Nur Atirah

Saturday, 6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !





wahhh , bila blogger femes ni dah buat segmen , mesti lah ramai join ye dok ? so , tira pon nak join jugakkk . hehe . mesti dah ramai join ni . tira terlambat sikit plak . haha , padahal baru pukol 2 kot . haaa , ape eak nak cakap kat sini ? haa lyssa kate , bg tau kenapa anda berblog ?


oke2 , sebenarnya dulu tira tak tau apa2 tentang blog , mahupon dunia IT . facebook pon tak tau . blog pon tak tau . twitter apetah lagi ! hahaha . sedey tak ? ngee . lepastu yang ajar tira main FB pon , adik ! blog pon adik ! twitter m tira sendiri . ngeh ngeh ngeh . hehe . blog ? amende tu blog ? apekah ?ape function nye ? best ke tak ? 


tengok blog adik tira lawa je kan . so , tira berminat la jugak nak join kan . tira tanyelah adik macam mana nak bg blog cantik . so , masa tu die bg link tutorial daripada lyssa ni . dan dari situlah tira kenal lyssa . dan dari situlah tira dah pandai berblog sikit2 . hehe . masa tu tahun lepas . JULY !


haa , lepas dari tu tira mula lah kenal wan hazel , apit , ben ashaari , ramai lagilahh , blogger2 terknal tu .. berblog ni bestttt ! dapat cakap ape yang kite rasa . boleh luah perasaan kat sini . tapi takde lah nak over sangat kan . hehe . tu je kot . tata .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Alasan untuk clash ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

post ni tengah femes kat fb sekarang . so , tira pon nak share jugak kat korang . hehe . just copy and paste lah kan . hanya dalam blcokquote tu .

ALASAN-ALASAN UNTUK CLASH CARA STUDENT, BEGINI LAA... ;P

Student Kimia : Saya banyak terdedah dgn bahan kimia, saya takut tak dpt beri zuriat. Kita berpisah eh? "

Student Fizik : "Saya belajar pasal fizik kuantum yg tak nampak, jadi saya tak nampak awak dlm diri saya. Kita clash"

Student Matematik : "Saya dah buat kira-kira guna limit function, mmg sampai sini saja limit perhubungan kita"

Student Biologi : Maaf, saya dah jatuh cinta dengan serangga dan tumbuh-tumbuhan. Bukan dgn awak lagi"

Student Pergigian : "Saya tahu yg cinta awak palsu sepalsu gigi palsu! Nyenyenye."

Student Perundangan : "Talk to the hand, see you in court!"

Student Sains Politik : "Awak dah tahu saya ni Pro-Aspirasi, yang awak undi Pro-M pasal apa? Kita break!!" LOL

Student Seni : "Gaya awak tak cukup abstrak untuk menambat hati saya. Maaf"

Student Pengajian Islam : "saya solat istikharah malam tadi dan sorry, awak tak ada dalam petunjuk masa depan saya"...♥

haha , kelakar gak . tapi tira budak akaun ! untuk budak akaun ape lak eah ? hehe . yang ni adalah antara alasan yang diberi oleh kawan sekelas tira .

Miftah Khairul aku-Student akaun- bila sy dgn awk sy pnye financial statement bnyk sgt expense la,lepas uh menyebabkan sy rugi..so,apa kata kita clash.?? hehe..
Hisyam Zaki-Student Akaun : "awak 
menyebabkan balance sheet saya terlebih catat, so kalau kita clash, bal. sheet saya balance! so kita clash eh? ^_^"
Redheart Awal- student accaunt - awak membosankan... so sy kene issued new share(cari baru)
copy paste jekk .



p/s: dalam kesedihan ni , ada juga yang menggembirakan .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tentang rasa .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

satu rasa tu dah mula hinggap kat tira . hemm , rasa = perasaan . entah lah . tira dah mula rindu pada dia . kenapa dia tak online eah ? dia balikkah ? tak mungkin kot . mana dia hilang . tira ni dah mula rindu kot . ishhhh , kenapa perlu rindu pada dia ?


makin tak keruan jadi nye . bahaya ni . permainan hati ni kadang2 menyakitkan . merunsingkan . mengabaikan ! itu yang pasti . tapi tira yang jatuh keada yang pasti itu . dulu rasa ni dah lama dah mati . tapi dia datang balik sejak DIA dekat . happy nye rasa .


bila boleh happy macam tu lagi eah ? lepas ni dia mungkin ingin menyingkap kebenaran . tentang kejujuran . yup , takpe . tira dah bersedia nak bagi tahu yang sebenarnya . tetapi bilakah masanya itu ? dan tira tak sure sama ada selepas itu , masih lagi tak dia dan tira still keep in touch .


but , tira tau dia professional . bijak mengetepikan masalah yang remeh . yes, i know u can . tapi tira yang tak boleh ! maybe je . sebab ? saya lemah .  lemah tentang rasa . lemah tentang hati . mungkin tira jahat . ada satu benda yang tira tak habis nak luahkan . padahal bukan nya dia akan tahu kalau tira curahkan kat blog ni . kan kan ,.



takpelah . tunggu tira menghitung waktu . waktu mengungkap kebenaran yang sebenar2 nya . yang pasti , aku ingin berubah .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH