Nur Atirah

Wednesday, 10 April 2013

Speech . BLa BLa BLa ..

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


ahh omo . semester ni tira kena bg speech plak . dah la lidah ku kelu kalau nak bercakap . kalau budak debate tu , memang la can speak dgn menggunakan gear limaaaaa . kihkihkih . 


haa , tira nak share satu bende . mybe ni jugak salah satu bad memory bg tira kot . tira ingat lagi masa darjah 6 , dulu . sekolah kat N9 lahh . Sek Keb Bukit Jalor . sapa tahuuu ?? hehe . haa , mase tu tira jadi pengawas . so , memang tugas pengawas lah nak jadi pengerusi , baca doa , baca ikrar .

alih2 time tu memang turn tira untuk baca ikrar . you know what ,  dah la tira ni mengigil baca at depan . memang nervous gila . haha , lepas je turun pentas tu ,dekat belakag , tira nanges . bila ingat balik , memang kelakar la kot . ape function tira nanges tu ?? mungkin sebab tira TERLALU nervous kot . haha .


bila masuk sekolah menengah , tira dah bole adapt suma tu . mana tak nye , sekolah menengah pon jadi pengawas . kena la ulang tugas2 tu suma . lagi bila form5 jadi penolong ketua pengawas . jadi pengerusi jekk selalu . 


hmm , sem ni tira kena work hard la untuk paper BEL ni . no final paper . tapi assignment in term of give speech . satu cabaran jugak bagi tira . Topic 1 , five to seven minutes . topic 2 , 8 to 10 minutes . nak cakap ape seh panjang2 tu . ohhh , peninggg .


tira dah decide , speech pertama tira buat tentang social network . dan yang kedua tentang tarian . tarian ape pon tak tau lagi . hehe . nanti share ye . support me guys :)


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

3 comments:

Isabel Diaz said...

Hahaha.. Boleh pulak nangis..

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

EyRrA ZeRrA said...

http://eyrrazerra.blogspot.com/2013/04/segmen-cerita-saya-paling-ohsem-by.html

Mari join segmen yang Eyrra buat ni... Jom menjadi pengarah filem dalam segmen Eyrra ni.. Buat entry yang ringkas n padat jalan ceritanya... Mari mari mencuba... siapa kah cerita yang paling ohsem antara-antara blogger yang join segmen Eyrra ni...

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH