Nur Atirah

Friday, 6 September 2013

Bila dah sakitt ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


adoiii , sakit sangat ni. hari ni kerja tak jalan . tapi masak tetap kena masak . adik2 balik sekolah , diorang mau makan . nasib baik senang je . sup ayam . 
bila dah sakit macam ni , terbaring je la . tahan sakit . jangan melarat  sampai petang dah la . ade hal pulak . sakit ape ? senggugut punya hal . adeh .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Hari ini Last Day

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


3hari je lagi class nak start . and hari ni last day tira ade kat umahh . hmm , malas nya nak balik melaka . tira balik esok sebab nak book rumah . naik bas jee . agak2 , tambang bas naik tak eak ? hehe .

lepas tu tinggal lah mak , wan , adik2 je . wan mesti la sedey sebab time adik2 g sekolah , wan tinggal berdua dengan mak . yang jadi masalah bila nak bagi mak sarapan . wan tak pandai nak bagi mak makan . sebab mak kan susah nak telan . nanti klau mak nak ape2 , wan pon tak pandai nak dengar . sebab kami adik2 je paham ape mak cakap . cam ne tu ?

minggu depan balik sini balik . bukan rajin , tapi memang nak balik . barang2 naik sem ni , blom ade sangat . bukan takde semua . takpe lah , tira dah biasa uruskan semua sendiri . memang dari kecik kena berdikari buat itu ini . alhamdulillah . walaupun tira anak kampung , bila belajar kat bandar , perkara yang tak elok tu , tira tak terikut .

nak balik esok , tapi barang2 belom kemas . hm , nak cuti lagiiii ..


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Semoga wan panjang umur .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Selalu orang kata umur 60 , 70 dah dduk je sebab ta larat bekerja . tapi alhamdulillah , wan tira masih sihat  bleh berjalan walau pun tak berapa kuat . umur wan 81 tahun . bayangkan kalau umur 81 tahun ? hmm , nikmat Allah bagi kat wan nak jaga kami adik beradik dan mak .

tapi wan takde lah sesihat mana . kadang2 , wan sakit jugak . wan ade darah tinggi . hm , wan pernah kena strok 2kali . alhamdulillah , sihat semula . kali pertama wan kena , teruk jugak , tak boleh nk buat ape2 , sebulan . dah lame lepas tu , wan kena lagi . mulut suma senget . strok la kate kan . tapi , bila da urut wan perlahan2 , wan oke . 

bagi tira , tu satu anugerah dari Allah sebab kalau tira bace paper ke news ke , yang kena strok adakalanya lumpuh . tak de chance nak baik . mungkin Allah bagi kekuatan lagi kot kat wan nak jaga mak dan adik bila tira jauh .

wan melihat guna sebelah mata je . sebab mata lagi satu dah takde . dulu , wan ngadu sakit mata and tak lama lepas tu mata wan meletop and kena buang . operate . camtulah keadaan fizikal wan nak sara kitorang besar . tapi wan kuat . buat itu buat ini . bile tira mara , cakap wan tak yah la buat ape2 . wan bukan nak dengar pon .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH