Nur Atirah

Saturday, 15 September 2012

Cantiknya Tulisan Blog Saya .

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Oritee , kali ni tira nak kongsi sedikit tips tentang jenis font yang digunakan dalam blog anda . mungkin ramai yang suka sangat nak menghasilkan blog yang cantikkan ? hingga jenis font yang digunakan pon "cantik sangat" . mungkin tips ni sesuai untuk blogger yang baru nak berjinak2 dalam dunia blogging kot .


oke , bagi tira , nak menghasilkan blog yang cantik , yang selesa dipandang , blogger tu mestilah guna jenis font yang sesuai . yang mudah di baca dan mudah difahami . bukan nya guna font yang berbelit2 tulisannye , bercantum2 , dan yang kecik sampai readers ambil masa yang lama untuk teliti sesuatu ayat tu .

TENGOK SINI

tak mau lah ye . jenis font yang kita guna semasa update post , tajuk untuk post , tajuk disidebar , semua tu memainkan peranan penting untuk attrack readers baca blog kita . kalau la font entry belit2 , font title besar kecik , tak ke nampak macam berserabut ? betol tak ?


lagi satu , saiz font yang digunakan pon penting . jangan lah terlalu besar dan terlalu kecik . kadang2 kalau tira blogwalking tu , perkara2 yang tira cakapkan ni semua ada . kadang2 jadi serabut gak tira tengok . so , gunakan la font yang sesuai ye . tira hanya sekadar berkongsi pendapat . kalau korang rase ade idea lain ? just komen kat bawah . :)




JANGAN LUPA JOIN

GA SYAWAL

SEGMEN AKU SAYANG KAU , SAHABAT

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

7 comments:

~didiey~ said...

btol btol btol!!
serabut tgk..nak2 kalau tulisan bersambung tu,nk baca pown pening..

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Komen ttg tulisan di blog yana pelisshhh . komen kt shoutbox yana awww , tq :D

★ ɥɹɐן ɐʎɐʎ said...

IKLAN LALU ~ PON PON PON

GA TERBANYAK DI DUNIA BLOGGING . JOM REBUT KAN HADIAH YANG AWESOME .
--> LOMO . DOMAIN . PELBAGAI VOUCHER . RM 30 cash . Topup . SHAWL . MANY MORE <--
http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html

MéuzAngelo™ XXIII said...

agreed! ramai yg buat font kecik, susah nak baca.. sepatutnye pilih font yg lebih professional.. nak baca pun senang kan..

muhammad asyraf said...

blog saya ok x tulisannya? www.kisahsigemok.com

deqjamucuxx said...

hihi . nak cakap hape pon dah lupe .
betul , tp deqja sendiri rasa deqja salah 1 dari yang dinyataka :)

fiqah hamed said...

Jemput join my 1st GA "Partner Giveaway By Fiqah & Ieyla"
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-ieyla.html

dan
GA terbaru ini
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/09/mkm-first-free-giveaway.html

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH