Nur Atirah

Tuesday, 17 September 2013

Sebab aku pandang-pandang kau

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


haa , meh sini tira nak cite sikit . ni suma atas dasar pengalaman lah kan . sebab kenapa kita akan pandang2 orang lain . elehhh , korang pon mesti penah kan asyik pandang orang yang tak kenal je . ade sebab kan . takkan sesaja . tak kesah la lelaki pandang perempuan ke , perempuan pandang perempuan ke . whatever . bagi tira la kan sebab pandang2 ni kerana 

1. Jatuh Cinta
haa , part yang ni sesaja tira tambah ekot logik . kihkih . ehh , mesti lah ade kan orang yang first time jumpa pun dah jatuh cinta . cinta pandang pertama la katekan . sweet ke gitu ? lepas tu , termimpi2 , tu lah orang kate makan tak kenyang , mandi tak basah , tidur tak lena . cewahh .

2. Muka Serupa
korang pernah dengar kan orang kate muka kita akan ade 7orang muka sama . tapi tira tak tau lah betul ke tak . maybe kita pandang orang tu sebijik macam someone yang kita kenal . then , kita asyik pandangggggg je muka diaaa . haha . oke , part ni tira ade pengalaman sendiri . muka girl tu sebijik macam housemate tira .

3. Something Wrong
something wrong ni macam perempuan dengan perempuan lah contoh . korang pandang dia tu , rambut terkeluar dari tudung ke , baju dia kotor ke , zip beg dia trbukak ke . then korang macam berani tak berani je nak cakap . pandang je muka dia dengan harapan dia paham maksud korang . adehh , tira pernah k macam tu .

4. Nak Berkenalan
yang ni of course lahh . contoh macam lelaki dengan perempuan . kadang2 , kadang2 oke , lelaki ni yang akan mula dulu . yeke ? haha . kalau perempuan tu cun sikit , pandangg je . then sebab anda sorang2 kan kan tempat tu . korang pon tengok dia sorang . mesti ade rase nak g kenal , then korang pn ade lah kawan nak berborak .

5. Kagum
okey , ni last . kagum , faham maksud kagum ? contoh macam seseorang yang lebih bagus dari kita . korang akan pandag je dia kan . dalam hati tu cakap "seronok nye jadi mcam dia" hehehe . ade tak ?
okeyy . ni lah yang dapat tira ringkas kan . nak cita suma pengalaman , memang berjela lah entry ni kan . kenapa aku pandang2 kau ? ni lah sebab diaaa . ehh , korang ade sebab lain ke ? jom kongsi .

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

3 comments:

Iehah Farihah said...

setuju Sangat ngan entry

Mutia Kay said...

hahahah.... terbaek
memang kelakar gilerlah. yang paling tak syok tu kalau kita tengok orang yang ss. hahahaha

piqa da bajitos said...

yang muke mcm penah kenal mcm penah nampak tu mmg seronok buat org serba salah..haha

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH