Nur Atirah

Friday, 28 June 2013

sakit kepala

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


huarghhhh , saskit nye kepala tira nihh . paper ahad ni . killer plak tuhh . blaja baru sikit . semalam blaja okeh je . hari ni dah sakit kepala . fikir banyak sangat ke eak ? grr . so , terpaksa stop study kejap . petang nanti baru sambung balik lah . 

sow , tira kat library nih . si molek intan payung tu ajak tira study same2 . dah tak ley blaja , ape lagi , amik pc , online lah . hahaha . tangan ni terus je nak update blog kan . i love you bloggie . 


ni lah si intan payung tu . hehe

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 26 June 2013

seronoknya datingg !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


seronoknya dating ! haa , dengan sape la tu eah ? pakwe keh ? bukann ..makwe ? ehh , tira bukan homo . hehe . lol , dating boleh dengan sape2 jehh . ni tadi kkan tira dah cakap tira nak p keluar tgk wayang .. so , ce teka . tira tgk cita ape ?

haa cite ape yg ade pakwe hensem nih ? kihkih . MAN OF STEEL woi . best giler2 cite die . duration , 2jam 20 minit . haha , mase tira tgk cite ni , kalau ade remote control forward tu , tira dah tekan byk kali dah . sebab ape ? sebab rase macamnak cepat2 tau akhir die macam mane . haha . over !


dan dan , date plak dengan sorang makwe yang suka sgt bergambar nihh . keje die memang amik gambar lah keje nyee . makan itu , ini , tira layan jekk . lagi pon , tira pon suka jugak bergambar . lepas tu masuk instagram . tu yang seronok sebenarnye . haha . ehh , korang pon ade instagram ? jom follow tira . username tira -->> atirahhhh
*huruf h tu kena ade 4 taw :) . okehh . jom tgk gmbar yang sikit ni je la eahh .











Jari Menaip ,
Nur Atirah .

DOne with CTU553

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

hoyeahh , alhamdulillahhh . first paper dah lepas . selalu nye first paper yang buat orang dedorr , kecut perut , resah , gelisah , tak gitu ? hehe . ni dah lepas , oke lah . tapi second paper ni perasaan die macam first paper jeh . FAR woii .

haha , takpe , sekarang rilex lu . nak tidoo . jap ag nak p tgk wayang sat . nak tgk superman tu ke or cite monster tu eak ? jeng jeng jeng . t tira update ! tatatatatata ..


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

first paper...

hai hai dan hai selamat pagi. da solat subuh ke belomm? ecehh, hehe. okeh, pagi ni tira paper ctu. dah ready dah ni. malas nak tangguh lama2. hmm, ni pon guna blogger droid tu. malas plak nk on lappy.


si, tira ucapkan good luck kepada kawan yang lain. semoga dipermudahkan jawab soalan tu. hati biar tenang. doa jangan lupa. jangan careless oke. ecehh, macam cakap depan cermin plak. hehe. oke lahh. wish me luck ;)

posted from Bloggeroid

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Tuesday, 25 June 2013

bunga sebalik batu

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


saya pernah dengar tentang bunga . bunga yang hidup dicelah2 batu . sesuatu yang mustahil , tapi tetap berlaku .

sama lah macam hidup ni . walaupun kita rasa mustahil , tapi , insyaAllah , dengan usaha , pasti yang mustahil tu dapat kita jalani dengan lancar . 

tira harap , esok tira dapat jawab dengan tenang . doakan tira ya kawan2 . good luck kepada kawan2 tira jugak . :D


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sehari sebelum ....

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

esok start first paper . CTU553 , hubungan etnik . awak , awak , awak , siapa student uitm ? hee , dah habis study belomm ? ofcos la belom kan . macam tira ! haha , tira ade lagi satu bab tak bace . bab yang panjang2 ni , delay dulu . jap g baru nak bace . 

sekarang tira lapaa . takde feel lagi nak bukak buku . tu yang dok update dulu . hehe . emm , dah sarapan ke korang ? makan ape ? tira lapaaa . huaaaaaaa . haha . tade yang layan . oke fine ! :P

nak carik mood . nak study . babai .


dia hentam aku . takpe . faham .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Monday, 24 June 2013

makan free

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


alhamdulillah . hari ni rezeki murah . ta kua satu sen pon duet nak makan . perut kenyang . tengah hari tdi dapat makan free mase bengkel far uh . malam plak , sepupu , nisa datang ajak makan , so , die belanjee . 

huurayyyy ! semoga murah rezeki mereka . kihkih . ehh , pakwe nisa orang kelantan . terkejut gua . ^,^


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

bengkel FAR400

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hai selamat petangg . nak kate penat tu , entah lah . tapi baru je balik lepas menimba ilmuu . cehhh ! hehe . okee , actually tira baru balik dari bengkel FAR400 ni . amende far far nih kan ? lorhh , kamu enggak tahuu ?? meh tira bg tau . hehe

kalau student2 uitm ni opcoz la tau kan . ni la paper killer utk kitorangg . nak kate susah tu , entah la . tapi rumit lah jugakkk . bila soalan tuh , dah pusing sikit je , makaaaa , berpusing2 lahh otak student2 ni nak mencari jawapan nyee , adjust tu , reconcile tu . haishh , macam2 .

tadi just dapat jawab soalan 1 setengah dengan cash flow .  time jawab cash flow , madam pon pening ngn soalan tu . hahah . tu yang kelakar kan . tapi yelahh , madam kan , rilex sudahh .makanan dapat byk woi . sarapan , tgh hari , untuk petang pon ade actually . korang tau tak sepatutnya uitm tak ley wat ape2 kelas hari ni , sebab jerebu tu . tapi disebabkan bende ni memang dah rancang sebelum2 ni , wat je lah kan .

now , nak rehat2 kejap . nanti petang nak study pulakk . banyak lagi tak baca ni . daaa korangg :))


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Sunday, 23 June 2013

gua main ragbi .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


em , hoyeah , sekarang dah ade kat melaka . balikk tadi mail anta kan . yang tira nak cakap kat sini , ade ke patut die kate tira main ragbi ? wahh , kelakar ke ? tak kan . siottt die tuuu .

tira mintak la anta g melaka sentral jap . sebab tira nak beli brooch . hahaha . brooch kat situ je yang tira suka . then , biase lah , orang ramai . tira jalan je macam biase . alih2 , die kate tira ni jalan direct je . tak bg laluan kat orang lain . macam main ragbi ! 


woii , sentap sikit kat situ . tapi tade pe pon sebenarnye . haha . lepas tu , jalan je pelahan2 . bila tira dah leka balik , tira terbuat balik benda same . wahaha . kelakar bila pk balik . sengal gak die tu . kwang asam tol cakap tira camtu .. cett !


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

out of mood

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


mood study hilang .. 


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Hai Sunday !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dah due malam dapat tido rumah , hehe , puas hati ! study nye sikit je . kejap lagi dah nak gerak balik melaka . ni yang lemah sikit ni . kat melaka tu jerebu . tira dah la semput . batuk2 . sakit la macam tu .

haa , kejap lagi nak kena beli mask . hari tu ignore je mask tu . tapi now , dah tak leh ignore dah . wajib kena ada . bahaya bahaya .  anyway , hai sunday ! tira nak amik mood study lagi nih .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

past year question

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



malam2 camni lah baru nak download past year . haha .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 22 June 2013

baca kejap , main2 lama

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

yup , hehe , tulah weaknesses yg ade kat diri yang lemah ni bila laptop terbukak dengan jaya nya didepan mate . ecececehh . ayat kemain lagi kan . haha . tadi tira baru buat note sikit . pukol 9 trun makan . sampai sekrang blom sambung2 lagi .

dok tgok cite running man lah , main gitar lah . pastu last2 , connect internet , ONLINE ! satu pon ta jadi . hehe , so kena amek mood balik ni . ape2 pon update kejap . jom belajar kawan !


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Mood nak study .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

macam biase lah , hari ni dah sabtu ! esok hari ahad . lusa hari isnin . tulat selasa . rabu dah paper pertama ! woi , mana study week guaa ? study "week" ! bukan seminngu ke sepatotnya ? ishh , hak pelajar hak kami ! HAHAHAHA . kalau 4hari je , memang ta dpat baca ape2 lah !


paper first CTU553 . hubungan etnik . actually best je belajar benda ni . tapi , yelahh , subjek membaca kan ? banyak lemak sikit tira ni kalau bab bab membaca ni . huahuahua . tapi takpe , malam ni baru nak start study . satu hari dah rehat . kemain lagi rehar tadi . tidoooooo jee !


okee , bismillahirahmanirahin. amik mood nak study nihh . tu yang update dulu . hihi . doakan tira berjaya :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

happy saturday!

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


hope your saturday is good ! :)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Friday, 21 June 2013

super tired.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

lama sudah blogie ni tinggal . blogie ? yaa , nama baru blog tira . haha . tetibe je tersebut perkataan tu . aishhh , tira baru je sampai rumah ni . badan ni , sumpah , penat giler2 punye . yang seronok kuliah bagi sem 4 dah abis . yang tak seronok minggu depan FINAL !

FINAL woi . bukan perkataan memain tu . minggu2 last kuliah ni memang bertimbun giler assignment . report tu , report ini . video tu arab lah , test , kuiz ! pening2 . assignment punya pasal , buat sampai siap . waktu subuh baru siap ! pagi tu kelas 8.30 plak kan . memang kesia gile kat badan . tapi nak wat camne , memang tu kerja student .

ade jugak kawan tira cakap , aku sampai pikir nak extend sem 4 ni . punye la tak tahan . tapi kena tabah jugak lah . actually , ni adalah sem killer kitorang . siapa yang student bachelor accounting tu , paham lah . FAR400 , MAF420 , CRG520 , sume tough2 punye subjek .

senior2 pon ramai yang kate , selalu nya memang ramai student DL dari sem 1 sampai sem3 , tapi bila masu sem4 , tergolek sikit . waaa,, takottt . dapat test pon , markah sipi2 nak fail woi ! abis la carrymark tira . 

and bila bukak facebook kan .kan sekarang da maju sikit . siap boleh letak feeling2 lagi kan . kalau boleh , nak je update , im super duper tired rite now . KAHKAH .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Wednesday, 12 June 2013

done with presentation skill.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


occay , time2 nak final ni memang busy gila lah kan . assignment berlambak2 , dengan group projek lagi , memang tak cukup msa . ape boleh buat . terima je lah . but for today , tira dah selesai untuk presentation skill . speech pertama dah , kedua pon dah . legaa .

acting hafal speech

teha dan barbie nyaaa

snap dulu sebelum masuk klas

ececehh . haha

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Saturday, 8 June 2013

Seminar Perakaunan Sektor Awam.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeh , kali ni tira nak story pasal satu seminar ni plak . ala hari rabu lepas la . 5 june 2013 . semester ni tira ade subjek public sector accounting(PSA420) , so tu sebab la ade seminar ni . cerita2 pasal rasuah , audit and macam2 lagi . memang seronok but at last kena buat assignment or report pasal bende ni . tu yang malas tu . hehe 


and yg special nya ape , nak tau ? disamping tu pertandingan poster pon ade jugak . tema bebas . asalkan yang berkaitan lah kan . about public sector yang penting . semester ni total class part 4 ade 11 kelas . gila banyak kan ! haha . dari 4A ssampai la 4L . kalau korang kira betol2, L tu huruf ke 12 , ye dok ? so , huruf ape yang hilang kat sini . 

haa , class for 4I takde . tira pon tak tau lah kenapa diorang skip huruf I tu . hehe , kesian2 huruf I . disisihkan . whatever lah kan . then , untuk poster tu , satu class represent 1 poster . memang mantap2 lah kan semua poster . cantik2 

and poster untuk class tira yang bawah  niii ..


actually ade persaingan jugak lah , ade satu kelas tu same ngn tema kitorang . BUDGET PREPERATION PROCESS . tapi bg tira class tira punya jugak yang cantik . whehe . and at last , class tira dapat no 3 . yihuu . alhamdulillah . yang kelas sama ngan tema kitorang tu 4K , dapat johan . jealous jeslous ! hehe . banyak2 terima kasih jugak lah kat ajk yang buat poster untuk kelas ecah n the gang . hehe. hamper besar taw ! yang penting pengalaman la kan . daebak .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Happy Saturday !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

anneyongg ! haha , betul ke tak spelling tira tu eak ? tira minat gak layan kpop2 ni . lagi2 cite running man tuh . haa , kalau dulu tak suka . sekarang macam addicted . LOL . haa , korang wat ape je hari ini ? now , tira nak hafal speech untuk subjek Communication . kalau kat kolej , just sebut bel je . ni speech yg kedua . SAVING MONEY in college . duration 8-10 minute . merapu2 je la tira cakap nanti . haha , tira ni bukan pandai sangat english ni . broken english !


dalam kepala ni fikir macam2 , yelah , final is around the corner . gelabah dalan hati , tapi control . rilex je lagi . dengan TEST lagi . esok tira ade sukan antara fakulti . as usual lah of course tira main volley ball . wakil fakulti accounting .  ape2 tira update esok occay . :0


tira saje je ni curik masa sikit nak berblogging ni . update pon bende cikai je . asal ada post , dah lah . haaa , jangan lupa lunch oke . dah tengah hari ni .  assalamualaikum . fursah saidah !

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

#Segmen Button Badge Runningman

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



click sini .

1.Nama pada Button : Nur Atirah
2.Warna : HIJAU (semestinyaaa)

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Selamat kembali.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


dah lama gila biarkan blog ni usang . tak berupdate . sebulan ade kot . wahaha . padahal dulu tira la orang yang suka sangat bermain dengan blog , baca blog follower2 , join segmen korang , macam2 lagi lah . tapi disebabkan keadaan tira sebagai student ni , tak dapat nak cakap lah.  memang me'limit'kan masa nak online .

tira ni jenis tak suka nak update pakai blogger droid tu , macam tak puas . nak taip panjang2 , gase macam leceh . hmm , sihat tak korang ? tira sekarang ni dah nak final pon . alhamdulillah nak 2 tahun kat melaka ni . lagi dua tahun je lagi nak abiskan degree ni . 


and satu yang tira nak kongsi kat sini , is about my boy . i love you . hehe .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH