Nur Atirah

Sunday, 13 October 2013

Perkara yang spoil kan mood bila nak online

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sape pernah rase macam ni ? mula2 bukak lappy tu , semangat giler nak blogging . bile ade perkara2 yang menggangu tu , dah spoil mood nak blogwalking . even nak update satu entry pun malas . ish ish ish ..
1. Bila lappy tetibe hang .
haa , ni selalu okey tira kena . hang bukan sebab ape taw . dah bukak banyak new tab , haha . salah sendiri kan . bila dah hang tu , dah spoil mood tu nak blogging lelama . adehh .
2. Bila internet tetibe lembap !
haa , yang ni kalau kena , memang geram nak giler la kan . hehe . kalau nak blogwalking tu memerlukan internet yang cepat . makin cepat dia load , makin banyak la blog yang kite ley singgah kan . tapi kalau dah buffer tu lame nauuu , haa , memang tak lah tira nak tunggu lame . tekan pangkah . offline terus . haha .
3. Bila tetibe je ade keje kena buat .
bab yang ni sape pernah kena ? syok2 nak online ni , tapi tetibe ade orang panggil . tiraaaaaaa ! , meh buat ni . buat tu , buat ni . haaa , tu yang bengang kan . mood baru je nak sampai . dah ade orang kacau line . adehh .

4. Bila banyak sangat iklan .
ni contohnya macam kat facebook la kan . scroll punya scroll , banyak nye iklan je . yang soh like like tu . adehh . tu yang tira malas kadang2 . nak kate shopping online , malas jekk . tapi bnyak na plak kua kat news feed tu .

malas dah nak perah otak lagi . contoh spoil mood korang camne lak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV ke11 dan ke12

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



sekali lagi BE masuk . kali ni BE ke 11 dan ke 12 . ce tengok tarikh . cantik jeee . hehe . CPUV ke11 datang dari Project Durian . wahhh , project ape tu eak ? tira suka makan durian nie . syiokk . lagi-lagi kalau buat tempoyak . masyukkk !!

and CPUV ke12 plak datang dari Nestle Drumstik . wahh . i like it . tira berterima kasih banyak2 sebab sudi datang berikan kat  blog serba hijau nie . kihkih . terima kasih gak kat nuffnang sebab kasi sokongan kat tira . kawan2 jugak okey . love love you nuffnang

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kisah Benar ! Mimpi seorang murtad yang kembali kepada Islam.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Video ini mengisahkan seseorang lelaki yang menceritakan pengalaman seorang murtad yang telah kembali semula meganut agama islam setelah mendapat mimpi yang pasti menakutkan dia . korang kena tengok juga benda ni . saksikan sampai habis . faham maksud tersurat dan tersirat dia okey .


MasyaAllah . first time tira tengok , ajaibnya mimpi tu . alhamdulillah . bersyukurlah anda dilahirkan sebagai seorang Islam .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH