Nur Atirah

Friday, 28 February 2014

Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

 !TAMAT!


Setelah sekian lama tidak buat segmen ni , hari ni tercetus pulak idea simple nak buat segmen untuk cari bloglist baru . Kalau dulu tira buat segmen jom bersahabat . Kali ni tira nak kekalkan niat nak mencari bloglist  bagi setiap bulan . 
Dan segmen untuk kali ni adalah untuk bloglist bagi bulan hadapan , bulan March ! Jom lah join . Just buat entry je okeyyy . Entry pn dah siap . Just tinggal copy dan paste ! Ini semua idea bernas kkak Mia lahh . hehe . Senang dan Simple kan ?.
1. Buat entry bertajuk ' Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March'
2. Copy coding entry dan paste .
3. Submit dibahagian komen okeyy .
*credit to kak mia*
Segmen ini akan berlangsung sehingga akhir bulan February . Dan bloglist akan diterbitkan awal bulan March . Join Dulu okeyy .
*SENARAI PESERTA*

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Lawak! Yus Jambu Kena Saman Sambil Pijak Kasut Abang Polis

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

yus-saman
Gila kelakar apabila HM melihat telatah Yus dari Kumpulan Jambu turunkan tandatangan apabila abang Polis menyaman artis ini. Apa yang melucukan HM apabila abang yus ini menurunkan tandatangannya menggunakan tangan kirinya dan dalam diam memijak kasut abang polis.

Aksi ini tidak dipastikan sama ada, polis itu sedar ataupun tidak ketika tindakan Yus Jambu melakukan aksi itu... Jom layan foto seterusnya..
yus-jambu

HM tidak pasti kesalahan apa yang abg Yus lakukan, tapi yang pasti sesiapa sahaja tidak akan terlepas daripada melanggar kesalahan jalan raya termasuk artis, tak gitu?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Satu pasangan bersama cucu berusia empat tahun maut.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Machang: Satu pasangan bersama cucu mereka berusia empat tahun maut selepas kereta dinaiki bertembung dengan lori ikan di Kampung Banggol Judah, sini, 4 petang tadi.
Mereka dikatakan dalam perjalanan pulang dari arah Tok Bali menghala ke Kampung Sungai Hala, di sini.

Manakala seorang lagi cucu mangsa berusia tujuh tahun dilaporkan parah dan sedang dirawat di Hospital Machang.

Ketua Polis Daerah Machang Deputi Superintendan Che Malek Bedot berkata, ketiga-tiga mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera di kepala dan badan.

Bagaimanapun katanya, pemandu lori berusia 48 tahun itu selamat dan ditahan polis untuk siasatan lanjut.
Foto

**Ya Allah , teruknyaaa , takot tira tengok . Ape ape pun , Al-Fatihahh untuk mereka .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Pencarian Bloglist Bulan March Berakhir malam ni .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Alhamdulillah . Mendapat sambutan juga ya segmen tira ni . Seperti yang dijanjikan , segmen ni akan tamat tepat jam 12 malam nanti . So , penyertaan selepas jam tu tak diambil kira . Alaa , tapi kalau lambat seminit dua pun takpeee . Hehe .

Senarai peserta tira dah kemaskini . Boleh la blogwalking kalau rajin . Kepada semua peserta , Jangan risau , tira akan pergi ke kesemua blog dan follow anda sebagai penghargaan yang korang dah support tira . 

sapa sapa tak join lagi . owhhh , cepat cepat ! Jangan terlambat !! Klik banner ni kalau nak join .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 26 February 2014

#1 TOPUP GIVEAWAY CONTEST

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


join jum . support .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Dah register course.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Alhamdulillahh , sedar tak sedar dah masuk akhir tahun ketiga tira study . Just lepas ni tinggal satu tahun lagi la . InsyaAllah , kalau takda aral melintang , tahun depan dah pegang degree . Bestnyeee .

Naik sem baru ni tira dah dalam semester ke6 . Acah acah senior la kan . Haha . Cepat je masa berlalu . Bila adik adik tanya bila balik U kak ? Tira jawab hujung minggu ni . Muka diorang tercengang je memasing . Hehe . 

Sebab terasa cuti kejap sangat . Alah , padahal terasa sebab tira tak dapat masak kan tok diorang lagi lah tu . Ekeke . Tapi kalau cuti kan tira balik , tira masak laa .


Alhamdulillah , sem lepas takde repeat paper . So , sem ni teruskan dengan course sem 6 . Semester ni tira ade 7 paper . Tapi 5 paper final . tu pun dah kes berat bg tira . hehe . Paper ape paling takot ? Of course paper FAR tu .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Hari ni Rabu ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Bosan punye pasal lah ni . Saje je nak bagi tau hari ni rabu . Ekeke . So , adik adik balik lambat hari ni . Hmm , teringat zaman sekolah dulu , hari Rabu yang pasti ! sebab malas nak g koko , balik sekolah jalan kaki . 

Jarakk sekolah ke rumah ade lah dalam 6km . Peh peh pehh . Haha , sebabkan nakal la , tetap gak balik tu . Tapi dalam tengah tengah jalan kaki tu , ade lah orang yang baik hati tumpangkan kitorang . Ekekek . 

Mase tu da jalan dalam 2km kot . tira dengan geng tira laaa . dalam 4 orang . nakal tak ? kongsi la cerita hari rabu korang . hehehe .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Giveaway T.shirt by Tengkubutang

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


giveawayTime

join jumm .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pineng Powerbank OriginaL

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



ehem ehem . siapa yang adore dengan pineng powerbank ni . Brand yang bagus dan terkenal kat malaysia . Meh meh tira nak cakap sikit . 

Pineng powerbank ni yang original taw . Harga pun berpatutan . So , kepada kawan kawan diluar sanaaaa , siapa yang nak powerbank ni , boleh direct whatsapp or text tira di no 017-6210861 .

atau korang boleh tengok dekat instagram kedai kami dekat @kedaiTMF . ingat , terhad je taw . sape cepat dia dapat . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 24 February 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb



!Assalamualaikum!




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Serban, kopiah masih elok

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Sungai Petani: Kerja penggalian 11 kubur di pekarangan Masjid Jamek Al-Abidi, Simpang Tiga Pasir di Merbok, dekat sini, semalam, menemui serban dan kopiah putih dalam keadaan masih elok walaupun sudah tertanam sejak 22 tahun lalu.
Kecuali kopiah yang hanya terkoyak sedikit di bahagian atas, serban itu masih tidak terjejas dan melilit dalam bentuk asal.
Penemuan itu terhasil apabila Pejabat Agama Daerah Kuala Muda (PADKM) diketuai Sheikh Radzi Abdul Mutalib memantau kerja penggalian semula kubur berkenaan untuk dikebumikan di tanah perkuburan lain di dalam masjid berkenaan, sekali gus memberi laluan kepada pembesarannya.

Serban dan kopiah itu milik Allahyarham Shamsudin Abas yang meninggal dunia ketika berusia lebih 80 tahun pada 1992 dan dikebumikan di masjid itu yang dibina pada 1942.
Foto
AHLI Jawatankuasa masjid menggali semula kubur di pekarangan Masjid Jamek Al-Abidi, semalam.

Cucu ketujuhnya, Rohana Shamsudin, 48, berkata, arwah datuknya dikebumikan bersama serban dan kopiah selepas sakit tua selama dua bulan.


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sibuk nak awek sabah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Gadis gadis sabah , ni ade jejaka negeri sembilan nak kenal kenal dengan awak . Hehe . Adik tira ni haa , kalau cakap je , sibuk nak awek sabah . Dah aim dah . Sabah poie ehh .

Tak tau lah die bergurau ke ape kan . Hehe . Beria nak g sabah kott . Yela , tira kan duduk negeri sembilan . Dia pulak nak bini sabah . Jauhhh tuu . Hehe .

Adoi la adik den sorang ni . Dah la dia sorang je adik laki . Special sikit . Sayang lebih la kan . 


peminat tegar chelsea 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 23 February 2014

The Return of Superman.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Kalau sebelum ni tira layan cite appa , oddiga tu . Then sekarang , tira plus lagi the variety show ni . The return of superman ni . Comel giler sume budak budak ni . Aigoooo . 

setakat sekarang baru ade episod 13 . tira tak download pun , just tengok online . hehe . g l acarik kat youtube .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 21 February 2014

Berebut pasal Lagu

Assalamualaikum .
Apa Khabar


kalau dah Suka dengan satu lagu tu , mula lah nak cakap tu lagu sendiri . hehe . Macam tira dengan adik . Tira suka dengar lagu Papinka tu . Tajuk nya Hitungan Cinta . Tetibe tadi dengar adik nyanyi lagu tu . Mula la tira gurau dengan diaa .

Adikk , nape nyanyi lagu akak ni ? adik pun tahankan hak dia . haha . Ehhh , ni lagu adik . dia nak kata yang dia tau dulu lagu tu . hehe . Adik adikk .





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kecoh dengan BR1M

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Kalau nak diawardkan , memang hari ni hari yang paling kecoh la kan . Award Kecoh ! Haha , merepek . Mane tak nyaa , kat mana mana sibuk pasal dapat duet br1m tu . Bukan main suka la diorang diorang yang dapat tu .

Pergi bank , tengok tengok duet dah ade . Tira dapat ke takk ? Rase rase ? Heheh . tira tak mohon pun . Sebab tira kan student . Of course dapat baucar buku punyaa . Kannnnn ? Ade yang cakap 'Rugi wooo . Sepatutnya mohon jeee . mana tau boleh dapat' .

Yelah kan , kalau tetibe rezeki tu memang nak datang camne ? Dapat CASH , RM650 . dapat baucer lagi . Pehhhh , untunggg . Itu pandangn diorang lahhh . 

Pandangan tira pulak , macam ni . Tira tak kesah la kalau dapat baucar buku then tak dapat duet cash tu . Yang buat tira fikir panjang , ialah bila mereka yang bukan pelajar macam tira . Untung tu dpat cash . Boleh beli ape ape je TANPA had .

Tapi student macam tira . Dapat baucer buku . Alhamdulillah . Tapi nak beli buku kat mana mana pun ade condition . Contoh , 70% buku , 30% alat tulis . Kalau nak guna 100% beli buku , tak boleh ke ? Bagi mereka , buku student student ni memang murahh ehh ??  -,- 


*just pandangan dari tira , bukan nak salah kan sape sape*

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

BR1M masuk awal, rakyat suka hati

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



SHAH ALAM - Walaupun Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 telah diumumkan akan diterima mulai esok, namun rata-rata pemohon telah menerimanya sejak semalam lagi.

Kebanyakan pemohon dan yang telah menerima BR1M 3.0 turut berkongsi berita gembira itu di laman media sosial.

Seorang pemilik Facebook, Pakcu Sofi turut berkongsi berita itu bersama rakan di laman sosial tersebut.

"BR1M telah masuk, boleh bayar cukai jalan.

"Saya telah dengar BR1M masuk, jadi saya cuba semak akaun bank saya.

"Saya semak hari ini, saya agak terkejut ada jumlah RM300 dalam akaun saya," tulisnya.

Bantuan berkenaan dimasukkan ke akaun miliknya semalam.

Selain itu, seorang lagi pemilik akaun Facebook, Azlan InThe House turut menyatakan bantuan kerajaan itu telah diterimanya.

"Alhamdulillah, saya sudah dapat duit BR1M. Terima kasih kerajaan Malaysia.

"Harap dapat lagi tahun-tahun mendatang," katanya.

Seorang lagi pemilik akaun Facebook menggunakan nama King Jason turut berkongso telah menerima bantuan BR1M semalam.

"BR1M sudah masuk. Jimat cermat ya," tulisnya.

Sebelum ini, media melaporkan BRIM 3.0 peringkat nasional akan dilancarkan pada 22 Februari ini manakala pengagihan bagi peringkat Parlimen dan Dewan Undangan Negeri pula diadakan pada 23 Februari, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana menteri berkata pemberian bantuan adalah seperti yang dijanjikan dalam manifesto BN yang mana jumlah BR1M dinaikkan dari semasa ke semasa dalam tempoh lima tahun sehingga mencapai RM1,200.

"Pemberian BR1M ini juga akan diagihkan kepada golongan bujang. Kalau gula naik 34 sen banyak mana kita pakai gula sebulan, habis banyak dua kilogram cuma 68 sen. Yang kita nak beri ini melalui BR1M, bantuan persekolahan dan buku baucar jauh lebih besar daripada itu," katanya.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

TMF 1 : Salam jumaat.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Jumaat dah tibaaa :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 20 February 2014

Alhamdulillah , Naik lagi 10sen .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Dah berapa minggu harga getah asyik turun je . Even tira ni perempuan , tapi tira pernah taw pergi kebun getah ! Hehe . Gadis kampung la katekan . Tira tinggal dengan wan , dekat dalam felda . Jadinyaa , setiap peneroka tu , memang ade kebun getah sendiri .

Wan memang dah tak larat kalau nak g kebun tu . So , pokok pokok getah suma tu ade orang upahan yang motong . Termasuklah adik laki tira . Wan cakap , ni paling teruk harga getah turun . RM1.90 sekilo . nak beli gula sekilo kat kedai pun tak lepas woi ! punya la worst gilaaa .



Tadi adik ngopek , then dapat tau harga dah naik seposen . So, jadinya lantun sekilo RM2 . Stilll , gula sekilo ppun tak lepas jugakk . Tambah tambah lagi sekarang cuaca panas . Susu getah memang kering . Payah woo nak turun . 

tu lah kan . Nak buat mcam mana . Kesian kat bapak bapak yang bertungkus lumus carik duet tok belanja sekolah anak . Lepas ni , bia naik lagi sampai ke harga pasaran asal . Tak sanggup weh kalau mcam ni berterusan .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Esok yang Ku nanti nantikan .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Hari ni khamis . Esok jumaat ! Yeahhhh . Tak sabar rasanyaa . Menunggu kepulangan yang tersayang . Bukan ape , nak berbincang pasal benda penting ni . Masa hadapan . Hehehe .



Anyway , hope esok dia pulang dengan hati hati . Rinduuuu . Ekeke .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1st Giveaway By Dscarnia

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



\(^o^) Assalamualaikum. Hai (^o^)/


- klik banner untuk join-

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

No More CPC .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Kalau refer kat gambar tu , last tira dapat BE untuk CPC ialah pada 15 dec 2013 . Tahun lepas lah makna nya . Tidak ada lagi cpc untuk tahun ni .
Kalau dikira kira , CPC yang last tu CPC ke 19 dan datang dari iklan Q3 Prepaid Roaming . Korang ta nak ke click click iklan kat blog tira lagi ? hehehe .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kat mana mana je , mesti ada dia .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Salute ! tu lah yang penting tira nak cakap . Pasal sorang blogger ni . Kat mana mana je , mesti ada dia . Berwawasan tinggi . Rajin . Tapi dah kawen ! Ekekeke .

http://www.bubblynotes.com/

Akak farah waheeda ni haa . Rajin gila korang tau takk . Selama ni , tira perasan , kat mana mana blog je , mesti ade diaa . kat blog tira pun rajin gila komen . tak caya ? P tengok kat sidebar tira tu . Adekan nama dia  ?

Terbaik lah akak ni kan . Kalau tira tengah tengah blogwalking tu , kat entry blog tu , mesti ade je dia komen . Not at all la , tapi AT MOST taw ! then bila nak follow blog yang lain , tengok ! akak farah pun mesti dah follow blog tu dulu .

dalam hati tira , Rajin gila kan akak ni blogwalking . Update entry kat blog dia sendiri pun rajin wooo . Banyak info info yang dia kongsi . Then entry tira , memang tak sah kalau takde komen dari diaa . Korang boleh check sendiri kalau tak caya .

Akak , akak memang rajin gila lah kan . Superb ! hehe . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN&GIVEAWAY BY IKHWAN YUSUFF

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




quotes love dari tira :)



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUVke27 - Sharp AC

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Alhamdulillah . Rezeki masuk lagi . Kali ni CPUV ke27 datang dari iklan Sharp AC . Terima kasih sekali lagi kepada nuffnang . Masih lagi on going . So , kena word hard la to earn more kan ? Hehe .

Tira yakin , ade jugak dikalangan blogger lain yang dah dapat BE ni . tahniah jugak kat korang . Seronok kan ? Ini adalah BE kedua untuk bulan Feb 2014 ni .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 19 February 2014

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Join kat sini .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kisah Sebenar Kes Bapa Report Polis Anak Tidak Siap Kerja Sekolah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




meh baca sini 





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Perhatian ! Berhati hati kepada kaum wanita .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Zaman sekarang ni , kalau orang nak buat benda tak baik , ade je macam macam cara kan ? So , tira nak share sikit la ni . Info ni pun tira ternampak kat fb tadi .
Bila tengok gambar ni , jadi takut plak . So , kepada kaum wanita , sila lah berhati hati okeyy :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Set Collagen Plus Vit E ternyata BAHAYA !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Fuu , tentu ada yang tak percaya dan ade jugak yang dah sedar dengan perkara ni . Tambah tambah lagi sekarang memang tengah hangat produk CPVE ni kan . Produk ni dijual online oleh peniaga peniaga yang nampak kebersanannya .

Memang . Even tira sendiri dah guna produk ni . Dan kesan nya ? Memang ternyata lah . Memang dapat mencerahkan kulit . Tak disangkallah , kulit tira sekarang pun dah cerah dari dulu . Kawan kawan pun ade tegur . Masa tu memang takde lah pulak tau kesan kesan yang bahaya ni .

Memang , masa mula mula pakai tu , tambah tambah lagi night krim tuee , memang ade rase pedih pedih gitu . Sakit sakit mukaa . Tapi takda pulak bintik bintik jerawat kecik tumbuh kat muka tira . Now , ramai yang dah mula tau bahaya pakai produk ni . 

Ambil contoh dari blogger ni , http://shawluver.blogspot.com/2013/12/collagen-plus-vitamin-e-bahaya.html , dia dah siap google dah kesan kesan yang ade dalam set CPVE tu . tengok sikit ape yang didapat okey . 

10. TRIETHANOLAMINE
Sering digunakan dalam kosmetik untuk mengatur PH dan sebagai dasar bagi banyak produk pembersih. TRIETHANOLAMINE dapat menyebabkan reaksi alergi, termasuk masalah mata dan kekeringan pada rambut dan kulit. Bisa beracun jika diserap ke dalam tubuh dalam jangka waktu yang panjang.

Tengok ? dapat mengatur PH . sebab tu lah muka kita tu jadih cerah . 

blogger ini , http://pinkylaptop.blogspot.com/2013/11/awasciri2-kosmetik-yang-ada-mercury.html , dah senarai kan produk produk yang terdapat mercury dalam bahan nya . memang bahaya woo . Kesan dalam jangka pendek , memang dapat mencerahkan muka . tapi dalam jangka panjang ? meh tengok ape dia kata .

ini adalah contoh jenis kosmetik yang ada mercury tu :

1)Melekit-lekit.Sapu kat muka pun bkn main susah nak ratakan.

2)Tidak Homogen.Kalau kita biarkan krim tu,akan nampak lapisan minyak terpisah dari lapisan yg padat.

3)Kulit putih segera.Tagline kulit cerah dalam penggunaan seminggu,nampak beno nipunya.Pakai banyak merkuri memangla laju je kulit putih.Putih nye plak lain mcm,bukan putih natural.Biar lambat putih asalkan selamat.

4)Xda langsung jerawat nak tumbuh.Jangan cepat happy bila ni terjadi.Sebenarnya kulit epidermis(lapisan kulit yg paling ats sekali) dah rosak.Kulit dah ROSAK tu dah hilang protein dan melanin yg sgt la penting untuk melindungi kulit dari sinar uv.Dan kenapa jerawat dah xnak tumbuh adalah sebab kuman/bakteria pun xsudi nak duduk tempat yg dah rosak.Nyamuk pn buat derk je.

5)Bau logam.Merkuri ialah logam berat yg berbentuk cecair.So bau logam bau dia kuat menyengat,kalau wangi pun maybe dia dah dicampur dgn parfum(pewangi).

6)Warna kebiasaanya berwarna putih-kuning.Krim siang kuning,krim malam putih.Tapi xsemua lah produk nak ckp ada merkuri,tapi wajib diragui.So google sebelum nak try2 guna produk kosmetik.

7)Berkilau blink2.Tekstur kosmetik yg ada mercury ni berkilau2,kilat2 sikit.Cuba tengok kat kulit lepas pakai tu ada x kilat2.Ingat! mercury adalah logam sbbtu dia berkilat.

8)Bila stop pakai,bintik2 tumbuh kat muka,gatal2.Lama2 kulit jadi kehitaman dan kusam lebih teruk daripada sebelumnya.

9)Kulit sensitif dengan matahari.Kena matahari kejap je pun dah merah dan rasa terbakar.

so , ade tak rase seperti salah satu diatas ?

Blogger ni pulak , http://knnessa.blogspot.com/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html , memang bangkang gila gila . korang boleh baca sendir lah kot bahan yang tak berapa nak elok tu .

hmm , bila dah tau ni . Memang rase nak stop pakai lah . Lame jugak tira guna benda alah ni . Sejak tira pergi karisma tahun lepas . Bulan 9/2013 . Kulit muka tira sekarang memang belum ade lagi tanda tanda jerawat jerawat kecil tu . Tapi sebelum ape ape berlaku , baik dicegah . ye dok ? 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Solat dhuha : Bagus untuk murah rezeki

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Cara Ringkas Solat @ Sembahyang Sinat Dhuha :

Rakaat : 2,4,6 hingga 12

Waktu : 10 pagi atau antara 7am - 1pm sebelum waktu Zohor.

"Solat Dhuha ini afdalnya ketika matahari telah meninggi dan kian panas sinarnya.

"Imam Nawawi menghuraikan masa tersebut sebagai masa berlalunya seperempat tempoh siang hari iaitu pukul 10 pagi hingga 1 petang (Kitab Al-Majmu;' karangan Imam Nawawi).

1. Rakaat Pertama "Allahuakbar"& Niat dalam hati :
"Sahaja aku sembahyang sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala"
Baca Alfatihah hingga akhir
Baca Surah, pendek pun takpa. (paling elok surah As-Syams )

2. Rakaat Kedua
Baca Alfatihah hingga akhir
Baca Surah, pendek pun takpa. (paling afdhal surah Addhuha)
Tahiyyat akhir & Beri Salam..

3. Doa
Mohon Allah murahkan rezeki kita..berkati kerja kita.
Doa apa sahaja..mengadulah pada Allah..
Paling mantap guna Doa ini khas untuk waktu Dhuha :




Maksudnya:

Ya Allah,
sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu,
kecantikannya adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu,
kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu
dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya ALLAH,
jika rezekiku masih di langit, turunkanlah,dan
jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah,
jika haram, sucikanlah dan
jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
Limpahkanlah kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh. 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - 3 BE still on going

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Alhamdulillah . Dalam usaha nak baiki balik kemurungan blog ni , melekat jugak BE untuk tira . Thanks Nuffnang ! terima kasih banyak banyak . 

Setakat ni ade 3 iklan on going . So , kena jaga elok elok lah kan . Harap harap usaha tira tak melentok lagi . Hehehe . Kadang kadang sifat malas tu ade je muncul . So kena tangani betul betul .



Ehh , sementara tu , nak ajak / jemput join segmen yang simple ni . Dapat masuk bloglist kat blog tira . Hehe . Sudi sudikan diri ye :)

SEGMEN .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 18 February 2014

Update ! Senarai peserta .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


1. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
2. http://fqaakmal.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
3. http://dino-amour.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
4. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
5. http://mimiefarid.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
6. http://xiauraellallyn.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
7. http://the-red-heart.blogspot.com/2014/02/pencarian-bloglist-bulan-march.html
8. http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
9. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2014/02/pencarian-bloglist-bulan-march.html
10. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html

11. http://cikna136.blogspot.com/2014/02/pencarian-bloglist-bulan-march-by-nur.html
12. http://blogashalya.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march_19.html
13. http://jnjikita.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
14. http://www.mialiana.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
15. http://yangbaik.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
16. http://farezshahevil.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
17. http://ijamawar.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
18. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
19. http://bloghafisz.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
20. http://cinta5november.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html

21. http://kecekkira.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
22. http://akugadishijabista.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
23. http://msredcheesecake.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
24. http://nurkhairiahirwanie.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
25. http://freejustforu.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
26. http://rossacalla.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
27. http://ehfarahin.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march_9924.html
28. http://littlekawaiiprincess.blogspot.com/2014/02/pencarian-bloglist-bulan-march.html
29. http://wanruswaniee.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html

30. http://eryati.blogspot.com/2014/02/pencarian-bloglist-bulan-march.html
31. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
32. http://www.syuhada1981.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
33. http://smilestoryyismine.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
34. http://datokhalilst.blogspot.com/2014/02/assalamualaikum.html
35. http://aznurelya.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html
36. http://mahligaiqirana.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march_27.html
37.  Next ...


Nak Join ? meh tekan sini .     SINI

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kim Gyu Won comel sangat !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Ade sape sape layan cite dad , where are you going tak ? Anyway , sekarang dah tukar budak budak nye . kalau dulu ade Junsu , Jia , Jun , Hoo dan Min Gook . Sekarang dah tukar dengan adik adik yang comel jugak . 

Kalau dulu tira suka Junsu . Sebab dia comel sangat . Now , tira suka tengok Gyuwon tu . Dia papling kecik la kire nyee . Hai , geram ! hehe







Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Post yang ke 1111.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

nombor cantik punya . Aipp , jangan buat no ekor pulakk . heee . Actually , tengah dok takda idea nak update niee , meh la merapu kejap . Tertimbul lak idea nak buat entry ni haa . Bukan gayat ka apa ka . Sajee . Ekekeke .

Hmm , dalam dok malas malas nak update entry tu , akhirnya sampai jugak ke entry yang 1111 . lepas ni nak tunggu entry yang ke 2222 , then 3333 , pastu 4444 . hehehe . tu tah bila la kan . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV ke26 - University of London International

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Credited ! ni la status BE tira yang ke26 ni . Kali ni BE yang ini hasil daripada iklan University of London . Terima kasih sekali lagi kepada pihak nuffnang sebab bagi kesempatan kat blog tira untuk beriklan even walaupun sekejap .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 17 February 2014

Nuffnang-CPUV ke24 dan ke25

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Berhari tak lawat nuffnang . Alhamdulillah . Tadi tira jengah tengok tengok ade BE baru . makin tambah lah income . Ekeke .

Nak income tu pun kena usaha gak . Ye dok ? Kalau tak update , tak disayang sayangkan blog ni , mana ade visitor nak singgah . Betul ke bohong ? 

BE ke24 dan ke25 ni masuk pada tarikh yang sama . 14 Feb . satu daripada McD 2014 , then satu lagi daripada popular bookstore . yahooo . Thanks nuffnang :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 16 February 2014

Jika itu Takdirku

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Ariana Rose dah tamat . Lepas ni , ceite ni pulak menjadi kegilaan orang ramai . Hehe . Tunggu plot cerita dia . #jikaitutakdirku

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tinggallah keseorangan.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Terasa kebosanannya hari ni . Nak buat ape pun tak tau . Tadi tira sempat blogwalking sekejap . Bukan masalah malas nak Blogwalking lama lama tapi disebabkan laptop yang asyik loading ni je yang membantutkan masalah tira nak blogwalking . Even salah tekan sikit , loading nya dah sampai dua tiga minit .

Hmm . Nak beli baru , masalah duet pulak . Biasalah , student . tira bukan orang bekerja . Hehe . Format ? Dah dua tiga kali tira format laptop ni . Still sama je . Bosan lah .

Starting today , tinggallah tira keseorangan . Mr.Simple dah balik UPM . Esok dah mula class . Selalunya kalau ade  mase tira akan keluar jalan jalan ke dengan dia . Lepas ni tiada lagi lah . Cuti pun dah nak tamat . Terpaksalah bekerja keras untuk study balik .

ape ape pun . Fighting ! hehe .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 13 February 2014

Esok LAST DAY untuk Borong wideshawl RM9/ps

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

Sekali lagi tira nak ingat kan korang semua okey . Promosi borong ni akan tamat esok . Means esok last day lah kan . Dah singgah ig belum ? Ehhh , rugi lah kalau belum . Rugi dan memang rugi . Ekekeke .

Buat tempahan dulu . Tempahan untuk borong . Sebelum naik ke harga asal . 





Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH