Nur Atirah

Wednesday, 18 September 2013

kelulusan diploma dan ijazah je yang layak .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



entah kenapa tira rase macam lain macam plak kan . marah pun ade , bengang sikit , tak puas hati sikit . semua sikit-sikit . hehe . citanya camni . dok tengah online kat wechat tu , tengok moment . terbaca plak status nie .

dia dok mara2 cakap anak melayu sekarang tak diberi peluang bekerja sebab tuan syarikat nak kan mereka yang ade diploma dengan ijazah je . tambah lagi salahkan kerajaan sebab tak bantu mereka2 ni untuk dapatkan kerja . habis golongan SPM ni mcam mana ?

tira macam tak setuju lak dia kata macam tu . reason ? of course lah mereka yang berpendidikan yang layak nak uruskan kerja untuk majukan bisnes . okey . memang betul ade je mereka yang pendidikan SPM je boleh berjaya sendiri . tapi dibelakang dorang mesti ade yang bantu untuk diorang berjaya .

tapi kalau dah depan mata korang dah ade kelulusan ijazah , lagi sorang kelulusan SPM? mana anda pilih ? komen bagi korang camne ? 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Segmen : Blog sebagai pendapatan sampingan !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

BEN ASHAARI


blog sebagai pendapatan sampingan ? okey , bagi pendapat tira , blogging jgak boleh jana pendapatan sendiri . blogger jugak seorang pekerja . betul tak ? kalau kat blog tira , tira letak iklan nuffnang . dulu masa mula2 buat blog , takde lah aktif mana pun . so , earning takde .

sekarang , alhamdulillah . blog dah macam hobi tira walaupun nak rebut2 masa dengan study lagi . kat sini baru nmpak ade earning nuffnang tue . selain nuffnang pun , ade je banyak lagi iklan2 yang boleh di iklan2 kan dalam blog . sekian .

nak join , klik banner ye .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

syok sangat sampai lupa handphone.

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sedap dan lazat ! tu lah gambaran setelah dapat makan steamboat kat api-api . tak terkata . haha . macam2 boleh makan . hari ni tira makan dengan harga ladies price . murah taw . RM17.50 sekepala . macam2 adoooo .

nak dijadikan cerita tu , makan punya makan . memang makan tak ingat orang sekeliling dah . amik2 gambar . tira plak tak bawak beg . handphone , beg duet , suma pakai pegang jee . dah bayar tue terus je melulu masuk kete . kete kawan lah kan . lari2 g jusco terus . nak solat maghrib .

hamik kau , gelabah tengok handphone takde kat tangan . haha . sayang woo , nombor tu sayang . cepat2 call restoran tu . alhamdulillah , soh dia pegangkan sementara kitorang merayau2 dalam jusco . niceeeeeeeeee meal for today . kenyang sangat . alhamdulillah .


murah taw . kalau korang nak pergi , boleh lah google tempat tu k . boleh booking dulu . 
http://www.apiapisteamboatandgrill.com.my/

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

Nuffnang - 5 CPC sekali gus !

Assalamualaikum .
Apa Khabar !




alhamdulillah , saat2 tira dah makin takde masa sangat nak blogging ni , Nuffnang still lagi melekat kat account tira . sungguh , masa singkat sangat kalau nak dibandingkan masa tira cuti , tira dapat bogwalking sana sini . tapi sekarang , kalau setakat 2 kali update dalam sehari boleh lah kot .

and yang teruja sikit ni , En.Nuffnang bagi tira earning untuk CPC . yeahh . tepuk tangan sikit ! hehe . legaa bila tengok ade earning tu . maknanya korang still lagi sudi singgah kat blog yang tak seberapa ni . cewahh . hehe .

5 CPC sekali gus . hamek kau . CPC yang ke9 hingga ke13 . terima kasih En.Nuffnang . Terima kasih kawan blogger sekalian . jangan jemu singgah sini ye . tinggalkan komen sekali ye . kalau perasan , setiap CPC 0.25sen . korang pun macam tu ke ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

eye bag teruk .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

nak cite pasal eyebag sikit . taukan ape eyebag ? alaaa , hitam2 bawah mata tu . korang selalu kena tak ? tira ni memang pemenang anugerah eyebag lah kalau nak diawardkan . hehe . sebab ape , sebab ayebag ni senang je nak lekat . kalau tira lmbat tido ke , ape ke . dah teruk .

actually tira ade pengalaman buruk la kan . mase SPm dulu , time study malam2 , memang susah sangat nak study . tira duduk rumah , kadang2 tu bangun pukol 4 pagi gitu . nak bukak mata tu susah sangat sebab mata ni sensitif gila kat cahaya lampu . seksa jugak mase tu . 

tira ni pulakk suka gosok2 mate ni . tu yang dok lekat eyebag . susah nak hilang . hmm , pakai ape pun , gitu je . lepas ni nak google plak cara nak hilangkan eyebag tuh . 


nampak tu ? still jelas kan ? dark circle tu ! korang ade petua nak tolong ? hehe . share lahh .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH