Nur Atirah

Wednesday, 20 February 2013

pernah tak korang buat ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




pernah buat yang mana ? kihkih

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Be Careful Kiri Dan Kanan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Oke actually entry ni adalah kesinambungan dari entry tira yang pagi tadi . tak tau apa jadi ? meh sini baca dulu . SINI . haa , dan ini berlaku masa tira nak on the way balik umah .

jarak umah tira dengan air kuning tade la jauh sangat . just 7km macam tu . lagipon sekolah lame tira dulu pon kat air kuning jugak . HAHA  so dah biasa dah ulang alik . hm , pasal kiri kanan ni . ape actually tira nak cakap ni . kihkih

lepas bayar bil ayer , tira ingat nk g pasa kat situ kejap . ingat kan dah bagi signal kanan , rupanya belom . naseb baik sebelum tu tira pandang side mirror . gupenya ada kete kat belakang . dalam hati bapak terkejut gila . naseb baik dapat kawal ag . sebab masa tu kaki tira ni nak tekan brek . 


kalau tertekan jugak masa tu , terbenti tengah2 tu , lepas tu kete tu langgar tira . ishhh , alhamdulillah selamat lagi . tu satu yang wat lemah semangat sikit . lagi satu bila dah sampai masuk kampung tira lak . dalam kampung biasa la kan . mana boleh bawak laju2 .

lagi2 tira pompuan , kunk mengata plak mulut orang . punye lah perlahan tira bawak , ade satu kete tu slumber dia je tak bagi signal nak kua jalan . memang sipi lah . naseb tira boleh elak . itusatu lagi wat tira terkejut . aishh , lemah semangat gua . geram je bila pk balik .

haa , korang plak . jangan lupa plak nak bagi signal . tak pasal2 jadi cam tira . kihkih . :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

The power of "terima kasih"

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tira baru je balik dari klinik . cop ! bukan tira yang sakit . hehe . tapi hanya pergi ambilkan ubat wan je . tiap2 bulan kena amik yang baru kat klinik Air Kuning tu . hm , lepas tu tira singgah la pejabat pos kejap . sebab nak bayar bil air .

hm , nak g sane tu satu hal . dah la jalan baru tu selekoh nya bahaya gila . baru , tade la baru sangat , tapi tira je jarang lalu . HAHA . jalan tu kena buat sebab nak buat yang jalan keretapi baru tuhh . ntah ape nama tah yang ta siap2 ag tu .

sampai kat sana , tira park moto . hm , pastu g la kat kaunter . tira dok sebok2 keluarkan duet syiling dulu . yela , just 45sen je syiling nya . tira tengok abg tu macam buat2 ade keje la kononnye . dalam hati tira "ehh aku lupa bagi salam , aku tercongok kat depan ni dia buat2 ta nampak" hishh .

then , die pon buat la keje die . check . bagi balance kat tira . haa , time ni tira cakap terima kasih kuat2 tade la kuat sangat . HAHA . baru la terserlah kehenseman dia tu . haha . baru dia nak senyum lebar2 . haaa , nampak tak the power of ucapan terima kasih kat situ ?

itu sebablah , malaysia ni bagus kan . setuju tak ? ada adab , budaya nye tersendiri . lain kali , ingat taw . jangan lupa cakap terima kasih . hihi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCH.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sini

support u :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Arwendanish GA FM Aussie

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



 
sini

keluar kat dashboard terus join . :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH