to you

Assalamualaikum .. hai korang .. rindunya kat blog ni seperti  mane rindu dia . (although he never notice existing of me) .. jiwang nye ? ke nak ckap saya minah perasan ? ouhhh , I don’t care about it . bcoz of what ? because I know no one (probably) read this article . and most importantly , I write only for the good news to the heart .. (ye ke ?? mungkin )  ..
so , aku nak tanye satu soalan .. >>
Ape jawapan korang ??  (mcm made pulak org bace kan, haha  ) isn’t amazing ?? so , ape makne nye tuh ? is it love ?  ‘NO ??’  ‘YES ??’  ‘OF COURSE NOT ??’  ‘MAYBE ??’ .. haha ..  NO ANSWERRRRRR  …
Tapi bg aku lah , ade makne nye ,, cozz >>>




Hahhhhhh ?? giler ke aku ni ? ish2 ish , tak baik taw , I am still sane . cumeeeee , tak berape sedar lah .. kenape ?? im not perfect~!  I realize it that much . >>




Hmmm , sooo , what should I do ? time to time , u must always in my mind . >>


How dare u tinggalkan kesan yg myakitkan nihh? (nada marah la konon ) >>



 U are not belongs to me .  I’m stupid for like someone who’d never notice me... they say that I’m a fool and all... I’ll end up is to be brokenhearted . but , do I care ?? ( poyo nak mati) kah kah kah ..


Okeyhhhh >> “… let me hear you say yeahhhh .. yeah yeahhhh “..




Berangan – angan nak berada di sebelah dia .. just dalam hati lah ngomong nya … haha , dan apabila it become reality , im speechless !! >>


Yang sekejap itu lah , begitu brmakne …. ( untuk skrg , due tiga tahun lagi ??? hampeh . ) .. okeyh , do I really like him ? johnny depp said >>>


Understand ?? tiga segi ….. so , “choose the second one ! “ .. it is notice for me .. alright , pe2 je lah .. penat dah ~! Maybe aku ade sdikit hajat yg mungkin kesampaian .


Just for a second .. and you will never reliaze it . syyyhhhhh .. heart is telling to me ..


FROM ME TO YOU >>>>>> :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 14 November 2011

tak tau lah .

hei , assalamualaikum .... malas giler nak menaip . tapi nti tak ter"update" lak blog ni .. haha .. emmmm , tira tak de sore skrg ni .. ksian tak ??? hehe .


cam ne nak elok cepat eh ??? haha , tapi dok bercakap byk gak . haaa , agi satu ,, tira nak cite pgalaman ari ni .. KES RAGUT BERLAKU DI DEPAN MATE SENDIRI . haa , takot tak ? hehe .. tak de lah , ari ni tira ade klas kol 12.30 tgh hari td .. klas LAW 385 (klas yg plg mnakutkan ) . haha . 

dapat lah mrkah test ari tu . pehhh , gagal !! ksian , ksian , ksian .. hehe . dalam klas just ade 4 org je yg pass . so abis klas dlam 2.30 sbnarnya .. dsbbkan kami sume kene denda wat balik sume soalan tuh  n anta b4 3ptg , dgn brsgguh2 kami myiapkan nye .. so ,tira pn blik dalam kol3 .

then , niat hati nak g klinik la ni .. nak teman kwn je pon sbb die dmam . ade gak lagi sorg membe klas jalan dpan ktorg skit .. tbe2 pulak ade sorang mamat ni dtg nek moto ragut beg die tuh . ksian2 . tira pun just dapt pndg je .. tak dpat nk wat pe2 sbb terkejut sgt mse uh . pastu tira pn tman la kawan tira tu g wat report ... ~~~ da abis .. hehe . tak de mood la nk menaip lg . k la bye .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 8 November 2011

how are you ???

assalamualaikum .. hai korang .. hmm , sdyh laa .. knape eah ?? ntah la .. sbb aku ta tau kaar die 'tu' .. nak msg , sgan la .. ta kan aku nak on lu kan ? kah kah kah ..

pe la aku ni .. gler angau kat die tu .. tapi msalah lain ade gak . cmne eah? huhu .. asal aku on fb je , mst bkak wall die , tapi die cam tak on9 je sjak dari blik ary tuh .. hishhhh , mane kau aa ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 3 November 2011

gembira kah diri saya?

assalamualaikum ... hai korangggg ... setelah lame tak update (bukan lame mane pon) , ari ni terasa pulak nak bkak blog ni . haha . hari2 sblum ni ade gak perasaan nak log in blog ni , tapi busy la (poyo jep) ..hehe hmm , nak citer pe ye hari ni ?

haa , alih kepada tajuk entry ni ?, gembira kah diri saya ? kenape ..? hoho , segan plak nak cakap . (lagi poyo kan , kahkah ) die dah jadi ******* aku .. ape tu ??? hishh  tak mau cakap . hehe , cam tak btol kan aku ni?
oke lah , nanti suatu hari aku akn crite bende yg sbnarnye k .

haa , perasan tak aku da tuka lagu ? ade maksud sbnar nye tu .. lagi2 part yg ni , jap2 . >>

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

emmmm , tapi tak de lah cinta ea .. blom smpai tahap tu lagi . kalu nak di katekan , just suka je . 
oke lah , kepada DIA ,,  ade hati yg mgharap kat kau . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH