Nur Atirah

Wednesday, 20 February 2013

Be Careful Kiri Dan Kanan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Oke actually entry ni adalah kesinambungan dari entry tira yang pagi tadi . tak tau apa jadi ? meh sini baca dulu . SINI . haa , dan ini berlaku masa tira nak on the way balik umah .

jarak umah tira dengan air kuning tade la jauh sangat . just 7km macam tu . lagipon sekolah lame tira dulu pon kat air kuning jugak . HAHA  so dah biasa dah ulang alik . hm , pasal kiri kanan ni . ape actually tira nak cakap ni . kihkih

lepas bayar bil ayer , tira ingat nk g pasa kat situ kejap . ingat kan dah bagi signal kanan , rupanya belom . naseb baik sebelum tu tira pandang side mirror . gupenya ada kete kat belakang . dalam hati bapak terkejut gila . naseb baik dapat kawal ag . sebab masa tu kaki tira ni nak tekan brek . 


kalau tertekan jugak masa tu , terbenti tengah2 tu , lepas tu kete tu langgar tira . ishhh , alhamdulillah selamat lagi . tu satu yang wat lemah semangat sikit . lagi satu bila dah sampai masuk kampung tira lak . dalam kampung biasa la kan . mana boleh bawak laju2 .

lagi2 tira pompuan , kunk mengata plak mulut orang . punye lah perlahan tira bawak , ade satu kete tu slumber dia je tak bagi signal nak kua jalan . memang sipi lah . naseb tira boleh elak . itusatu lagi wat tira terkejut . aishh , lemah semangat gua . geram je bila pk balik .

haa , korang plak . jangan lupa plak nak bagi signal . tak pasal2 jadi cam tira . kihkih . :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

No comments:

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH