Nur Atirah

Saturday, 25 January 2014

Denda makan rumput ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Tak siap kerja sekolah sampai kena denda makan rumput ? RUMPUT ? Binatang ke die nampak budak tu ? haishh . Tu lahh , masalah guru sekarang . Kekadang tak patut jugak . Baru je tadi tira tengok dekat berita . Petah budak tu bercakap .

Nasib die pandai mengadu , kalau die diam ajee , memang cikgu tu buat lagi dan lagi . Perbuatan dia tu biadap ? Memang pun . Parents mane yang tak marah . Hmm .Entah lah . Tak siap kerja sekolah , kena denda . Memang la patut , tapi cara dia yang salah .

Teringat plak kes mase tira sekolah dulu . Mase tu form 2 . Subjek maths . Jelas kat ingatan tira kawan kawan kelas ramai yang fail . termasuk kawan baik tira . Ena namanya . Denda ? Of course kenaa . Rotan sehhh .

Sorang sorang kena rotan dekat kelas sebelah . Cikgu maths sengaja tak buat kat kelas sendiri mase tu . Then bila ena balik , tunjuk tangan dia kat tira . makkkkkkk aiii . Biru tangan dia . Bengkak ! Gila gila . Sampai bawak g klinik . adakah itupun wajar dikenakan tindakan dekat cikgu maths tira ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 24 January 2014

Tak Sah kalau sehari tak bukak ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Bila dah cuti , bosan nye sampai tak tau nak buat ape . Sebelum cuti hari tu , tak sempat nak copy movie dari member . Focus kat exam sangat . ni bila kat umah , tiap hari mau bukak Running Man balik . Tengok semula episod lame lame dulu . pun bolehhh .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kalau tak kerana ...

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Masuk tahun 2014 ni , tira dah mencecah 22tahun . Alhamdulillah . Masih boleh bernafas , berkawan , berkasih sayang . Dan yang paling besar adalah tira dapat melanjutkan pelajaran hingga ke peringkat Universiti . 

Macam sekarang , tira tengah enjoy enjoy kat rumah . Yela , cuti semester . Kali ni cuti semester singkat je . Hujung bulan 2 dah naik balik . 3/3 dah start kelas . ARghhh , nak mengadap nota nota tu semua lagi setahun setengah . Habis je , degree dalam tangan !

Banyak ke duet nak support tira belajar tuhh ? Huh , kalau nak diekotkan , memang tak mampu mak tira nak anta tira belajar tinggi tinggi . tapi Alhamdulillah , guna result matrik dulu , 3.95 , tira dapat apply biasiswa JPA . So , JPA lah yang tanggung tira belajar selama 4tahun ni .


Wan cakap , kalau tak kerana duet Felda ni lah , memang tak dapat tira and adik adik lain belajar . Dulu , mase awal awal pindah rumah wan , umur tira 10tahun . Dengan duet Felda ni lah wan biaya kitorang punye sekolah .

Wan cakap kalau duduk kampung memang tak dapat nak sekolah sebab memang takde duet . Emm , ape ape pun , still respect kat wan . Walaupun umur dah 80+ , still kuat nak sara kitorangg .. LOVE YOU WAN .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

'Sultan Melaka' buat hal lagi ??

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Seperti yang dah disedia maklom dengan kes 'sultan Melaka' ni . Ni haa , tak pasal nak buat hal lagi kaa ? Hahaha . Tapi tak tahu lah kesahihan nya tahap ape okey .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

First Giveaway By Mellya & Iola

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



jom join . 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 22 January 2014

senyap sunyi jeee

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Bilalah diorang nak balik dari sekolah ni . Bila adik adik takde kat umah , rase sunyi jeee . Then , tak tau nak buat ape . Tapi kalau diorang ade kat umah pun , same je . bukan ade buat ape ape pun . Hahaha . At least diorang ade jugak la depan mate kan .

Hmm , agaknya camtu lah perasaan mak mak yang rase lega bila anak ade depan mate kan . bila dah jauh , rinduuu . Tahun ni yang masih bersekolah Yana dengan Adik je . sorang Form5 , Adik Form2 . Tambah tambah lagi hari ni hari rabu . memang ke petang la baru sampai rumah kan . 


Ingat lagi mase sekolah dulu , selalu naik bas ulang alik . kalau bas balik ade 2 trip , tira akan naik trip pertama , dan ekot balik untuk trip kedua . haha . punyalah nakal time sekolah dulu . tapi tetap dengan jawatan Penolong Ketua Pengawas . 

driver bas tak marah ke ? Ehhh , tak lahh . Tira kamcing dengan Abg Sham . mase tira Form3 , PMR dapat result bagus , dia siap bagi hadiahh . haha . almaklumlahh , Sebenarnya kitorang ade bau bau bacang gitu . tu yang baik tueeee . hehe .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nak kawen dah .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Terasa kejap je dah besar . Dari kecik kecik dulu , yang suka main kawen kawen kan . Then now , memang dah boleh kawen betul betul dah pun . Hmmm ...

Tadi , beep ! satu mesej masuk dalam group whatsapp kelas . " korang free tak 31hb ?" Dan memasing , wahhhhh ecah nak kawen dahhhhhh !! ecah tunang dah lame dah . Now , alhamdulillah dah sampai mase nye untuk dia langsungkan majlis .

Memasing dengan riang hati nak pergi . Tira pun nak jugakkkk ! Nak pergi , bukan nak kawen . Hehehe .. tapi tapi tapiiiii , 31hb tu tak freeee . Huaaaa . Camne ni . Hari tu kena jemput adik dekat PLKN sane . Ottokee ?

ecah ni member baik tira jugak . Kalau buat group , memang dengan dia je selalu . Then kalau keluar mane mane pn , naik kereta dia . Ecah ni setia orangnya . Bagus dia kawen . Tira bila lagi ? hehe . ENtahhhhhh .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

sendiri masak , sendiri tak makan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


huh , memang dari dulu tabiat tira ni . sebab ape ? entahh . masak bukan main beria , lepas tu , biakan je . tambah tambah lagi , umah tira bukan jenis makan sama sama dengan semua orang . yelaa , bila adik adik dah pergi sekolah , diorang balik nanti , baru ambil nasik sendiri .
dah terbiasa macam tu . then kalau hari cuti pun , benda yang sama . even semua orang dalam rumah , dah lepas masak , let go macam tu jeee . masak tengah hari , petanggggggg nanti baru makan . 


alhamdulillah , takat ni , adik adik tira dah boleh kedapur . nak buat bini ? maaflah . tak lepas lagi . hehe . even diri tira sendiri pun belum boleh lagi . haha . orang nyee ? ehh , tira dah berpunyee . :D 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 21 January 2014

kenapa dengan kshownow ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dari pagi tadi tira try bukak . tak bolehh . semalam okey je . siap la download satu episod appa , oddiga . hari ni ingat nak download runningman plak . ehh , buat hal plak page tuu . kenapa ehh ? error ! dia kata .

then sekarang , bila try bukak , tak boleh langsung . direct balik g kat google . why why why . nak tengok episod baru ni !!! memberontak . haha . wifi kat kampung ni tak boleh bukak daily motion . kena block . so , ade sesape tau tempat lain nak download running man tak ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

baru tau bila ku google

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


haha , nak gelak kat diri sendiri pon ade jugak . tak tau lah pandai tahap mane . ni suma pasal entry petang tadi lahh . ehh , belum baca ehh ? mehh baca dulu .   SINI .

baca dahh ? yang dok komen cakap pasal kacang parang . tira plak , ape ke benda nye lah kacang parang ni . tak penah dengar . terus bukak google . tekan image ! hamek kau ! haha . rupenye benda alah ni .


benda ni kalau sape2 ade penyakit G6PD ni , tak boleh makan . nanti semput ! tira tau kacang ni , tapi tak penah amik tau yang name nye kacang parang . dah google baru tauuuuu . :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

baru tau penyakit diaa .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sebenarnye memang dah tau yang adik tira ni ade penyakit . namanya pun pelik G6PD . ape benda tu pon , tira tak pandai la nama panjang die . singkatan nye macam tu lahh .

bila tanya mak , mak pn tak geti nak jawab . tanya wan , lagi lah wan ta tau . last last , diam kan ajeee . tapi tengok si ujang ni , sihat walafiat jee . tak de pun nak pengsan pengsan ke . mengaduh sakit ke . tak pernah !

then , baru baru ni tira dapat tau ape jenis penyakit yang die kena . takde lah teruk mane pon . ayah kate , mase kecik kecik dulu , ujang selalu kekurangan darah putih . tu la maksudnya . owhhhhhh .

doktor cakap bila dah besar , dia dah okey dah . patotlah sekarang ni sihat walafiat jekk ! tapi ade jugak lah , mase die dalam 14 15 tahun gitu , die warded . sebab kekurangn darah lah . tira jugak yang g tengok die ulang alik tiap hari .

sekarang , xyah cakap . sihat , tinggi lampai . handsome . kacak . suma kat diaaa . adik tiraaaa 



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 20 January 2014

kena termenung dulu.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


tu lah petua yang bernas . haha , bernas lah sangat . api tu bab bila takda idea lahh . kalau memang idea mencurah curah , laju je on laptop , taip terussss . ni haa , bila tira dah on laptop , cantik punya posisi duduk depan lappy ni , nak menulis , takda ideaaa . cett .

tu yang dok kena termenung dulu . korang macam tu keee ? tak ehhh ? ke same je cam tira ? dok pikir panjang panjang lu  apa nak taip . macam kucing ni . comel kann ?? hehe


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

dalam plastik panjang panjang.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


apekah ? ape benda tu kan ? hehe . al maklum lah . dah cuti ni , nak rajinkan sikit diri yang malas untuk buat itu buat ini . haha . ehh , jangan la fikir tira ni betul2 malas ehh . takda sapa nak buat bini kunk . kehkeh .

actually tira baru sampai rumah petang semalam . then , sibuk2 kemas dapur kan , dennggg ! nampak pulak plastik yang panjang ni haa . plastik buat aiskrim . dengan rajinnya , tira bancuh air sunquick tu haaa . ikat ketat ketat . simpan dalam aisbox . 

pehh , tengok pagi ni dah menjadi ! haha , opcoz la jadi kan , name pn letak dalam aisbox . mengong ! :D

jom seronok seronok makan aiskrimmmm .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

bukan senang nak up balik

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


menyesal . menyesal . sungguh , tira menyesal . huaaaa . tapi nak buat macam mana , menangis pn tak guna kan . ape yang penting usaha . nak menyesal pn tak kena kot . sebelum ni tira busy , sebab nak final . so , mesti lah 100% perhatian tira dah beralih kat paper final .

blog pun tinggal macam tu je . readers dah kurang . tira buka pandai nak tarik perhatian orang supaya singgah blog . tapi dulu tu , dah alhamdulillah jugak bagi tira . maybe boleh dikatakan ade pembaca setia . cewahh . hehe .

and now , tira kena build up balik blog ni . bukan dah takde orang terus , still lagi mereka mereka singgah ucap hi kat cbox . at least ade jugak traffic kan . down earning nuffnang . kihkih . tu lah sebenarnyaaa . but , its okkay . sekarang tengah usaha lagi sikit2 ni .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

my beautiful lady

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



dengg ! hari ni genap lah 18tahun budak PLKN ni . haha . semalam tira pergi  melawat die semalam . bawak lah kek yang cantik menarik dan sedap tuhh . hehe . jeles taw dgn die nih . dulu teringin nak pergi plkn ni . tapi tak dapatt . 

g tengok dia pakai camni , pehhhh . cantekkkk siottt . jeles ! jeles ! haha .anyway , awal tahun dah genap2 umur . kalau tira , hujung tahun , baru nak capai umur sendiri . hehe . btw , happy birthday my beautiful lady . kakak sayang you .. love satu kali , muahhh ! :D

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 19 January 2014

Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih


Assalamualaikum


Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Zara Nurhaidah dan Iluvtour. Siapa yang nak join sila tekan banner di atas :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

tempat 'paling' berhabuk

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


uhukkk . uhukkk . kalau dah berhabuk , memang sakit urat urat hidung ni tahan bersin , anak anak tekak ni tahan batuk . grrr . tu tempat palingg tira tak suka . sebab ? resdung lerr . sakit hidung wehh . tak tahan gatal . gosok kuat2 . hehehe .

dannnn , apa tempat paling berhabuk tu . haa , ni lah dieeee . sejak sibuk memanjang ni , memang tak pernah jenguk . singgah pun tidak . lupa terus ! kesiannn . ni ha tira datang nak bersihkan balik . 

kesian blog guaa . berhabuk . bersarang . takda orang singgah dah . tapi cpuv tetap adaaa !! hahaha . tu yang menarik . okay , now , take time nak build up balik blog ni . deng !


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Pre 5k Giveaway Dunia sebenar Shida Dianjurkan oleh Nur Alja

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Tekan Banner untuk Join 
Pre 5k Giveaway Dunia sebenar Shida Dianjurkan oleh Nur Alja

Senarai Hadiah
TOP REFERRAL X1
[ Topup RM5 + bookmark special + ole-ole dari medan + bloglist setahun blog duniashida.com ]

RANDOM
Bookmark special x8 Pemenang
Ole-ole dari Medan x4 Pemenang
Button badge x2 Pemenang


Due Date :- 19-23 Januari 2014 [ HANYA 5 HARI SAHAJA ]




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH