Nur Atirah

Tuesday, 3 September 2013

ade hikmahnya bila anak perempuan ramai

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


orang tanya , kalau tira takda , sapa uruskan mak ? ehh , adik2 tira ramai perempuan . sorang je hero . diorang lah uruskan mak . time tira cuti , time tu lah turn tira . pagi2 diorang dah g sekolah , tira bagi mak sarapan . tira yang suapkan . kadang2 mak makan tak banyak .

adik2 ramai perempuan . tu la hikmah ada anak perempuan ramai . anak2 mak . semua ade tugas masing2 . kalau dah sorang yang buat , mak nak dia je . makan tengah hari , liyana yang bagi . mak tetap akan tunggu liyana balik sekolah . kalau tira nak bg , mak tak nak . 

yang tira sedey , kalau mak makan senang takpa . ini susah . benda dah lama , payah nk berubat . dah cuba . tak boleh ! pergi tanya doktor , doktor kata tak sakit . dugaan untuk mak . takpe . anak2 mak ade . mak tak keseorangan .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

4 comments:

Saira Othman said...

Harap bersabar...
Banyakkan berdoa...
Banyak baca quan hadap emak..
InsyaAllah..dulu atok saya pown macam tuh...

beta kupu said...

bgs la Tira & adik bradik tlg makn kan...insya moga mak tira cpt smbuh k ;)

akmaL said...

semoga terus menjadi anak yang solehah :)

Ayu Zan said...

tira ok? maaf ayu bertanya..mak tira sakit yg mcmna ya?

apa2 pun be strong ye dik..

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH