Nur Atirah

Friday, 24 January 2014

Kalau tak kerana ...

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Masuk tahun 2014 ni , tira dah mencecah 22tahun . Alhamdulillah . Masih boleh bernafas , berkawan , berkasih sayang . Dan yang paling besar adalah tira dapat melanjutkan pelajaran hingga ke peringkat Universiti . 

Macam sekarang , tira tengah enjoy enjoy kat rumah . Yela , cuti semester . Kali ni cuti semester singkat je . Hujung bulan 2 dah naik balik . 3/3 dah start kelas . ARghhh , nak mengadap nota nota tu semua lagi setahun setengah . Habis je , degree dalam tangan !

Banyak ke duet nak support tira belajar tuhh ? Huh , kalau nak diekotkan , memang tak mampu mak tira nak anta tira belajar tinggi tinggi . tapi Alhamdulillah , guna result matrik dulu , 3.95 , tira dapat apply biasiswa JPA . So , JPA lah yang tanggung tira belajar selama 4tahun ni .


Wan cakap , kalau tak kerana duet Felda ni lah , memang tak dapat tira and adik adik lain belajar . Dulu , mase awal awal pindah rumah wan , umur tira 10tahun . Dengan duet Felda ni lah wan biaya kitorang punye sekolah .

Wan cakap kalau duduk kampung memang tak dapat nak sekolah sebab memang takde duet . Emm , ape ape pun , still respect kat wan . Walaupun umur dah 80+ , still kuat nak sara kitorangg .. LOVE YOU WAN .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

No comments:

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH