Nur Atirah

Friday, 6 September 2013

Semoga wan panjang umur .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Selalu orang kata umur 60 , 70 dah dduk je sebab ta larat bekerja . tapi alhamdulillah , wan tira masih sihat  bleh berjalan walau pun tak berapa kuat . umur wan 81 tahun . bayangkan kalau umur 81 tahun ? hmm , nikmat Allah bagi kat wan nak jaga kami adik beradik dan mak .

tapi wan takde lah sesihat mana . kadang2 , wan sakit jugak . wan ade darah tinggi . hm , wan pernah kena strok 2kali . alhamdulillah , sihat semula . kali pertama wan kena , teruk jugak , tak boleh nk buat ape2 , sebulan . dah lame lepas tu , wan kena lagi . mulut suma senget . strok la kate kan . tapi , bila da urut wan perlahan2 , wan oke . 

bagi tira , tu satu anugerah dari Allah sebab kalau tira bace paper ke news ke , yang kena strok adakalanya lumpuh . tak de chance nak baik . mungkin Allah bagi kekuatan lagi kot kat wan nak jaga mak dan adik bila tira jauh .

wan melihat guna sebelah mata je . sebab mata lagi satu dah takde . dulu , wan ngadu sakit mata and tak lama lepas tu mata wan meletop and kena buang . operate . camtulah keadaan fizikal wan nak sara kitorang besar . tapi wan kuat . buat itu buat ini . bile tira mara , cakap wan tak yah la buat ape2 . wan bukan nak dengar pon .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

semoga wan tira sihat2 selalu...

Norhasniza Khalid said...

semoga wan sihat hendaknya ye..

Chot said...

May Ur wan got Allah bless...

I don't have any wan since 2008... :(

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH