Nur Atirah

Friday, 21 February 2014

Kecoh dengan BR1M

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Kalau nak diawardkan , memang hari ni hari yang paling kecoh la kan . Award Kecoh ! Haha , merepek . Mane tak nyaa , kat mana mana sibuk pasal dapat duet br1m tu . Bukan main suka la diorang diorang yang dapat tu .

Pergi bank , tengok tengok duet dah ade . Tira dapat ke takk ? Rase rase ? Heheh . tira tak mohon pun . Sebab tira kan student . Of course dapat baucar buku punyaa . Kannnnn ? Ade yang cakap 'Rugi wooo . Sepatutnya mohon jeee . mana tau boleh dapat' .

Yelah kan , kalau tetibe rezeki tu memang nak datang camne ? Dapat CASH , RM650 . dapat baucer lagi . Pehhhh , untunggg . Itu pandangn diorang lahhh . 

Pandangan tira pulak , macam ni . Tira tak kesah la kalau dapat baucar buku then tak dapat duet cash tu . Yang buat tira fikir panjang , ialah bila mereka yang bukan pelajar macam tira . Untung tu dpat cash . Boleh beli ape ape je TANPA had .

Tapi student macam tira . Dapat baucer buku . Alhamdulillah . Tapi nak beli buku kat mana mana pun ade condition . Contoh , 70% buku , 30% alat tulis . Kalau nak guna 100% beli buku , tak boleh ke ? Bagi mereka , buku student student ni memang murahh ehh ??  -,- 


*just pandangan dari tira , bukan nak salah kan sape sape*

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

inilah yang dikatakan topik seo... ^_^

Asha Lya said...

tira ok lagi dpt baucer buku..saya tak dpt pun masa belajar dulu.kurangnya kemudahan tak mcm skrg syukur sgt

Shark Kay said...

sekali setahun dapat,
meriah ler jadinyer :)

ahkak gojes said...

wah...SEO br1M

QasehnyaRania said...

betul tu. pandangan lain lain.tak sama.ada yg suka baucer.ada yg suka cash.
yg penting ke jalan yg benar kan..

Chot said...

oh, dulu tak kisah kan beli buku ape janji buku & alat tulis..skarang ada limit pulak..bole kawtim tokey kedai tak?

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH