Nur Atirah

Thursday, 17 October 2013

Shock !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dalam dok tengah termenung tu kan , tetibe tira teringat plak waktu study kat matrik duluuu . rase rindu pulak kan . hehe . ni belum cakap teringat waktu sekolah menengah dulu , kang tetibe jadi rindu jugak nanti . hehe . over pulak kan .

masa kat matrik , seronok ! ade jugak terasa life macam U sikit . tiap2 petang mesti main bola tampar . rajin jumpa lecturer . tengah hari jek boleh balik bilik . tapi dah blaja U ni , asal habis kelas je , balik umah , TIDO ! tu je keje . walaupun gap 2jam , nak jugak tido . hehe . takde masa pun nak jumpa lecturer .

and bila dapat result , boom ! meletop . haha . tira ingat lagi waktu UPS 1 , tira target 3.60 je . sebab tira ni mane la tau prestasi tira belajar macam mana . 3.60 tu pon yek yek je letak target . tak confident langsung . haha . tapi dapat result , 3.91 ! hamek kau . haha . suma A . ade satu je A- . tu yang failed dapat 4.00 .


dalam hati , fuyoo , macam ni ke cara blaja kat matrik . senang jek rupenyeee . alhamdulillah , exam seterusnya dapat 4.00 je . keluar matrik dengan pointer 3.95 . alhamdulillah . lepas tu apply IPTA . dapat la sambung dekat UiTM kampus melaka ni . 

so , blaja la macam biasa . macam kat matrik dulu . entah lah , tapi kurang rajin sikit kot . dapat je result , 3.++ jee ?? ohmairesult !! apa nak jadi . haa , dari situ tira terkejut . masa tu tira anggap tu result paling teruk punyaaaa . blaja kat U ni , bukan senang macam matrik . kena up sikit rajin tu . 

then sampai sekarang , tira still dapat kekal kan pointer atas 3 . CGPA kena jaga . walaupun sem lepas result teruk giler2 babeng punyaaa , sem ni , dengan cabarab karisma , tira nak back up balik result yang ada . doakan tira okey :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1 comment:

Yumida Huda said...

aah betul, sukar nak dpt pointer cantik
tp ok la kan tiera leh kekalkan 3 ke atas tu
mmg awesome la
all d bez k tiera

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH