Nur Atirah

Sunday, 25 August 2013

I miss you , again !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

baru je kejap tadi lepas pegi open house muaz same2 , dah rindu . sejak dia hantar tira balik tadi , blom msj lagi . hmm . raya tahun ni macam best sikit kot . and this is the 5th time , kami beraya bersama :) .



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Hidup semula selepas 45 minit

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

CARROLLTON - AMERIKA SYARIKAT- Seorang lelaki di Amerika Syarikat dilaporkan hidup semula selepas 45 minit disahkan meninggal dunia oleh doktor.

"Saya tidak pernah melihat atau mendengar kes seperti ini sejak 20 tahun lalu. Ia sememangnya satu perkara ajaib," kata pakar kardiologi. Dr Raja Nazir.

Menurutnya, doktor tidak menemui sebarang masalah pada jantung Yahle, 37, dan mereka mengesyaki dia 'mati' seketika mungkin kerana jangkitan virus. 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Isu lambang salib: Jehan mahu peminat rasional

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Jehan Miskin

“SECARA  jujurnya saya sedih sebab ada lagi orang-orang yang terlalu sensitif dan cepat melenting dengan perkara yang tidak sepatutnya.”

Itulah antara penjelasan yang diberikan oleh pengarah dan pelakon, Jehan Miskin berkaitan isu memakai salib yang menimpanya, baru-baru ini.

Mengulas lebih lanjut mengenai perkara itu, Jehan memberitahu, dia yang dilahirkan sebagai seorang yang beragama Islam sememangnya tidak logik untuk memakai lambang salib seperti yang dikatakan.

“Pada mulanya saya faham situasi beberapa pengikut Instagram yang nampak loket yang saya pakai itu sebagai lambang salib memandangkan saiznya kecil dan tidak jelas.

“Tapi saya mula tidak faham mengapa setelah saya jelaskan perkara sebenar, mereka masih mahu katakan perkara yang sama

Jehan Miskin

Sebagai orang Islam, tidak masuk akal saya mahu pakai lambang salib.

“Kalau pakai pun mungkin sebab tidak perasan, tapi dalam hal ini saya memang pakai loket itu sebab mahu kongsikan gambar dengan para peminat saya.

Loket tu adalah lambang pengakap dan sama sekali tak mewakili simbol mana-mana agama,” jelasnya ketika ditemui pada majlis rumah terbuka Media Prima, kelmarin.

Tambah pengarah drama siri What If ini lagi, bila seseorang sudah menetapkan pemikiran yang negatif, apa sekalipun penjelasan yang diberikan akan tetap dipandang negatif.

“Dalam perkara ini mereka perlu lebih rasional dan saya sendiri cuba untuk bercakap dengan cara yang sama di Facebook, tapi bila masih ada mahu mempertikaikan, saya jadi buntu.

“Ada yang cakap pada saya, lelaki mana boleh pakai rantai. Apa yang saya tahu ialah, ustaz saya pula cakap, lelaki tak boleh pakai emas.

Tapi bila individu itu mengatakan lelaki tak boleh pakai rantai, adakah dia jadi lebih konservatif?,” katanya dengan panjang lebar.

Kesal dengan kata-kata kesat 

Tidak mahu perkara menjadi lebih serius, Jehan memberitahu dia terpaksa memadam beberapa komen keterlaluan yang dilemparkan kepadanya dalam laman Facebook miliknya.

Menurut Jehan, bila ada peminat yang menyebelahi dirinya, terdapat beberapa pengkritik sanggup melemparkan kata-kata yang kesat kepada peminatnya pula.

“Saya tidak mahu Facebook saya jadi medan pergaduhan mereka dan sebab itulah ada beberapa komen yang terpaksa saya padam.

Sekarang saya sendiri sudah malas untuk layan komen-komen itu semua,” katanya.

Difahamkan, aksesori itu tajaan Thomas Sabo dan tujuannya memuat naik gambar tersebut sekadar mahu berkongsi dengan peminat mengenai koleksi aksesori yang diminatinya itu.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

duo mega giveaway by adam faiz & fiqa nsz

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


[KLIK BANNER UNTUK JOIN]
Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz,bermula pada hari ini,24 Ogos 2013,iaitu tepat pada pukul 11.00 malam sehingga pukul 12.00 malam,20 September 2013 nanti.Semua Dijemput join.

SYARAT-SYARATNYA:
  1. Follow blog Adam & Fiqa, Add To circles Google+ Adam Faiz+Fiqa Nsz ,like page:
  2. Warganegara Malaysia yang menetap dan beralamat tetap di Malaysia
  3. Buat entri yang bertajuk Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz
  4. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.
  5. Wajib Follow,Like,add fb,Klik iklan para sponsor/tolong perhatikan dan ikut semua syarat yang ditetapkan.
  6. Warga facebook -kalau takde,pinjam kawan punya :p
  7. Tinggalkan URL entri ke ruangan komen entri ini,sekiranya awak join melalui blog adam.
FOLLOW,ADD,LIKE,KLIK IKLAN PARA SPONSOR:
  1. Step 1:Follow Blog Sponsor: //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow
  2. Step 2:Like Page Sponsor:
  3. Step 3: Klik iklan sponsor: $ $ $ $ -clear cache & Cookies [TUTORIAL {click}]
  4. Step 4: Share page: [SHARE]
  5. Step 5:Add FB:  [ADD]
  6. Step 6: Follow twitter*kalau ada: [FOLLOW]
SENARAI HADIAH {CLICK}

PEMILIHAN PEMENANG:
  1. Top Refferal 2x {Blog adam 1x & Blog Fiqa 1x}
  2. Random.Org
  3. Peserta Yang Mematuhi dan mengikuti ketujuh-tujuh step di atas. {rujuk bahagian follow,like etc sponsor}
NOTA: JOM SUPPROT ADAM FAIZ DAN FIQA,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS ^0^




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




Selamat bersegmen korang yang sudi menyertai segmen GA yang tidak seberapa ini dan kepada stalker O< jemput join GA ini juga^^..jangan segan-segan..kita berkenal kenalan selain dapat mengikat ukwah sesama blogger.. pepatah ada berbunyi tak kenal maka tak cinta.

Segmen ini available on a month dan fizi mencari pemenang bagi 4 katagori hadiah iaitu 3 helai Jersey dengan tempekkan nama korang pada Jersey..tempek pun bolee, peluang untuk memiliki Simcard TuneTalk yang bernilai Rm35 , 2+ pemenang Top-up untuk hubungan telekomunikasi yang lebih lama dengan orang tersayang dan 2 pemenang bertuah bakal di review oleh BLOG AKU PENGHIBUR tak minat ke blog di review oleh blogger terkenal lagi mesra? rugi woo tak join

   Hanya 5 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog FIZIZAIDI KARYAKU, AKU PENGHIBUR, BLOG MADAH CINTA &amp; PHEONIXCHARLOTTE  Add To Circle Google+ FIZIZAIDI, AKU PENGHIBUR &amp; BLOG MADAH CINTA.
  2. klik iklan penaja di > sini sini sini sini sini sini Termasuk iklan nuffnang pada blog PHEONIXCHARLOTTE tunggu sampai habis loding ye kekawan.
  3. Buat entri bertajuk "Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!"
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Segmen ini akan tamat pada 19/09/2013 |12:00 malam dan pemilihan pemenang bakal di dipilih oleh Brother Random.org sendiri dan Senarai pemenang akan diberitahu pada 22/09/2013
Apa tunggu lagi, jom meriahkan segmen ini^^

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

2 pelajar kita ditahan tentera Mesir

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


2 pelajar kita ditahan tentera  Mesir

Kuala Lumpur: Dua penuntut perubatan Malaysia di Mesir dilaporkan ditahan pasukan keselamatan negara berkenaan selepas didapati melanggar arahan perintah berkurung, Selasa lalu. 

Mereka yang sepatutnya dihantar pulang ke Malaysia pada hari berkenaan, gagal dihubungi selepas mendaftarkan diri di kedutaan besar Malaysia di Kaherah. 

Kuasa Usaha Sementara Kedutaan Besar Malaysia di Mesir, Shaiful Anuar Mohammad, ketika dihubungi BH berkata selepas diperiksa, kedua-dua penuntut yang berasal dari Sarawak dan Melaka itu didapati ditahan pasukan keselamatan di Helwan, Mesir. 


Katanya, selepas ditahan, wakil pasukan keselamatan Mesir terus menghubungi pihak kedutaan bagi memaklumkan penahanan itu sebelum wakil kedutaan dihantar bagi membebaskan mereka. 

“Kedua-dua mereka berada dalam keadaan baik dan pihak kedutaan sedang menguruskan proses bagi membebaskan mereka dari tahanan pasukan keselamatan. 

Kena bayar denda 

“Kami difahamkan pasukan keselamatan di sini (Mesir) menahan mereka selepas didapati melanggar waktu perintah berkurung yang dikuatkuasakan pemerintah sementara negara ini sejak pergolakan berlaku minggu lalu,” katanya. 
BH difahamkan, pihak kedutaan mungkin terpaksa membayar denda bagi membebaskan dua penuntut itu yang masing-masing menuntut di Universiti Al-Azhar, Kaherah dan Universiti Iskandariah. 

Dalam perkembangan lain, Shaiful berkata hingga semalam, 588 pelajar Malaysia yang menuntut di universiti sekitar Kaherah dan Iskandariah sudah dihantar pulang. 

“Kini pihak kedutaan sudah menutup pendaftaran bagi penghantaran pulang secara sukarela pelajar Malaysia yang berada di Kaherah dan Iskandariah dan memfokuskan proses penghantaran penuntut kita yang berada di daerah lain pula,” katanya. 

Terpaksa catu makanan 

Di Sepang, penuntut Malaysia yang baru tiba di sini, berkata rakan mereka yang masih berada di Mesir terpaksa mencatu dan menyimpan bekalan makanan kerana bimbang keselamatan terancam atau terkena peluru sesat jika keluar dari kediaman. 

Penuntut Universiti Al-Azhar, Nur Hidayati Suwarso, 23, dari Kedah, berkata dia dan rakannya terpaksa menyimpan stok makanan kerana bimbang keselamatan terancam jika keluar membeli barangan keperluan harian di pasar atau kedai runcit berhampiran kediamannya. 

“Kami terpaksa membeli stok makanan untuk seminggu sebagai langkah berjaga-jaga berikutan krisis yang berlaku di Mesir,” katanya ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini, semalam. 

Nur Hidayati adalah antara 41 penuntut dari Mesir yang pulang ke tanah air semalam menaiki pesawat Etihad Airways dan Emirates, masing-masing pada jam 1.50 petang dan 3.10 petang. 

Ketua Pegawai Eksekutif Medic Mesir, Siti Haniza Mohd Nazri, berkata 100 daripada 350 penuntut yang diurus agensi itu mendaftar untuk mengikuti pengajian dalam program asasi di universiti swasta di negara ini.

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Giveaway 2013 By JAJA

Assalamualaikum .
Apa Khabar !
1,palaroid camera
2. tshirt printing long sleeve 
(kalau boleh letak gambar tira boleh tak ). if ade rezeki , and menang , nanti tira bg gambar okeh )
3. purr , katty perry's perfume

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH