Nur Atirah

Saturday, 25 January 2014

Denda makan rumput ?

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Tak siap kerja sekolah sampai kena denda makan rumput ? RUMPUT ? Binatang ke die nampak budak tu ? haishh . Tu lahh , masalah guru sekarang . Kekadang tak patut jugak . Baru je tadi tira tengok dekat berita . Petah budak tu bercakap .

Nasib die pandai mengadu , kalau die diam ajee , memang cikgu tu buat lagi dan lagi . Perbuatan dia tu biadap ? Memang pun . Parents mane yang tak marah . Hmm .Entah lah . Tak siap kerja sekolah , kena denda . Memang la patut , tapi cara dia yang salah .

Teringat plak kes mase tira sekolah dulu . Mase tu form 2 . Subjek maths . Jelas kat ingatan tira kawan kawan kelas ramai yang fail . termasuk kawan baik tira . Ena namanya . Denda ? Of course kenaa . Rotan sehhh .

Sorang sorang kena rotan dekat kelas sebelah . Cikgu maths sengaja tak buat kat kelas sendiri mase tu . Then bila ena balik , tunjuk tangan dia kat tira . makkkkkkk aiii . Biru tangan dia . Bengkak ! Gila gila . Sampai bawak g klinik . adakah itupun wajar dikenakan tindakan dekat cikgu maths tira ?


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

2 comments:

PakcikLie PCL said...

Dulu tanggapan kita sbg murid kpd guru lain..wajar atau tidak bukan persoalannya yg penting ada rasa hormat antara kedua-dua pihak.

munirah rahman said...

dunia sekrng pelik2

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH