Nur Atirah

Thursday, 9 February 2012

Sepi Seorang Teman

Assalamualaikum ..
Hoolaaaa ..


Masih segar di ingatanku
Tatkala kita bersma dulu
Tangis dan tawa
Kita rasai bersama
Kau berlari-lari kecil
Aku mengejarmu
Aku hilangkan diri
Resah kau mencariku
Namun kini
Hanyalah tinggal kenangan belaka
Dek kerana salah faham
Kau , aku tinggalkan dalam kesepian
Dulu,
Suka dan dukaku
Padamu aku curahkan
Kini segalanya aku telan sendiri
Sedihku tak dapat kubendungkan lagi
Aku menangis dalam kesunyian malam
Menanti kehadiranmu teman
Yang tidak kunjung tiba
Adakah daku telah kau lupakan ?
Ingatlah wahai teman
Walau orang sudah pergi
Namun tempatmu
Tiada ganti
Kerna bagiku
Kaulah teman sejati
Kusapu air mataku ini
Ku ubati luka sendiri
Bersama sisa semangat yang tinggal
Aku tekad terus berusaha
Agar dapat bersamamu jua nanti
Teman ....

now , ape yang tira cuba sampaikan ialah sebagai seorang sahabat , kita seharusnya menghargai dia . tira juga pernah merasakan ape yang tersirat dalam puisi tersebut . KAWAN ?? percayalah , tanpa kawan kita mungkin akan merasa sunyi bukan ? so , tira harap sangat korang boleh tolerate dengan kawan-kawan korang tu dengan baik okeyhh .. thats all .. send my regard to your friends .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Contest : I am Malaysian Cool Blogger.

Assalamualaikum ..
hooolaaaa

click banner ye untuk join ..

hai , selamat pagi . jom join segmen ni jom . hadiah nye menarik taw . saye sokong khairina . hehe .
okeyhh , tira tag cikmi , raraa , dan eza .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mini Giveaway 2012 by shagcomot.com

Assalamualaikum ..
Hoolaaaa

click banner ye sayang untuk join

hai korangg , nak post lagi niyhhh .. kali ini , tira join contest cik shagcomot ni pulakk .. tadi tira jalan-jalan , terjumpa la contest yang menarik ni . agak menarik bagi tira , tu yang rajin nak menaip niyhhh .. hehe
jom la join okeyhh . entry ni available seminggu je taw . dari 8-14 februari 2012 ..

okeyhh , kat sini tira nak tag kepada sume yang membace entry tira . JOM JOIN !!

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH