Nur Atirah

Tuesday, 3 September 2013

The Sibling #muchlove

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




1) KAKAK
NUR ATIRAH 


2) UJANG


3) CEKMI


4) YANA


5) ADIK

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPC ke5 dan 6

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hoyeahh , dah dapat cpc lagi . sekali 2 . thanks nuffnang . bukan senang nak dapat earning nuffnang taw . alhamdulillah . merasa jugak akhir nyaa . takpe , walaupon tak seberapa . 



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Adik no4 - Nur Liyana

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Nama : Nur Liyana Bt Mohd Hafiz
Tarikh Lahir : 04/10/1997
Tempat Lahir : Hospital Besar Melaka
Pendidikan : Sekolah Kebangsaan Bukit Jalor (2004-2009) , Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jalor (2010-2013) .

okeh , ni adik ke 4 . antara kitorang , die ni yang chubby sikit . hehe . perkara buruk pernah jadi kat dia la kan , terkena air panas . ohh , nanti tira ceritakan macam mana dia kena oke .


LIYANA
LLemah-lembut
IIkhlas
YYakin
AAmanah
NNaif
AAlim

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

ade hikmahnya bila anak perempuan ramai

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


orang tanya , kalau tira takda , sapa uruskan mak ? ehh , adik2 tira ramai perempuan . sorang je hero . diorang lah uruskan mak . time tira cuti , time tu lah turn tira . pagi2 diorang dah g sekolah , tira bagi mak sarapan . tira yang suapkan . kadang2 mak makan tak banyak .

adik2 ramai perempuan . tu la hikmah ada anak perempuan ramai . anak2 mak . semua ade tugas masing2 . kalau dah sorang yang buat , mak nak dia je . makan tengah hari , liyana yang bagi . mak tetap akan tunggu liyana balik sekolah . kalau tira nak bg , mak tak nak . 

yang tira sedey , kalau mak makan senang takpa . ini susah . benda dah lama , payah nk berubat . dah cuba . tak boleh ! pergi tanya doktor , doktor kata tak sakit . dugaan untuk mak . takpe . anak2 mak ade . mak tak keseorangan .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Adik no3 - Hamizah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Nama : Hamizah Bt Mohd Hafiz
Tarikh Lahir : 20/01/1996
Tempat Lahir : Hospital Besar Melaka
Pendidikan : Sekolah Kebangsaan Bukit Jalor (2003-2008) , Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jalor (2009-2013) .
ini budak mahu ambil SPM ini tahun . okeh , dia ni rajin sikit . maybe boleh dpat result bagus dari tira kot . tahun depan kena pergi PLKN . bagus lah tu . nanti tinggal liyana dengan adik je yang kena jaga mak dan wan . 

( riang , gembira , yang bijaksana )

HAMIZAH
HHarum
AAmanah
MMesra
IIkhlas
ZZuhud
AAlim
HHarum

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Makin susah pulakk ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

hmm . sejak beberapa hari ni , makin susah pulak mak nak makan . selalu nya oke lagi kalau nk telan . sekarang , makin payah . kesian tengok mak . bila susah nak makan , mak jadi tak nak makan banyak . sedeh lah .

mak dah lah kurus macam tu , kalau tak nak makan , nanti jadi macam mana ? hmm .  kalau minum , mak memang guna straw . tapi nak sedut air tu pon susah . kadang2 , tira cakap , pelan2 , tarik nafas mak . hmm . nasib mak macam tu kan . kalau dapat makan sendiri tu pon jadi lahh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tribal Blouse Giveaway!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



join mari

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 2/9/2013, jam 5.00 petang SEHINGGA 9/9/2013, jam 5.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ni... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak. 

 Kemudian pastekan ke ruang HTML seperti di bawah:

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 10/9/2013.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^ 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kami sahabat selamanyaaa .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeh , dia ni merangkap kawan  baik , sepupu dan teman tira . girlfriend pon sama !
nama diberi Nurul Hidayah

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

daftar balik permohonan rebate 200

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ni bukan lah tira punya rebate . kawan tira punya . tira ni belom 21 tahun . haha . novenber nanti baru genap . haha , ehh , adik2 lagi tira ni taw . ni kawan punya rebat . dah elok daftar , tak pergi tebus . hmm , tu la deh kalau mengharapkan orang je nak buat . geram tira . hehe .


and bila bukak page skmm tu , dia kate boleh daftar balik hari ni , so bila bukak , tak on lagi . hmm , ade yang dah daftar , tapi belum tebus lagi ? anyone ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH