Nur Atirah

Wednesday, 23 October 2013

Team Volleyball.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hai korangg . masyaAllahh . dah berapa tahun tah tira tak update blog ni . jengah pun tidakkk. ish ish ish . kesian . hehe . okey , sekarang ni actually tira busy sikit sebab nak ready untuk sukan karisma kat terengganu . 

seronok2 dan beronok ronok . hehe . doakan uitm melaka okeyy . :)






Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 18 October 2013

Sesi lapor diri

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

sesi lapor diri . ehh , tira bukan penjenayah ke pencuri ke tau nak lapor2 diri ni . tapi kalau pencuri hati tu , ye kott . kihkih . tapi ni bukan nak melapor diri kat balai polis ke ape ehh . jangan salah anggap . hehe .

means sekarang tira dah selamat sampai la kat Uitm lendu ni haaa . lapor diri sebab book bilik la sayang oii . minggu depan dah start program karisma . so , minggu ni start latihan pusat . so , semua kontingen kena la berkampung kat lendu ni .

petang ni terus pergi latihan . penat naik bas pun tak habis lagi . huaaaaa :(


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Balik kampunggggggg ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


balik kampungg ohh ohhh
balik kampungg ohh ohh
balik kampung , 
hati rianggggggg ..

sobs sobs . tak riang pon sebenarnyaaa . selalu hari jumaat orang bali kampung . tapi balik melaka . uhuk uhuk mintak simpati* hehe


dah buat muka kesian ni . tak kesian keee ? hehe . miawww , miaawww . ini schedule post je ponn . maybe waktu sekarang ni tira dah ade kat melaka kot . nak pack2 barang and terus g uitm lendu . lepas ni dah busy dah smpai akhir bulan . dalam hati dok risau kat blog kesayangan ni . hurm .

**lunch ape tadiiii ? tira lapar nieyhhh .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV ke13 - Sunsilk Samson S

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


jeng jeng jengg . hehe . ade BE baru lahh . seronok nyaaa . thanks Nuffnang . thanks Sunsilk . okey , ni CPUV yang ke13 untuk tira . iklan dari Sunsilk Samson S . siapa pakai shampoo sunsilk ? korang pakai yang warna ape ? hehe . jum share !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 17 October 2013

cubaan google nama sendiri

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


keje ni korang pernah try tak ? ape yang keluar ? hehe . dah takde keje , carik lah keje kan ! ni keje tak faedah ke ? entahhhh !! haha

cube korang try google nama sendiri . google image taw ! banyak tak gambar korang yang cun melecun atau hensem nak gila tu terpapar ? kehkehkeh . takdooo ? kalau tiraaa , taip nama sendiri , keluar nyaa , gambar adik2 tira .

acano tuu ? hehe . korang dah try ? share jum !



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pepatah Yang Di Patahkan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


1. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse, sori.
2. Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.
3. Sudahlah jatuh ditimpa pula tangga lepas tu tercium pulak tahi ayam.
4. Alang-alang mandi biar guna sabun & syampu.
5. Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang.
(Itulah…lain kali jangan suruh suami beli gelang secara hutang)
6. Sebab mulut santan binasa sebab mulut juga… nasi pun habis.
7. Biar putih tulang jangan kuning gigi (gosok, jangan tak gosok tau)
8. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu
9. Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.
10. Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)
11. Alang-alang menyeluk perkasa! m biar sampai kepangkal ketiak.
12. Biar korek hidung jangan korek tabung.
13. Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.
14. Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.
15. Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi…..boleh blah…….
16. Harapkan pagar, pagar pun tak boleh harap.
17. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat kena saman.
18. Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.
19. Biar lambat asalkan perlahan.
20. Kalau tiada rotan, pelempang ajelah….
21. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton, pasti ayam kebogelan.
22. Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri.

hehehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Fakta tentang Kentut .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

1. Dari mana asal Kentut?
 Dari gas dalam usus. Gas dalam usus berasal dari udara yang kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia dan gas dari bakteria perut.


2. Apa komposisi Kentut?
Berubah-ubah. Makin banyak udara anda telan, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut (oksigen dalam udara terabsorbsi oleh tubuh sebelum sampai usus). Adanya bakteria dan reaksi kimia antara asid perut dan cairan usus menghasilkan karbon dioksida. Bakteria juga menghasilkan metana dan hidrogen. Proporsi masing-masing gas tergantung apa yang anda makan, berapa banyak uidara yang tertelan, jenis bakteria dalam usus, berapa lama kita menahan kentut. Makin lama menahan kentut, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut kerana gas-gas lain terserap oleh darah melalui dinding usus. Orang yang makannya tergesa-gesa kadar oksigen dalam kentutnya lebih banyak kerana tubuh tidak sempat menyerap oksigen.

3. Kenapa Kentut berbau busuk?
Bau kentut kerana kandungan hidrogen sulfida dan merkaptan. Kedua bahan ini mengandung sulfur (belerang). Makin banyak kandungan sulfur dalam makanan anda, makin banyak sulfur dan merkaptan dihasilkan oleh bakteria dalam perut dan makin busuklah kentut anda. Telur dan daging berperanan besar dalam menghasilkan bau busuk kentut. Kacang-kacang berperanan dalam menghasilkan volume kentut dan bukan kebusukannya.


4. Kenapa Kentut menimbulkan bunyi?
 Oleh kerana adanya vibrasi lubang anus pada saat kentut dihasilkan. Kerasnya bunyi bergantung kelajuan gas. 


5. Kenapa Kentut yang busuk itu hangat dan tidak bersuara?
Salah satu sumber kentut adalah bakteria. Fermentasi bakteria dan proses pencernaan menghasilkan panas, dan hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil, panas dan dengan produk metabolisme bakteria yang berbau busuk. Ini kemudian menjadi kentut, walau hanya kecil volumenya tapi SBD (Silent but Deadly).


6. Berapa banyak Kentut dihasilkan dalam sehari? 
Rata-rata setengah liter sehari dalam 14 kali kentut.


7. Mengapa Kentut keluar melalui lubang dubur?
Kerana density-nya lebih ringan, mengapa gas tidak melakukan perjalanan ke atas? Tidak demikian. Gerak peristaltik usus mendorong isinya ke arah bawah. Tekanan di sekitar anus lebih rendah. Gerak peristaltik usus menjadikan ruang menjadi bertekanan, sehingga memaksa isi usus termasuk gas-ganya untuk bergerak ke kawasan yang bertekanan lebih rendah, iaitu sekitar anus. Dalam perjalanan ke arah anus, gelembung-gelembung kecil bergabung menjadi gelembung besar. Kalau tidak ada gerak peristaltik, gelembung gas akan menerobos ke atas lagi, tapi tidak terlalu jauh kerana bentuk usus yang rumit dan berbelit-belit.


8. Berapa lama masa yang diperlukan Kentut untuk melakukan perjalanan ke hidung orang lain?
Bergantung keadaan udara seperti kelembapan, suhu, kelajuan dan arah angin, berat molekul gas kentut, jarak antara transmitter dengan receiver. begiotu meninggalkan sumbernya, gas kentut menyebar dan konsenstrasinya berkurang. Kalau kentut tidak dikesan dalam beberapa saat bererti ianya mengalami pengcernaan di udara dan hilang ditelan udara selam-lamanya. Kecuali kalau anda kentut di tempat sempit seperti lif atau kereta, konsentrasinya lebih banyak sehingga baunya akan berlegar dalam waktu lama sampai diserap oleh dinding.


9. Apakah setiap orang Kentut? 
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah matipun orang masih boleh kentut .


10. Betulkan laki-laki sering kentut lebih daripada perempuan?
Tidak ada hubungannya dengan gender. Kalau benar, maka perempuan menahan kentutnya dan saat kentut, banyak sekali jumlah yang dikeluarkan.


11. Saat apa biasanya orang Kentut?
Pagi hari saat di tandas, yang disebut â € œmorning thunderâ €. Kalau resonansinya bagus, boleh kedengaran di seluruh penjuru rumah.


12. Mengapa kacang-kacangan menyebabkan banyak kentut?
Kacang-kacangan mengandungi zat gula yang tidak boleh dicerna tubuh. Zat gula tersebut (raffinose, stachiose, verbascose) jika sampai di usus, bakteria di usus berpesta dan menghasilkan gas. Jagung, kubis, susu juga penyebab banyak kentut (bukan baunya).


13. Selain makanan, apa saja penyebab Kentut?
Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum soft drink, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi, sehingga muncul sebagai kentut).


14. Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul di lain lubang?
Tidak. Sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang dihasilkan oleh bakteria lebih banyak.


15. Kemana perginya kentut kalau ditahan atau tidak dikeluarkan?
Bukan diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor. Kentut berhijrah menuju ke bahagian atas menuju usus dan pada gilirannya akan keluar juga. Jadi bukan lenyap, hanya mengalami kelewatan.


16. Mungkinkah kentut terbakar?
Kentut mengandung metana, hidrogen yang combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyalaannya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.


17. Bolehkah menyalakan korek api dengan kentut?
 Jangan mengada-ada! Konsistensinya lain. Juga suhunya tidak cukup panas untuk memulakan pembakaran.


18. Mengapa Kentut anjing dan kucing lebih busuk?
Kerana kucing dan anjing adalah karnivor. Daging kaya dengan protein. Protein mengandung banyak sulfur, jadi kentut binatang ini lebih busuk. Lain dengan horbivor seperti gajah, kuda, kambing yang menghasilkan banyak kentut, lebih lama, lebih keras bunyinya, tapi relatif tidak berbau.


19. Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut?
Kentut mengandung sedikit oksigen. Mungkin sedikit saja anda akan mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.


20. Apakah warna kentut?
 Tidak berwarna. Kalau warnanya oren seperti gas nitrogen oksida akan tahulah siapa yang kentut.


21. Apakah kentut itu acid, basa, atau neutral Acid
 kerana mengandungi karbon dioksida (CO2) dan hidrogen sulfida (H2S).


22. Apakah yang terjadi kalau seseorang kentut di planet venus?
 Planet venus sudah banyak mengandungi sulfur (belerang) di lapisan udaranya, jadi kentut di sana tidak akan banyak pengaruhnya.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Shock !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dalam dok tengah termenung tu kan , tetibe tira teringat plak waktu study kat matrik duluuu . rase rindu pulak kan . hehe . ni belum cakap teringat waktu sekolah menengah dulu , kang tetibe jadi rindu jugak nanti . hehe . over pulak kan .

masa kat matrik , seronok ! ade jugak terasa life macam U sikit . tiap2 petang mesti main bola tampar . rajin jumpa lecturer . tengah hari jek boleh balik bilik . tapi dah blaja U ni , asal habis kelas je , balik umah , TIDO ! tu je keje . walaupun gap 2jam , nak jugak tido . hehe . takde masa pun nak jumpa lecturer .

and bila dapat result , boom ! meletop . haha . tira ingat lagi waktu UPS 1 , tira target 3.60 je . sebab tira ni mane la tau prestasi tira belajar macam mana . 3.60 tu pon yek yek je letak target . tak confident langsung . haha . tapi dapat result , 3.91 ! hamek kau . haha . suma A . ade satu je A- . tu yang failed dapat 4.00 .


dalam hati , fuyoo , macam ni ke cara blaja kat matrik . senang jek rupenyeee . alhamdulillah , exam seterusnya dapat 4.00 je . keluar matrik dengan pointer 3.95 . alhamdulillah . lepas tu apply IPTA . dapat la sambung dekat UiTM kampus melaka ni . 

so , blaja la macam biasa . macam kat matrik dulu . entah lah , tapi kurang rajin sikit kot . dapat je result , 3.++ jee ?? ohmairesult !! apa nak jadi . haa , dari situ tira terkejut . masa tu tira anggap tu result paling teruk punyaaaa . blaja kat U ni , bukan senang macam matrik . kena up sikit rajin tu . 

then sampai sekarang , tira still dapat kekal kan pointer atas 3 . CGPA kena jaga . walaupun sem lepas result teruk giler2 babeng punyaaa , sem ni , dengan cabarab karisma , tira nak back up balik result yang ada . doakan tira okey :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nomad - Tetap menantimu

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sekarang dah pandai main lagu ni . dok rakam dengan adik2 . tak nak upload . nak share chord je . hehe . senang sangat and enjoy :)

Intro: Am G C Am G C Dm F G C
C F
Aku menyedari telah jatuh cinta
G C
Tapi aku tak bisa mengungkapkan
A Dm
Terasa bahagiaku mencintaimu
F E
Walaupun kau belum mencintaiku
A Dm
Aku di sini kan selalu menunggu
G C
Yang selalu ada di setiap waktumu
E Am F
Slalu menanti jawapanmu
Dm G C
Untuk cinta yang terakhir
G Am Dm G C
C F
Semakin ku bisa untuk menyayangi
G C
Semakin ku bisa untuk mengerti
A Dm
Dari semua hidupmu yang ku mimpikan
F Dm E
kan ku hapus semua menjadi indah Hoo…
A Dm
Tak akan pernah hilang rasaku
G C
Cinta yang membawa dalam hatiku
E Am G F
Bagai mata yang tak terpejam
Dm G C
Aku tetap menantimu
G Am Dm F E
A Dm
Aku di sini kan selalu menunggu
G C
Yang selalu ada di setiap waktumu
E Am G F
Selalu menanti jawapanmu
Dm G
Untuk cintamu
A Dm
Tak akan pernah hilang rasaku
G C
Cinta yang membawa dalam hatiku
E Am F
Bagai mata yang tak terpejam
Dm G C G A
Aku tetap menantimu …hoo
Dm G C A
Aku tetap menantimu ..hoo
Dm G C
Aku tetap kan menantimu
G Am Dm G C

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

kena tinggal .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

kena tinggal atau sengaja tinggal ? tipu tipu . sengaja tinggal ni . hehe . saje tinggalkan blog ni tak berupdate ! visitor pun kurang . ehh , tapi ade BE baru . jeng jeng jengggg . camne tue ? hehe . alhamdulillahhh . sape tak nak kan . 

oitt , mana kawan2 ni . diorang pun kurang update gak ! sebok makan daging lagi ke ? hehe . eh , korang masak ape je eh raya hari tu ? share sikit !



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 15 October 2013

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida



Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini











Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 14 October 2013

warna hijau .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


warna peberet korang ape ? kalau tira , tau tak warna ape ? hehe ,dah terang lagi bersuluh kan . opcoz la warna hijau . kalau boleh , suma barang nak warna hijau . kahkah . contoh , macam belog tira ni kan . sejarah kenapa tira suka warna hijau ni . sebab ..... ehh nak tau ke ? hehe

okey , sebab dia masa sekolah2 dulu , tira tengok masing2 suka warna tu lah , warna ni lah . macam warna peberet diorang lah kan . tira pun terpkir , tira ni takde wara peberet ke . then tira decide nak suka warna hijau . sebab tira pandang alam sekeliling kita ni , pkok2 warna hijau suma . 

contoh kalau bangun tidur , cube korang terus pandang pokok kat luar rumah , kompem , wata korang segar . tak caya ? cubalahhh ! benda ni tira alami sendiri .  then start dari situ , hijau adalah warna kegemaran tira . 

 powerbank pun nak hijau !
 ni doodle tira masuk segmen aku dan gitar

okey tudung tu feberet tira .

ni casing handphone tira . ofcoz hijau . hehe


korang warna ape plak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 13 October 2013

Perkara yang spoil kan mood bila nak online

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sape pernah rase macam ni ? mula2 bukak lappy tu , semangat giler nak blogging . bile ade perkara2 yang menggangu tu , dah spoil mood nak blogwalking . even nak update satu entry pun malas . ish ish ish ..
1. Bila lappy tetibe hang .
haa , ni selalu okey tira kena . hang bukan sebab ape taw . dah bukak banyak new tab , haha . salah sendiri kan . bila dah hang tu , dah spoil mood tu nak blogging lelama . adehh .
2. Bila internet tetibe lembap !
haa , yang ni kalau kena , memang geram nak giler la kan . hehe . kalau nak blogwalking tu memerlukan internet yang cepat . makin cepat dia load , makin banyak la blog yang kite ley singgah kan . tapi kalau dah buffer tu lame nauuu , haa , memang tak lah tira nak tunggu lame . tekan pangkah . offline terus . haha .
3. Bila tetibe je ade keje kena buat .
bab yang ni sape pernah kena ? syok2 nak online ni , tapi tetibe ade orang panggil . tiraaaaaaa ! , meh buat ni . buat tu , buat ni . haaa , tu yang bengang kan . mood baru je nak sampai . dah ade orang kacau line . adehh .

4. Bila banyak sangat iklan .
ni contohnya macam kat facebook la kan . scroll punya scroll , banyak nye iklan je . yang soh like like tu . adehh . tu yang tira malas kadang2 . nak kate shopping online , malas jekk . tapi bnyak na plak kua kat news feed tu .

malas dah nak perah otak lagi . contoh spoil mood korang camne lak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV ke11 dan ke12

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



sekali lagi BE masuk . kali ni BE ke 11 dan ke 12 . ce tengok tarikh . cantik jeee . hehe . CPUV ke11 datang dari Project Durian . wahhh , project ape tu eak ? tira suka makan durian nie . syiokk . lagi-lagi kalau buat tempoyak . masyukkk !!

and CPUV ke12 plak datang dari Nestle Drumstik . wahh . i like it . tira berterima kasih banyak2 sebab sudi datang berikan kat  blog serba hijau nie . kihkih . terima kasih gak kat nuffnang sebab kasi sokongan kat tira . kawan2 jugak okey . love love you nuffnang

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kisah Benar ! Mimpi seorang murtad yang kembali kepada Islam.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Video ini mengisahkan seseorang lelaki yang menceritakan pengalaman seorang murtad yang telah kembali semula meganut agama islam setelah mendapat mimpi yang pasti menakutkan dia . korang kena tengok juga benda ni . saksikan sampai habis . faham maksud tersurat dan tersirat dia okey .


MasyaAllah . first time tira tengok , ajaibnya mimpi tu . alhamdulillah . bersyukurlah anda dilahirkan sebagai seorang Islam .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 12 October 2013

Hanya kerana ROKOK !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okey , ni cite petang tadi lah eah . masa tira nak pergi jogging dengan adik2 . almaklum biasa budak2 kampung , bilah dah petang je , buat ronda tanpa gaji . meround satu kampung ni haa . baru je lekuar dari pintu pagar rumah , terserempak pulak dengan kawan sekolah dulu . tira tahan dia .

Safarizam namanya . niat tira nak tanya dia , ade bola tampar ke tidak . sebab tira nak pinjam untuk cuti ni . nak buat latihan sendiri . kat belakang dia tu , ade budak laki sorang . bawah kitorang setahun . MasyaAllah . bila dah terkerling sekali tu , sungguh tira tak pandang dah dia .

dalam hati , kerana rokok semata-mata . bibir da hitam . nak pulak cakap dengan tira . memang tira tak pandang lah . bukan ape . tira memang tak suka laki merokok . dah ler tira ni semput . tapi dah terang2 merokok tu tak bagus . ape , rumah dia takde cermin ke nak tengok bibir dia yang hitam tu . grrr .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

GA October by Emas Putih

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1st Giveaway by Miss Fluffy

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mini Giveaway by Afifah Anuar

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Key Chain Giveaway by Ikhwan Yusuff

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen TOPUP 24 Jam Aku Jejari Comel

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 11 October 2013

Dah cuti . yeahhhh !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

seronok tak terkata dapat balik bercuti . cuti raya haji dengan mid sem terus . now , tira dah ade kat rumah . jeles tak ? hehe . pepagi lagi dah bangun taw . eksaited punya pasal . haha . poyo kan .
adehh , tapi naik cuti terus ade test LAW . tu yang rajinkan diri bawak balik buku . nak study . so , time2 camni lah ade mase lebih sikit nak dating dengan blog ni . kalau tidakkkkkk , macam cinta berbelah bagi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Up-kan Follower dan Menang Hadiah!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH


*KLIK BANNER*

Syarat-syarat penyertaan:
1. Copy paste coding dan letakkan kedalam entri anda.
2. Klik iklan untuk fiqa. [KLIK]
    *satu je pun. tak banyak. :3
3. Ikut syarat sponser:

4. DONE! cukup la tu kan syarat nya. so simple meh. KLIK SINI UNTUK KE SEGMEN!
SELAMAT MENYERTAI SEGMEN DAN MENAMBAHKAN FOLLOWER!

Due Date Segment:
a week, from 11/10/2013 to 16/10/2013 (any changes will be inform later)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 9 October 2013

Nuffnang - CPUV ke9 dan CPUV ke10

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



tadaaaa , hehehe . kali ni nak show off sikit . dapat 2 BE taw sekali gus . kihkih . alhamdulillahh . rezeki datang lagi . kali ni nuffnang bagi tira BE untuk iklan Chipsmore (Oct) dan Sony nex5-T

ehh , tira nak tanya sikit . keluaran sony tu dia keluarkan handphone ke ? yang baru ehh . ade sape tau ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 8 October 2013

Budak 5C gile camera

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

ni cita pagi tadi . habis je kelas TAX , sibuk nak bergambar . katenye untuk majalah MEBA nanti . fuyooo , MEBA nak terbitkan majalah . sebelum2 ni macam tak pernah dengar jeee . tapi yang tak kiut nye , diorang tak cakap awal2 . gua pakai simple je kotttt . kot tau tadi , nak pakai sopan sikit . berbaju kurung kee . hehe

ni budak2 kelas tira . kelakar . berterabur bila nak amik gambar . nama je student degree . tapi ape de hal , asalkan adooo . ye dok . haha








Jari Menaip ,
Nur Atirah .

81 Rahsia Penting Dan Makna Tentang Tahi Lalat

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Rahsia Tahi Lalat

1-Bibir atas kanan= Banyak rezeki, pandai

2-Bibir atas kiri = Ramai kawan, baik hati

3-Bibir bawah kanan= Disegani orang, ramai yang suka

4-Bibir bawah kiri = Pandai bicara, tak mudah kalah

5-Leher kanan = Cerdas, jujur, berani menderita

6-Leher kiri = Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahua

7-Leher di tengah= Tercapai cita-cita

8-Biji mata kanan = Suka serong dan pembohong

9-Biji mata kiri = Pembohong tetapi baik hati

10-Hujung mata kanan= Baik hati, sopan santun, cerdas

11-Hujung mata kiri= Baik budi, murah rezeki

12-Punggung kanan= Agak mengalami kesulitan

13-Punggung kiri = Malas dan suka duduk

14-Betis kanan= Suka berhibur, boros

15-Betis kiri= Rajin, tidak suka menganggur

16-Lutut kanan= Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha

17-Lutut kiri= Kurang kuat berusaha

18-Kepala sebelah kanan = Terkabul cita-cita

19-Kepala sebelah kiri= Sering menemui kesusahan

20-Kepala sebelah belakang= Jujur, sabar dan tekun

21-Kening kanan = Cerdas dan cekap

22-Kening kiri= Cerdas dan sopan santun

23-Tengah kening= Keras hati dan berani segala hal

24-Hujung mulut kanan= Kecil rezeki, tak mudah kalah

25-Hujung mulut kiri= Suka berpoya-poya

26-Ketiak kanan= Dapat menyimpan rahsia

27-Ketiak kiri= Jujur, banyak yang cinta

28-Pergelangan kaki kanan= Suka keluar rumah

29-Pergelangan kaki kiri= Kehendak kuat

30-Batang hidung= Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

31-Pada hidung= Banyak rezeki

32-Dagu bawah kanan= Jujur dan baik hati

33-Dagu bawah kiri= Bijaksana, dan berbudi luhur

34-Kemaluan kanan atau kiri= Baik, suka senggama

35-Tumit kanan= Jujur dan banyak kawan

36-Tumit kiri= Baik budi

37-Alis kanan= Suka menolong dan baik hati

38-Alis kiri= Ramai yang suka

39-Pangkal peha kanan= Kemahuan kuat

40-Pangkal peha kiri= Suka kerja apa pun

41-Telapak kaki kanan= Tak mudah mengeluh

42-Jari kaki kanan= Suka menolong

43-Jari kaki kiri= Berbudi, suka berbuat baik

44-Bahu kanan= Cermat dlm mbuat keputusan, byk tanggungan

45-Bahu kiri= Suka kerja keras, banyak tanggungjawab

46-Buah dada kanan= Baik hati, pendiam, simpan rahsia

47-Buah dada kiri= Ramai kawan, setia pada pasangan

48-Lengan kanan= Setia dan taat pada atasan

49-Lengan kiri= Menepati janji dan rajin

50-Pipi kanan= Ramai teman

51-Tengah-tengah pipi kanan= Ramai yang suka

52-Tengah-tengah pipi kiri= Ramai teman

53-Ubun-ubun= Kurang jujur

54-Pusat= Cerdas, tangkas, tekun

55-Pusat bahagian kanan= Sejahtera dalam hidup

56-Pusat bahagian kiri= Beroleh kemuliaan

57-Pinggang kanan= Sayang pada pasangan hidup

58-Pinggang kiri= Disayang pasangan hidup

59-Dada kanan= Dapat mengatasi masalah

60-Dada kiri= Berani, jujur dan sabar

61-Telapak kaki kanan= Tidak mudah mengeluh

62-Telapak kaki kiri= Baik budi pekertinya

63-Siku tangan kanan= Kuat ingin memiliki kejayaan

64-Siku tangan kiri= Baik hati, suka menolong

65-Jari tangan kanan= Serba beroleh keuntungan

66-Jari tangan kiri= Serba baik bekerja

67-Jari telapak tangan kanan= Banyak rezeki tetapi boros

68-Jari telapak tangan kiri= Banyak rezeki dan cermat

69-Pergelangan tangan kanan= Boros, suka bersukaria

70-Pergelangan tangan kiri= Dapat berpangkat

71-Perut bawah kanan= Banyak rezeki, suka memberi maaf

72-Perut bawah kiri= Baik hati, tenang hidupnya

73-Sudut mata kanan dalam= Disayang suami atau isteri

74-Sudut mata kiri dalam= Tidak mudah dilupakan pasangan

75-Sudut mata kanan luar= Baik budi, ramai yang cinta

76-Pelipis kiri= Murah rezeki, dapat jadi kaya

77-Pelipis kanan= Serba berhasil dalam usaha

78-Kelopak mata kanan atas= Baik hati, ramah, berjaya

79-Kelopak mata kiri atas= Baik budi, ramai yang suka

80-Kelopak mata kanan bawah= Agak malas

81-Kelopak mata kiri bawah= Agak bodoh, kurang bijaksana

**jom kongsi , korang ade tahi lalat kat mana ? hehe .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH