Nur Atirah

Sunday, 24 November 2013

Nuffnang - CPUV ke 14 - Talent Corp SFCF

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

sedihnye la hai . ini BE tira yang ke 14 . okeyy , dari Talent Corp . terima kasih la sudi berkempen kat blog tira ye . ape yang sedih tu ? sedih sebab sikit earning yang tira dpaat kumpul . hikhik . ni semua gara gara tak bukak blog . 

ye la , lagi pun ni be untuk bulan lepas . bulan Octoberr . tira bukak account nuffnang , bersepah BE . haha . tu yang nak update satu2 nihh . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1K Giveaway By Cik Arnab

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



enter sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

windows 8 best ke ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


actually windows 8 ni dah lama dah kan keluar ? hehe . cuma ade orang je yang tak biasa nak pakai . kate serabut lah , apelahh . macam macam . mase tira mula tengok dulu pun , ishh , macam memeningkan je . so , set dalam otak , windows 8 tak best ! haha

baru2 ni , tira format balik laptop tira ni . ni kali pertama pergi anta servis kat orang luar . alaa , student2 kat uitm ni jugak . sebelum ni tira format laptop kat PC world je . sebab free ! semua orang suka benda free , ye dokk ? hehe .

bayaran dia rm25 . bagi tira okey lah tu . dia siap boleh tanya nak guna windows 7 atau windows 8 ? wahh , ade optional . bagus !! tira yang dah dok set otak kate windows 8 tak best tu , tetibe cakap nak windows 8 lahh ! 


then , sekarang bila dapat laptop semula , alaaa , best woo guna windows 8 . ringan . makin cantik plak laptop yang dah lama ni . kihkih . korang camne ? guan windows ape ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 23 November 2013

Love Giveaway By JohorGirl And Hana


Assalamualaikum.

Pada hari mulia maal hijrah ni, hana dan johorgirl akan mengadakan satu giveaway yang dinamakan Love Giveaway. Kenapa love? Eheh saja. Giveaway ni boleh mengeratkan 'love' sesama blogger ^^ Join reramai. Hadiah gempak! ;) So...... apalagi. Jom join! :)




Syarat syarat penyertaan:
1) 100% WARGA MALAYSIA
2) Mempunyai facebook dan blog
3) Lakukan syarat syarat yang diberi
4) Jujur dalam melaksanakan syarat syarat
5) Buat satu entry bertajuk "Love Giveaway By JohorGirl And Hana"
6) Giveaway ini berlangsung pada 5/11 -12/12  
akan tamat pada pukul 11.59pm

 Like page dibawah . Senang korang cuma tinggal klik klik . Button telah
disediakan .

         

2) Follow blog pula 
     
 

3) YANG INI KALAU KORANG WAJIB BUAT TERLALU KENA BUAT .
CAN NAK MENANG LEBIH TINGGI . AKAN DICHECK !

- Like slh satu gmba produk EIMANEL's Doorgift
- Share gmba produk tsebut d FB SECARA PUBLIC



4) Twitter time! TAK WAJIB 
*hanya untuk siapa yang ada ye,siapa yang ada follow jeh jangan tipu.
PELUANG UNTUK MENANG LEBIH TINGGI INSYAALLAH

KHAIRUNNISA

HANA


HAH LEPAS DAH BUAT SEMUA SYARAT BARU BOLEH KATAKAN GEMPAK !
NENGOK HADIAH DEKAT LINK BAWAH NI .

SENARAI PESERTA

semua peserta akan mendapat voucher
RM6 di JOHOR WARDROBE !!


PEMENANG AKAN DIUMUMKAN 2 HARI SELEPAS TARIKH TAMAT .
TARIKH TAMAT JUGA AKAN DIUPDATE SEKIRANYA TERPAKSA
DICEPATKAN ATAU DILAMBATKAN .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



join kat sini

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 22 November 2013

Ustaz Abdullah Khairi

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

lately nie , tira suka sangat dengar ceramah dari Ustaz Abdullah Khairi ni . best woo . cara penyampaian isi dia sangat seronok lahh . kalau lah berpeluang nak dengar ceramah dia face to face , wooo , best ! alangakah indah nyaa . cehh , heheh .

seronoknya part tang mana taw , kalau ustaz ceramah , mesti tak ngantuk . tu comfirm ! sebab ustaz pandai berintonasi , selitkan selingan yang boleh anda gelak terbahak punya lahh . haa , nampak tak kesoronokan kat situ ? hehe .

yang tira perasan , setiap kali ustaz berceramah , tak tinggal ayat "hidayah milik Allah" . setiap kali ustaz bercerita tu , dalam cerita , ada ceritaaa .haha , paham tak ? contoh kalau tengah cerita pasal hujan , dalam dok cerita hujan tu , ade sebut pasal kayu , haa , ustaz tambah cerita kayu dulu . baru sambung balik cerita hujan . hehe .

lagi satu , kalau time ceramah ustaz selalu tanya . hampa nak ka tunggu sampai pukol 2 pagi . jemaah yang datang dengar ceramah tu kata lah 'sangguppppp' . mana tak nya . dah ceramah ustaz best ! lama mana pn takpa dehh . hehe . la tu la ustaz buat lawak . ustaz kata 'hampa tunggu la , sy nak balik' hehe .

alang alang hari jumaat ni , jom la dengar sikit2 . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Thursday, 21 November 2013

muka mengelupas lagi

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ni la masalah tira kalau berjemur tengah panas . tapi yang peliknya dah sebulan dah ta nak elok lagi muka ni . ehh , jap ! bukan mengelupas teruk ehh . hehe . adelah sikit mengelupas yang nampak bila pakai2 bedak tu . at last , g kelas takde bedak tempek kat mukaa . 

tira berjemur bukan saja2 . alaa , masa pergi KARISMA uitm hari tu kat terengganu , main tengah panas . plus balik melaka muka dah gelap . hehe .berbelang gilaaaaa . tangan pun sama . kelakar ! tira main volleyball . kalah atau menang ? ececehh , nanti tira story next entry k .

dah tu tira cuba lah kollagen yang duk jual tu . alhamdullillah . okey dah muka . belang pun tak de sangat dah . muka licin . takde jerawat . bagus gak kot . tau tak yang mana ? yang nii .


tapi mengelupas kat muka ni ade lagi sikit . camne eah nak buat . tau dakk ?? 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Masalah P1 wimax

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

meh ni haa nak citer sikit . antara sebab-sebab tira dah lama tak blogging ni banyakk . tapi yang nak sangat sangat mention dekat sini pasal wifi p1 yang tira tengah guna sekarang ni lahh . sebelum ni baikkk je dengar cite yang p1 ni bagus guna .

kawan2 pn ade jugak yang pakai . broadband la tapi . yang tira ni nak dok kongsi ngn housemate , so decide la nak pakai home plan punya . sebulan rm98 + 23gb . besar tak ? uu , syiokk ue kalau laju . KALAU okey !

dah bayar memahal , tapi bila dok nak service , hampeh ! lambat . nak kata ni kawasan ceruk , takde la sangat . bandar melaka . wahai p1 , apesal la hang lambat nak load . geram mak hangg . dah tu , tira p la ngadu kat center . nun kan melaka raya sana .

diorang plak soh p complaint kat HQ . HQ kata okey , time kat rumah , call diorang bila kat depan lappy sebab nak buat troubleshoot . akk kat center tu pulak gatal tangan g reset modem hijau ni . dah sampai rumah , bukak lappy , terus tak  jumpa nama modem ni . nampak tak . tambah satu masalah lagi . 

tak pasal pasal lahhh , tunggu beberapa hari yang tira free nak g balik kat center nun . haaa , baru la betul . banyak cekadak plak modem tira ni kan . penat nak jaga dia jee . yang tira dok kecoh tu bukan sebab ape . kita guna bayar mahal mahal , tapi service tak cantik . kontrak plak 2 tahun . adehh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 20 November 2013

teruja gilaaaa

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ececehh . ayat tak boleh nak blah plak kan . hehe . mana tak nya , dah sebulan weh tak manja manja dengan blog ni . tup2 , kawan kawan kat alam maya ni still ingat tira . mau tak eksaited ? haha .

terima kasih la sebab still support tira lagi . blog pun dah berabuk skit . ce tengok kat tepi2 tu . bertempek lagi banner banner segmen , GA tu suma . padahal tarikh luput dah . haha . nampak sangat lah tak alert dengan blog ni ye dok . kesian tira . jangan gelak kan ehh ? hehe .

ehh , tira nak bw lah . nak jenguk korang . lagi satu , kalau ade segmen ape2 , tag lah tira k . 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B




Assalamualaikum



Mini GA ini dianjurkan bertujuan untuk mengumpul Like untuk Baby Zara Soffiya Di dalam Contest Baby Di Facebook.

Syarat syarat Penyertaan yang amat mudah iaitu :-

1-Like Fanpage  di sini >> 3B
2-Like Gambar Baby Zara di sini >> Facebook 
3- Buat Entry Bertajuk "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B"
4-Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5-Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entry ini


Mini GA ini berlangsung pada 18hb November hingga 12.00pm 24 November.



Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Terima kasih


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Salam Maghrib.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

dah solat ke belum ? tira baru je lepas . bosan . tak tau nak buat apa . then , bukak la lappy ni . niat dalam hati bersih ! nak blogging . hehe . padahal banyak assignment nie . ohh tidakk . nak keep blogging jugak lepas ni . kalau boleh dah ta nak tinggalkan blog kesayangan nie . hehe


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

coming back

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dah sebulan rasenye tak menjengah kat sini . nak buat macam mana kan . tira pulak ade je masalah kat bende lain . mesti yang selalu visit tira tu pelik tira dah lame takde . and mungkin dah lupa kewujudan tira . ehehe . jangan lah macam tu eah .

buat masa sekarang ni , problem tu still ade . tapi nak jugak bagi khabar kat korang nihh . kihkih . ada mase tira nak jengah balik korang . nak sapa sapa . hmm .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH