Nur Atirah

Sunday, 13 October 2013

Perkara yang spoil kan mood bila nak online

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


sape pernah rase macam ni ? mula2 bukak lappy tu , semangat giler nak blogging . bile ade perkara2 yang menggangu tu , dah spoil mood nak blogwalking . even nak update satu entry pun malas . ish ish ish ..
1. Bila lappy tetibe hang .
haa , ni selalu okey tira kena . hang bukan sebab ape taw . dah bukak banyak new tab , haha . salah sendiri kan . bila dah hang tu , dah spoil mood tu nak blogging lelama . adehh .
2. Bila internet tetibe lembap !
haa , yang ni kalau kena , memang geram nak giler la kan . hehe . kalau nak blogwalking tu memerlukan internet yang cepat . makin cepat dia load , makin banyak la blog yang kite ley singgah kan . tapi kalau dah buffer tu lame nauuu , haa , memang tak lah tira nak tunggu lame . tekan pangkah . offline terus . haha .
3. Bila tetibe je ade keje kena buat .
bab yang ni sape pernah kena ? syok2 nak online ni , tapi tetibe ade orang panggil . tiraaaaaaa ! , meh buat ni . buat tu , buat ni . haaa , tu yang bengang kan . mood baru je nak sampai . dah ade orang kacau line . adehh .

4. Bila banyak sangat iklan .
ni contohnya macam kat facebook la kan . scroll punya scroll , banyak nye iklan je . yang soh like like tu . adehh . tu yang tira malas kadang2 . nak kate shopping online , malas jekk . tapi bnyak na plak kua kat news feed tu .

malas dah nak perah otak lagi . contoh spoil mood korang camne lak ?

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

3 comments:

Norhasniza Khalid said...

lebih kurang mama jugak lah tu, spoil mood nak berblog..

piqa da bajitos said...

nak menulis
tibe2 lapar
haha

Isabel Diaz said...

setuju, kalau saya, saya shut down lappy terus tido.

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH