Nur Atirah

Wednesday, 20 February 2013

The power of "terima kasih"

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tira baru je balik dari klinik . cop ! bukan tira yang sakit . hehe . tapi hanya pergi ambilkan ubat wan je . tiap2 bulan kena amik yang baru kat klinik Air Kuning tu . hm , lepas tu tira singgah la pejabat pos kejap . sebab nak bayar bil air .

hm , nak g sane tu satu hal . dah la jalan baru tu selekoh nya bahaya gila . baru , tade la baru sangat , tapi tira je jarang lalu . HAHA . jalan tu kena buat sebab nak buat yang jalan keretapi baru tuhh . ntah ape nama tah yang ta siap2 ag tu .

sampai kat sana , tira park moto . hm , pastu g la kat kaunter . tira dok sebok2 keluarkan duet syiling dulu . yela , just 45sen je syiling nya . tira tengok abg tu macam buat2 ade keje la kononnye . dalam hati tira "ehh aku lupa bagi salam , aku tercongok kat depan ni dia buat2 ta nampak" hishh .

then , die pon buat la keje die . check . bagi balance kat tira . haa , time ni tira cakap terima kasih kuat2 tade la kuat sangat . HAHA . baru la terserlah kehenseman dia tu . haha . baru dia nak senyum lebar2 . haaa , nampak tak the power of ucapan terima kasih kat situ ?

itu sebablah , malaysia ni bagus kan . setuju tak ? ada adab , budaya nye tersendiri . lain kali , ingat taw . jangan lupa cakap terima kasih . hihi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1 comment:

Nur Fahz said...

Yang nie ka Fahz setuju.Ucapan Terima Kasih tu walau ada kalanya org anggap tak seberapa tapi amat bermakna buat org yang menerimanya :)

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH