Nur Atirah

Wednesday, 18 September 2013

kelulusan diploma dan ijazah je yang layak .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



entah kenapa tira rase macam lain macam plak kan . marah pun ade , bengang sikit , tak puas hati sikit . semua sikit-sikit . hehe . citanya camni . dok tengah online kat wechat tu , tengok moment . terbaca plak status nie .

dia dok mara2 cakap anak melayu sekarang tak diberi peluang bekerja sebab tuan syarikat nak kan mereka yang ade diploma dengan ijazah je . tambah lagi salahkan kerajaan sebab tak bantu mereka2 ni untuk dapatkan kerja . habis golongan SPM ni mcam mana ?

tira macam tak setuju lak dia kata macam tu . reason ? of course lah mereka yang berpendidikan yang layak nak uruskan kerja untuk majukan bisnes . okey . memang betul ade je mereka yang pendidikan SPM je boleh berjaya sendiri . tapi dibelakang dorang mesti ade yang bantu untuk diorang berjaya .

tapi kalau dah depan mata korang dah ade kelulusan ijazah , lagi sorang kelulusan SPM? mana anda pilih ? komen bagi korang camne ? 

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

4 comments:

munirah rahman said...

komfem yg ada ijazah.. hehe :D

Yumida Huda said...

aah kan tira
pendidikan tu penting
tp x mustahil jugak klo mereka yg ade sijil spm lebih besar gj diorag dr mereka yg berkelulusan tinggi
asal rajin n byk usaha..sure jln utk raih pendapatan tu tinggi

TelingaBulat said...

skg bukan qualified yg pntg tp just benefit tuh ade..plus experience tuh yg pntg ;)

anamizu said...

hermm tu lah tak baik kan ckp anak melayu memilih kerja. pd hal kdg2 tu bkn kite yg memilih. company / tmpt kje tu yg memilih darjat. wal hal kalo amek je pon yg level spm pstu tunjuk ajar la, kalo betol2 die sgguh2 minat keje tu sure die blh je adapt keje tu kan tira :)

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH