Nur Atirah

Thursday, 21 November 2013

Masalah P1 wimax

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

meh ni haa nak citer sikit . antara sebab-sebab tira dah lama tak blogging ni banyakk . tapi yang nak sangat sangat mention dekat sini pasal wifi p1 yang tira tengah guna sekarang ni lahh . sebelum ni baikkk je dengar cite yang p1 ni bagus guna .

kawan2 pn ade jugak yang pakai . broadband la tapi . yang tira ni nak dok kongsi ngn housemate , so decide la nak pakai home plan punya . sebulan rm98 + 23gb . besar tak ? uu , syiokk ue kalau laju . KALAU okey !

dah bayar memahal , tapi bila dok nak service , hampeh ! lambat . nak kata ni kawasan ceruk , takde la sangat . bandar melaka . wahai p1 , apesal la hang lambat nak load . geram mak hangg . dah tu , tira p la ngadu kat center . nun kan melaka raya sana .

diorang plak soh p complaint kat HQ . HQ kata okey , time kat rumah , call diorang bila kat depan lappy sebab nak buat troubleshoot . akk kat center tu pulak gatal tangan g reset modem hijau ni . dah sampai rumah , bukak lappy , terus tak  jumpa nama modem ni . nampak tak . tambah satu masalah lagi . 

tak pasal pasal lahhh , tunggu beberapa hari yang tira free nak g balik kat center nun . haaa , baru la betul . banyak cekadak plak modem tira ni kan . penat nak jaga dia jee . yang tira dok kecoh tu bukan sebab ape . kita guna bayar mahal mahal , tapi service tak cantik . kontrak plak 2 tahun . adehh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

8 comments:

Asha Lya said...

byk plak masalhnya kan..sabar ya tira dugaan tu.kita guna bb digi yg top up ja :)

Hafiza AizZawa said...

Fiza dah setahun lebih gune p1 rs nya baru bulan lepas p1 buat hal smpai sekarang.. risau org curi line jer.. ataupun mmg perkhidmatan dah tak sebagus dulu...

----- ----- said...

lamanya ambil contrak smpi 2 tahun...

yang Benar, Ringkas, Sopan, Peace..^.^

Zara Nurhaidah said...

ade kawan zara kate, P1 masa 2-3 bulan ptama pakai, ok..laju. tp bila da lebih 3-4 bulan ke atas.. mula lerr mcm ciput.. xtau laa. zara pena nk try bli tp kansel amik maxis wifi..hihi

Nur Atira said...

@Asha Lya

seronok nyee . dulu tira ade jugak guna bb dg topup tu . murah gila kan . tapi tah macam mana dah hilang . sedihh :(

Nur Atira said...

@Hafiza AizZawa

tu bahaya gak tu kalau orang curik line. hehe

Nur Atira said...

@----- -----

amboi , siap yang benar ringkas segala . hehe . nice :)

Nur Atira said...

@Zara Nurhaidah

em case sama cam ira jekk . hehe .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH