Nur Atirah

Thursday, 19 September 2013

Wordless Thursday - Noise to signal

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


which one is you ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

all about volleyball .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

malam ni friendly

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


macam biase . memang dari dulu kalau berlatih karisma , malam selasa , malam khamis . and hari ni khamis ! ade friendly dengan mana pun tak tau . coach tira tu suka berahsia . suka main teka teki dengan kitorang . selasa lepas pun ade jugak actually , tapi yelah , tira ade kelas malam . nak wat cmne , tak join pun .

ehh , tau tak tira game ape ni ? hehe . volley ball la awakk . tira penggemar sukan volleyball .tapi takde lah pemain yang hebat . setakat main2 tu okey lah . jom buat friendly nak ? antara blogger . fuu , macam best je bunyi . hehe



Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - CPUV ke3 - Olay JAS Bundle

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sekali lagi . CPUV ke3 dari nuffnang . alhamdulillahh . seronok rasenye bila dapat macam ni . dulu , susah betul nak dapat . yelah , condition nye tak betul . sekarang , rezeki tu ade .

 CPUV pertama still on going . tapi CPUV ke 2 tu dah credited plak . hehe . tapi walaupun sikit , rezeki tetap ade . bukan senang nuffnang nak melekat kat account . thank you nuffnang :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Kejujuran membawa jalan kebaikan

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Rasulullah Saw bersabda :
"Hendaklah kalian semua menjadi jujur, karena sesungguhnya kejujuran itu akan membawa kepada kebaikan, dan sesungguhnya kebaikan itu akan menyampaikan kalian ke syurga. Bilamana seseorang itu jujr dan mengusai sifat jujur (secara terus menerus), maka Allah menetapkannya sebagai seorang yang jujur. Dan sekali kali jangan kalian berbohong, karena sesungguhnyaa kebohongan itu mengiringi kalian kepada berbagai kejahatan (dosa) dan sesungguhnya berbagai kejahatan itu akan mengiringi kalian ke neraka. Bilamana seseorang itu berbohong dan terus berbohong, maka Allah akan menetapkannya sebagai pembohong"
(HR. Bukhari dan Muslim)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH