Nur Atirah

Thursday, 31 May 2012

GIVEAWAY TAMAT

Assalamualaikum .



alhamdullilah . setelah sebulan tira  lancarkan first GA ni , sekarang dah tamat pon mase nye . oke , berdasarkan entry INI , tira buat ga untuk pertama kalinya . rasenye baru setahun kot tira berblogging . terima kasih kepada sponsor2 yang sudi support tira . lagi satu , kan bagus , kalau dapat sponsor macam INI . mesti syiokkk . hehe .

oke , terima kasih jugak kepada rakan blogger yang dah join GA tira ni . kepada para peserta , anda boleh tengok senarai pesrta kat sini ye . SINI . haa , jangan lupe tengok yang ni jugak . NI HAA . peserta ade 45 orang . ade jugak dari sabah kot . kepada peserta tu , tira dah follow kamu jugak . :)


oke , cara pemilihan pemenang tira takkan gunakan random.org tu . tira akan buat pick random , contoh macam undian lah . oke , bagi tira mase dulu untuk update senarai peserta ye . oke , tekan . tq awakk .. :)


p/s : 
^,^

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 30 May 2012

FIRST GIVEAWAY BY ATIRAH

**STICKY POST . SILA SCROLL KEBAWAH UNTUK ENTRY TERBARU**



Assalamualaikum .


Banner GA

PERHATIAN : GA BERLANGSUNG DARI 26/4/2012 - 30/5/2012


syarat2 penyertaan :
1. tengok semua kat sini . HERE . HERE
2. buat satu entry ringkas bertajuk : FIRST GIVEAWAY BY ATIRAH
3. Letak kan banner GA
4. tag seorang kawan kamu .
5 . follow dan like sponsor2 yang tersenarai .
6. make sure kamu ikut syarat2 . para sponsor akan menilai pengesahan penyertaan kamu :)


para sponsor :
atirah : FOLLOW / LIKE / FOLLOW
alynn : FOLLOW / ADD FB / FOLLOW
cik fiza : FOLLOW / PAGE
farain : FOLLOW
jaakechik : FOLLOW
cik hamiza : FOLLOW
zana hassan : FOLLOW / PAGE
amaa : FOLLOW 
erynn : FOLLOW / FOLLOW / LETAK BANNER DI SIDEBAR
qmaa : FOLLOW / ADD FB / PAGE
ika : FOLLOW / PAGE
laila : FOLLOW , LIKE , FOLLOW

senarai hadiah : >> SINI

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Gathering di Pantai Puteri

Assalamualaikum .


untuk memulakan 'report' , tira harap korang semua sihat oke . jangan lak jemu nak bace enry yang panjang kali ni . hehe . ok , 26/5/2012 ( sabtu ) , kelas tira adekan gathering untuk kali keduanya bagi semester 2 ni . semester lepas , tira tak dapat join . seddey ! haha . diorang buat dekat taman botanikal melaka . but now , kali ni dekat Pantai Puteri , Melaka . alhamdullillah , seronok sangat .


so , pagi2 lagi kitorang dah gerak kesana . masing2 naik kereta . then ade jugak yang naik motor . rempit gitu . haha . so , ape aktiviti yang kitorang main kat sane ? macam2 uhh . sebelum tu , kami di bahagikan kepada 4 group . jom tengok group2 nya .

kumpulan 1

kumpulan 2

kumpulan 3

kumpulan 4

hehe , ade lagi . jom tengok chef kami dan coach sepanjang permainan dilangsungkan .

cik hasnidar

cik liza dan cik ain

sebelum tu , of course lah kami semua warm up dulu kan . so , encik hisyam zaki yang lead kami .

1,2,3,4,5,6,7,8

sepanjang tu , ade 4 aktiviti yang kami main . nak tau ape ? teruskan bacaan . hehe . firstly , game volleyball ! pebret uh . seronok tengok gelagat kawan2 yang lain , tapi , takpe , korang bkan tak pandai main , just kurang basic je kan . tapi korang memang sporting lah . love you all . huhu . jom terjah gambar .


eeeyahh ~
hehe , dan akhirnya . kumpulan 3 menang . yiihuuu !!! eksaiteddd terlebih , haha . next , tak silap main 'baling selipar' kot . tak tau lah name permainan nye ape . yang ini pon seronok gak . lari2 . sakit perut woo gelak tengok gelagat diorang . then , akhir sekali , kumpulan 4 menjuarainye . tahniah2 .

itu dia gaya miftah .
peace fana .
dan mase ni tira tak geti main , haha . baling2 tak kena . seddey ! haha . next ,permainan ke 3 dinamakan 'kesian si buta'



dan akhir , permainan keempat , 'bola beracun' kot . hehe , takde gambar lak . tak dapat lah nak tunjuk . ngee . btw , thanks kepada cik ain dan cik liza . sape kate itu permainan tak seberapa ? bagi saya , saya seronok plus plus plus gembira dengan semua game tu . ye dokk ? hehe .

haa , mase tu ade jugak KP kami datang . anakye comel uhh . bijak . smart . comeii . tapi maaflah puan , terpakse tunggu lame pulak . kawan2 saya dah berusaha nak hidupkan bara arang tu . hehe . btw , sandwich puan memang tip top lah . sedappp ! ngee , nak lagi , nak lagi :)


trademark intan suliana

tak sempat nak cerita panjang lagi . ade hal plak . so , ending nya . saya enjoy . kami satu kelas enjoy . semua nya sporting . tunggu gathering seterusnya ya . do keep in touch . well done to everyone .  - satu juta kali senyum -

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 29 May 2012

UPDATE : senarai peserta GIVEAWAY

Assalamualaikum .


oke , kepada peserta GA tira , sila sheck nama anda disini ya . kalau ada yang salah tu , tolong inform oke .

1) http://miera-akmalina.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
2) http://cikpuanmudaumi21.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
3) http://iralone09.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
4) http://iemagurlz.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
5) http://ezzamalik.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
6) http://suhadarazman.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
7) http://amyrazz2.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
8) http://kekasihsaga.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
9) http://gilecontest.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
10) http://pnatnyetaip.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
11) http://bertuahx.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirahmei.html
12) http://lunakankasih.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
13) http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
14) http://hazirahc.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
15) http://nurulezateeob.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
16) http://budak-manja-nss.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
17) http://www.feetdrunk-lightlove.co.cc/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
18) http://domo-cute.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-atirah.html
19) http://alongnidar.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
20) http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/04/giveaway-first-giveaway-by-atirah.html
21) http://itsbegins.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
22) http://nnaaqua91.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
23) http://itscookiemonsterstory.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
24) http://mylove-norazumi.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
25) http://mun-rah.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
26) http://feeraakira.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
27) http://erahonlinediary.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
28) http://afaszgiveawaycontest.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
29) http://arisalatifah.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-athira.html
30) http://mashaaini.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
31) http://thisforjoin.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
32) http://eikanurviolet.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
33) http://eyda-nur.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
34) http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
35) http://duanmizastory.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
36) http://supergir2.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
38) http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
39) http://eira-shamiera.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
40) http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
41) http://aisarangheo.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
42)  http://skascyhazindie.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
43) http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
44) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html
45)  http://missmashimaaru.blogspot.com/2012/05/first-giveaway-by-atirah.html



alhamdulillah , setakat ini , itu adalah senarai peserta yang telah pon join GA tira . mungkin tira kurang nak promote GA ni . so , kurang penyertaan sikit . maklumlah , busy dengan asiggnment yang ade . lebih2 lagi final pon dah nak dekat . so kepada anda2 yang masih belum join , masih ade waktu . tira rase , hadiah yang ade masih available untuk korang .. masih memerlukan penyertaan untuk GA ni . :) .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 27 May 2012

hujan.

assalamualaikum .




tiba-tiba, hujan rindu
membasahi rumah cinta
titis-titis kasih
menyirami kebun duka
menyirami kebun bahagia

akukah sang pengembara
di kembara senja
masih tercari-cari 
akan bening aman
dalam sketsa hujan
yang kian sasau?

biarkan, hujan rindu
membanjiri bumimu, kekasih
semoga bebunga ceria
menguntum bahagia
di taman kehidupan
dalam kesyukuran!




credit to : sastera

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 25 May 2012

ape makne nye ?

Assalamualaikum .


huh , kalau badan panas , makne nye ape ?? DEMAM !! yeahh , benar .. hari ni kelas full . larat ke tak ek ? alahai , be strong . <--- (to me)



sumbang : here

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 24 May 2012

UiTM : Mengubah Dstini Anak Bangsa

Assalamualaikum .


kat sini tira nak promote sikit program yang akan tira turut serta hari ni ( 24/5/2012 ) . program MENGUBAH DESTINI ANAK BANGSA . so , tira akan ceritakan serba sedikit tentang program tu ye . ape tujuan program ini dilaksanakan ? oke  sebenarnye , program ni memberi peluang kepada anak melayu ataupun bumiputra yang sukar mendapat tempat dalam universiti untuk same2 melanjutkan pelajaran di peringkat yang lebih tinggi . sangat special taw program ni .


oke , berikut adalah butiran berkenaan program tersebut ~

ELAUN : sebulan RM400  , maknenye RM1700 satu semester .
ASRAMA : tempat penginapan disediakan .
YURAN : yuran ditanggung oleh pihak u . (FREE)
SYARAT KEMASUKAN : 
1) kredit bahasa melayu
2) 2 kredit lain-lain mata pelajaran
3) lulus bahasa inggeris dan matematik


oke . paham ? marilah same2 kite memartabatkan anak bangsa kita :) . esok adalah hari penutup secara besar-besaran di Melaka . bagi mereka yang berada di melaka , bolehlah singgah untuk dengar taklimat yang akan diberikan oleh wakil pelajar2 uitm yang sama2 menggerakkan program ini . 


berikut adalah ketetapan masa yang ditetapkan . kami akan konvoi ke satu melaka . 

8.00 - 9.00 pagi : di JKKK Masjid Tanah
9.00 - 10.00 pagi : di Japerun Rembia
10.00 - 11.00 pagi : di Melaka Sentral / Daerah Melaka Tengah
11.00 - 1.00 : daerah Jasin , Kpg Pulai DUN serkam
2,00 - 5.30 : MAjlis penutup di Dewan Dato Demang Hussin , Bukit Katil.



MENGUBAH DESTINI ANAK BANGSA
'UiTM di HATIKU'

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 23 May 2012

kenangan di perkhemahan

Assalamualaikum .


oke , di pagi hari ni , ade terasa nak update blog ni . baru je lepas siapkan keje TAXation . dengan line wifi yang lambat2 ni . tira bersemangat juga nak hapdet .hee . tapi nak cakap tentang ape ye ? korang tahu ? . sabar lah mau cerita ini .


oke , berdasarkan entry INI , tira nak imbas balik lah suka duka kat sane . cehh , hehe . oke firstly mcam biase , petang tu gerak pukol 5 . dah lah dapat bas paling lah , mane tak nye , malas nak kejar2 bas ! so sampai pon yang paling last . hari first tu , memang tak tido ! dan memang tak boleh tido , cikgu KO tu main game sampai lah ke subuh ! dassatttt ! 


then esoknye dah kene berkumpul pukol 8 . lepastu , masuk hutan , kami bukan dapat naik gunung pon , just ade lah jalan kat kaki2 bukit gitu . ade satu tempat tu terjumpa ular kapak ! huh , nasib baik selamat ! sepanjang perjalanan tu , mcam2 aksi kene buat . tapi seronok lah . sebab kami dalam satu team . team biskut gula . heee , kenape biskut gula ? ade lah sebab nya . hee .


huh , badan memang dah penat giler lah kan , dengan mengantok lagi . kalau nak cakap pasal mandi , huh , memang busuk lah semua kat situ . susah giler nak dapat turn bilik air . penuh ! mane tak nye , kalau campur dengan budak kesatria la , hampir 200 orang jugak lahh . malam nye , malam kebudayaan . ade group yang best , ade yang emo , yang sporting giler pon ade gak . syiookkk lah yang penting .


haa , teringat mase hari kami nak balik tuh , disebabkan mase tu hari minggu , ade ramai gak lah yang datang sebab nak hiking lah kot . ade la sorang pakcik tu , tanye kitorang . ade ape ni dik , ramai2 . so , tira pon cakap lah , kitorang ade perkhemahan bomba dengan kesatria . lepas tu yang kelakar bagi tira , die boleh kate , 'ohh sekolah lah ni ye' ehh pakcik , muka kami ni ade nampak macam budak sekolah ke ? hadoiiii . ade ke patut ? huh .


haa , disebakan nak balik cepat , kene lah rebut2 bas , syiokk giler dapat naik bas uitm . dalam bas topup tido . sedar2 dah nak sampai . dapat lah rehat . disebabkan , mase kat sane hp kene pegang atas sebab keselamatan , so , gmbar2 yang ade adalah sangat terhad .









Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 22 May 2012

segalanya tentang bersabar .

Assalamualaikum .







ya saya tahu saya sdang bersabar . kenapa ? kerana anda ! apa salah anda ? huh , itu soalan yang tidak munasabah bagi saya . apa yang anda janjikan kepada saya dahulu . anda masih lupa ? tidak mengapa . tapi yang jelas , saya betul2 ambil hati dengan sikap anda .


kenapa anda begitu ? dan kenapa saya begini ? bagaimana saya harus lakukan . anda sahabat saya . bila saya dapat tahu perkara itu , yaa , saya memang marah . tapi tahap kesabaran saya dapat mengatasi kemarahan saya itu . jadi saya tidak perlu gila dalam hal ini . mulut saya kata saya marah , tapi hati saya tenang . kenapa ? kerana saya fikir anda masih lagi sahabat saya .


hal ini sudah lama terjadi . ada anda jelaskan kepada saya mengapa ? tidakkan ? ! . saya diamkan diri , pada mase yang same anda ambil kesempatan untuk buat tidak tahu . sekarang masalah datang segalanya kepada saya . baik buruk segalanya atas nama saya . anda ??? ada hanya tutup mata . sedih bukan ??







sumbang : here , here .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 21 May 2012

Random Giveaway by Aira Amir and Miss Chunji

Assalamualaikum .




tag dia , dia .

join kat sini .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli

Assalamualaikum .




saya tag .



join kat sini .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 18 May 2012

Perkhemahan Bomba.

Assalamualaikum .


yeahh , pagi tadi sempat pergi kelas . then petang ni tira akan ke gunung datuk , rembau . buat ape tira di sane ? hee , tira ade perkhemahan bomba bagi semester due ni . korang pernah pergi gunung datuk ni ? seronok tak ? ape je ade kat sane eak ? tira excited uhh nak pergi sane . kawan blogger ade gak pergi . teha dan awal .


tira tak penah pergi pon kat sane . selalu kalau blik rumah , naik bas , ape yang nampak , just signboard die je . hemm , so , tira takkan online lah due tiga hari ni . hemm . jom tengok sini . >here< . ehh , ape kene mengena ehh ? alaa , just nak suruh korang join je . menarik taw hadiahnye . hehe . oke lahh . berkemas !!




tak sabau nooo.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 16 May 2012

says.com buat giveaway

Assalamualaikum .



haa , sekarang tira nak dok bercerita pasal giveaway ni . kalau korang nak tau , says.com ade buat giveaway taw . hadiah die best ke tak ? fuhh , memang meletop sehh . rugi sape tak join . ade macam2 . nak tengok hadiah nye ? kat sini . here.

ini serius , bukan tipu punya ya . haha .  tira dah join dah . sementara ade mase ni baik korang join , kalau tak , melepas . haha. nak join ? tekan .  SINI .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Selamat Hari Guru 2012

Assalamaualaikum 




hari ni 16 MEI 2012 . so , kesempatan ni tira nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru2 di malaysia , pensyarah , dan mereka2 yang bergelar guru lah , hehe . doodle tu rembat kat apit . tira selalu follow post dia . rajin buat doodle . hee , seronok nye jadi cikgu kan ? nanti time hari guru , dapat hadiahh , dapat nyanyi lagu , dapat sambut dengan murid2 . huh , yang penting seronok lahh .


teringat mase zaman sekolah dulu , tira dengan kawan2 pengawas yang lain bersungguh2 buat event nak sambut hari guru . sweetkan kalau ingat balik . orang kanan tira a.k.a ketua pengawas , tu ustaz pali kami panggil dia . hehe . then tira , pembantunya . macam2 permainan lah kami rancang . allhamdulillah , semuanya berjalan lancar .


tira paling suka time berkumpul dalam dewan besar , then cikgu2 nyanyi lagu kami guru malaysia tu . lebih2 lagi , cikgu zul , GPK 1 kat sekolah tira dulu , selalu gurau2 ngn tira , sampai kawan2 panggil ayah angkat tira . haha , kelakar . alaa , tapi kadang2 tira rimas jugak , sebab dia just nak kacau je .


lagi sorang cikgu omar . GPK HEM . tira pon rapat gak ngn dia . kalau bosan2 , g lepak kat bilik dia . bawak kawan2 , dok gurau2 .  cikgu omar ni suka buat 'lawak bodoh' . kelam kabut gak orang nya . penah dalam kelas , dia ajar sejarah . tah ape yang dia cakap membuatkan tira gelak kuat2 . hehe , mase tu tira duduk depan sekali , betul2 depan dia . dia pon pelik , die cakap 'ehh , dah pukul berapa ni , lupa makan ubat eah ? . aku cakap tak betol ke tadi? . asal kau gelak ? ' and tu lah moment yang tira tak ley lupa .


haii cikgu2 sekalian , saya rindu bangat kepada korang sume . semua cikgu sporting lahh . love you !! :)))





credit doodle : apit

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 15 May 2012

belajar dari ....

Assalamualaikum ..




Yang kita dapat tidak semestinya yang kita pinta.. 
Yang kita minta belum tentu yang terbaik buat kita.. 
Yang terbaik buat kita tak semestinya Allah suka.. 
Belajarlah redha apa yang kita ada.. 
Itulah yang terbaik buat kita.. 
Walaupun itu bukan yang kita suka..

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 14 May 2012

tanpa kata-kata

Assalamualaikum .




bila hati hati mula berkata , suara tak bisa luahkan .
bila minda mula berfikir , otak tak bisa terangkan .
bila bibir mahu berbicara , lidah menjadi kelu .
bila jari mahu menari , disini terciptanya segala rasa itu .
terkumpul , tersimpan , menjadi coretan
TANPA KATA-KATA .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 11 May 2012

personaliti seseorang mengikut jenis darah

Assalamualaikum .



hoolaaa , now tira kat rumahh . seronok nye kalau berada di rumah sendiri . bebas ! boleh buat ape saje , hehe . betol tak ?? ngee~~ hemm , tira nak tanye korang , korang punye darah jenis ape ? tira jenis B . hehe . personaliti kite juga boleh tau dari jenis darah taw . tapi ye ke ? ntah lahh . jom tengok .




wee , macam betol je . haha , yek2 di situ . tapi saya tak berape nak kreatif pulak . ngee . anda pulak ?? tira nak tau jugak :) . klik sini jugak ye .. > here<

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 10 May 2012

Segmen : I Follow U Follow by Emas Putih

Assalamualaikum .




nak join meh sini .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 7 May 2012

hati terusik .

Assalamualaikum .


haii !! rase teruja pulak nak hapdet ni kan . sebab ape ? nak tau kenape ? hehe , sebab baru je abis tengok crita 3 temujanji . -kfinee,tira memang tak tengok lagi kat wayang- , tapi sekurang2nye dapat gak tengokkan ? heee . suwittt giler cerita tuh . bagi tira la kan . tak tau kalau bagi pandangan korang . mane tau korang tak suke plak pierre andre tu kan . wink wink :)


chumell ~~

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 5 May 2012

hati dan perasaan .

assalamualaikum .

















sooo ??

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 4 May 2012

1st GiveAway Zack-Monavie

assalamualaikum .




awak , awak awak . join ea .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 2 May 2012

pandanglah wanita dengan mata hati .

Assalamualaikum .



bila saya dah start suka dekat awak , baru awak cakap awak anggap saya kawan ...
bila saya dah start sayang pada awak , baru awak cakap kita just kawan je ..
sekarang saya dah paham kenapa Allah letakkan garis panduan dalam hubungan sesama muslimin dan muslimat ...
sebab Allah taknak saya dan perempuan lain terluka kerana wanita hanya punya satu cintaa ...


HATI WANITA
hati wanita bagai sekuntum bunga yang mudah layu jika tidak dijaga ,, dibelai ..
maka , jagaah bunga itu , agar tidak mudah layu . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH