Nur Atirah

Wednesday, 22 January 2014

senyap sunyi jeee

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Bilalah diorang nak balik dari sekolah ni . Bila adik adik takde kat umah , rase sunyi jeee . Then , tak tau nak buat ape . Tapi kalau diorang ade kat umah pun , same je . bukan ade buat ape ape pun . Hahaha . At least diorang ade jugak la depan mate kan .

Hmm , agaknya camtu lah perasaan mak mak yang rase lega bila anak ade depan mate kan . bila dah jauh , rinduuu . Tahun ni yang masih bersekolah Yana dengan Adik je . sorang Form5 , Adik Form2 . Tambah tambah lagi hari ni hari rabu . memang ke petang la baru sampai rumah kan . 


Ingat lagi mase sekolah dulu , selalu naik bas ulang alik . kalau bas balik ade 2 trip , tira akan naik trip pertama , dan ekot balik untuk trip kedua . haha . punyalah nakal time sekolah dulu . tapi tetap dengan jawatan Penolong Ketua Pengawas . 

driver bas tak marah ke ? Ehhh , tak lahh . Tira kamcing dengan Abg Sham . mase tira Form3 , PMR dapat result bagus , dia siap bagi hadiahh . haha . almaklumlahh , Sebenarnya kitorang ade bau bau bacang gitu . tu yang baik tueeee . hehe .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nak kawen dah .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Terasa kejap je dah besar . Dari kecik kecik dulu , yang suka main kawen kawen kan . Then now , memang dah boleh kawen betul betul dah pun . Hmmm ...

Tadi , beep ! satu mesej masuk dalam group whatsapp kelas . " korang free tak 31hb ?" Dan memasing , wahhhhh ecah nak kawen dahhhhhh !! ecah tunang dah lame dah . Now , alhamdulillah dah sampai mase nye untuk dia langsungkan majlis .

Memasing dengan riang hati nak pergi . Tira pun nak jugakkkk ! Nak pergi , bukan nak kawen . Hehehe .. tapi tapi tapiiiii , 31hb tu tak freeee . Huaaaa . Camne ni . Hari tu kena jemput adik dekat PLKN sane . Ottokee ?

ecah ni member baik tira jugak . Kalau buat group , memang dengan dia je selalu . Then kalau keluar mane mane pn , naik kereta dia . Ecah ni setia orangnya . Bagus dia kawen . Tira bila lagi ? hehe . ENtahhhhhh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

sendiri masak , sendiri tak makan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


huh , memang dari dulu tabiat tira ni . sebab ape ? entahh . masak bukan main beria , lepas tu , biakan je . tambah tambah lagi , umah tira bukan jenis makan sama sama dengan semua orang . yelaa , bila adik adik dah pergi sekolah , diorang balik nanti , baru ambil nasik sendiri .
dah terbiasa macam tu . then kalau hari cuti pun , benda yang sama . even semua orang dalam rumah , dah lepas masak , let go macam tu jeee . masak tengah hari , petanggggggg nanti baru makan . 


alhamdulillah , takat ni , adik adik tira dah boleh kedapur . nak buat bini ? maaflah . tak lepas lagi . hehe . even diri tira sendiri pun belum boleh lagi . haha . orang nyee ? ehh , tira dah berpunyee . :D 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH